BASKETBOL

Valerie Garnier ile Cecilia Zandalasini Hatay BŞB. maçını değerlendirdi

05 Aralık 2018 Çarşamba 22:02

Kadın Basketbol Takımımızın Fransız Başantrenörü Valerie Garnier ile İtalyan oyuncusu Cecilia Zandalasini, Hatay Büyükşehir Belediyespor galibiyetinin ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalar yaptı. 

Karşılaşmanın önemine değinen Garnier ile Zandalasini, taraftar desteğinden dolayı duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.

Karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörü Valerie Garnier, “Özellikle savunmadaki başarımıza hücumla beraber bir akışkanlık sağlayıp maçı kazandık. Bizim için önemli ve güzel bir maçtı. Oyuncular 40 dakika boyunca konsantre bir şekilde oynadılar. Son topu da kullanıp olası bir averaj için bize 2 sayılık averaj kazandırdılar.” dedi.

Taraftarlarımızın desteğiyle ilgili de konuşan Garnier, “Salon böyle olduğu zaman oyuncular için oynamak çok daha kolay oluyor.” ifadelerini kullandı.

Cecilia Zandalasini: Takım arkadaşlarıma elimden gelen desteği vermeye çalıştım

Cecilia Zandalasini ise, “Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. Bu sezon Hatay Büyükşehir Belediyespor’a karşı 2 kez kaybetmiştik. Aynı zamanda Euroleague’de grubumuzdakiler birbirine denk dereceler elde etti; 2 galibiyet, 2 mağlubiyet gibi. O yüzden evimizde, taraftarımızın önünde oynadığımız için çok önemli bir maçtı. Ben takım arkadaşlarıma elimden gelen desteği vermeye çalıştım. Benim için galibiyet daha ön planda. Taraftarımızın bizim için verdiği destek çok önemli. Bugün harika bir atmosfer yarattılar. Onlara da bu galibiyeti izlettirebildiğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.