BASKETBOL

Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini sezonun en iyi beşinde yer aldı

29 Nisan 2020 Çarşamba 17:10

Euroleague Women’da sezonun en iyi beşi açıklandı. Buna göre, başarılı oyuncularımız Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini sezonun geneline yaydıkları harika performanslarını ‘EuroLeague Women Awards’ oylamasında da sürdürdü ve takımımızı Euroleague’in en iyi beş oyuncusu arasında temsil etmeye hak kazandı.

Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, 2019-2020 normal sezon performansları göz önünde bulundurularak, taraftar, antrenör ve medya mensubu oylarıyla ligde yılın en iyi beşleri belirlendi.

Alina Iagupova ve Cecilia Zandalasini ile birlikte Alyssa Thomas (ZVVZ USK Praha), Emma Meesseman (UMMC Ekaterinburg) ve Sandrine Gruda (Famila Schio) ilk beşte yer alan diğer isimler oldular.

Avrupa Ligi’nde B grubunun zirvede tamamlayan Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın önemli isimlerinden Alina Iagupova, maç başına 21.3 puan topladı, oyun başına 5,7 ribaunt ve 5,5 asist ortalamasıyla oynama başarısı gösterdi. İlk beşte yer alan bir diğer oyuncumuz Cecilia Zandalasini ise maç başına 15.9 puan topladı ve 3,2 ribaunt, 1,5 asist ortalamasıyla oynadı.

Euroleague Women’ın en iyi beşi şu şekilde oluştu:

En İyi Beş:

Alina Iagupova  (Fenerbahçe Öznur Kablo)
Cecilia Zandalasini (Fenerbahçe Öznur Kablo)
Alyssa Thomas (ZVVZ USK Praha)
Emma Meesseman (UMMC Ekaterinburg)
Sandrine Gruda (Famila Schio)