BASKETBOL

Fenerbahçe Safiport 85-78 Botaş

16 Nisan 2022 Cumartesi 17:46

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 25. hafta maçında Botaş’ı ağırladı. Fenerbahçemiz, Metro Enerji Salonu’nda oynanan mücadeleden 85-78 galip ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız mücadeleye; Olcay Çakır Turgut, Kayla McBride, Alina Iagupova, Satou Sabally ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Ayşe Cora ve Kayla McBride’ın karşılıklı isabetiyle başlayan mücadelede konuk takım Dubljevic ve Sehernaz Çidal’la 3-8’lik üstünlüğü yakaladı. Rakibini Kayla McBride ve Satou Sabally’nin sayılarıyla durduran Fenerbahçemiz maça denge getirdi (11-11). Çeyrekte son beş dakikanın içine girilirken Tilbe Şenyürek ile Ayşegül Günay Aladağ’ı da etkili kullanan Botaş 7 sayılık bir fark yakaladı (15-23). Takımımız, son bölümde Tuğçe Canıtez ve Olcay Çakır Turgut’un üretken oyunuyla farkı eritse de 21-26’lık skorla ilk çeyreği önde tamamlayan taraf Botaş oldu.

Kiah Stokes ve Satou Sabally ikilisiyle çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya indirdi (25-26). Devamında Aija Jurjane, Annamaria Prezelj ve Tilbe Şenyürek’le bir ritim yakalayan Botaş, skoru 25-36’ya taşıdı. Bitime 1 buçuk dakika kala farkın 4 sayıya indiği ikinci çeyrekte soyunma odasına 36-45’lik skorla önde giren konuk takım oldu.

Soyunma odasından çok iyi dönen Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız; Alina Iagupova ve Kayla McBride’ın basketleriyle hızlı başladığı çeyrekte farkı 3 sayıya indirdi (47-50). Konuk takım Botaş, Tilbe Şenyürek’in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle rahat bir nefes alsa da Kadın Basketbol Takımımız skorer isimleriyle harika bir geri dönüşe imza atarak skor üstünlüğünü eline aldı (60-58). Rakibin boyalı alanı savunmakta zorluk yaşadığı son bölümde top çalmadaki istatistikleriyle de ön plana çıkan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımız, final periyoduna 64-63 önde girdi.

Final periyoduna Alina Iagupova ve Amanda Zahui’yle iyi başlayan Fenerbahçemiz, maçta son beş dakikaya 73-67’lik üstünlükle girdi.  Son bölümde de üstün oyununu sürdüren Takımımız, parkeden 85-78 galip ayrılarak iç sahada üst üste 13. galibiyetini aldı.

Skor dağılımımız: Iagupova 23, Sabally 18, McBride 17, Zahui 9, Olcay 6, Tuğçe 5, Alperi 5, Stokes 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları