BASKETBOL

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ve Kamuoyunun Dikkatine: Kupa Finali Hakkında 

25 Mart 2022 Cuma 15:43

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın Türkiye Kupası Final maçına atanan hakem Yener Yılmaz’a dair duyduğumuz endişe üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.

Hakem Yener Yılmaz’ın, Türkiye Kupası Çeyrek Finalinde, Galatasaray ile oynadığımız maçta, yardımcılarının çaldığı haksız düdüklere izleyici kalıp, fırsat tanımasına ek olarak aynı hakemin dün oynanan OGM Ormanspor - ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Türkiye Kupası Yarı Final maçında da ev sahibi takımdan yana sergilediği, tüm basketbolseverlerin tepkisini çeken yönetimi, Kulübümüzün dikkatini çekmiştir.

Endişe verici yaklaşımıyla maçın sonucuna etki eden, yönetiminden rahatsızlık duyduğumuz adı geçen hakemin; Takımımızın Bitci Kadınlar Türkiye Kupası finalinde, Mersin’de ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi ile oynayacağı maça atanması, kabul edilebilir değildir.

Bu konudaki rahatsızlığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyor; milyonlarca taraftarı ve marka değeri ile kadın basketbolunun lokomotifi konumunda bulunan Takımımızın Final maçında görev alacak hakem ve ekibinden “tarafsız ve adil bir yönetim” beklediğimizi, tüm dikkatimizin kendilerinin üzerinde olacağını açık ve net şekilde dile getiriyoruz.

Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında tribünleri tıklım tıklım doldurarak Takımımızın yanında olan büyük Fenerbahçe taraftarının eşsiz destekleriyle oynayacağımız final maçında, Takımımıza sonsuz başarılar diliyoruz.