BASKETBOL

Beşiktaş 61-77 Fenerbahçe

23 Aralık 2018 Pazar 19:49

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasındaki derbide Fenerbahçemiz, Beşiktaş’a konuk oldu. Akaretler Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Potanın Kraliçeleri, 61-77 kazanarak sekizinci galibiyetini elde etti. Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu da takip etti. Bria Hartley 17 sayıyla takımımızın en skoreri olurken, onu 15'er sayıyla Cecilia Zandalasini ve Anastasiya Verameyenka takip etti.

Takımımız, Birsel Vardarlı Demirmen, Tuğçe Canitez, Bria Hartley, Kia Vaughn ve Anastasiya Verameyenka beşiyle parkeye çıktı.

Hava atışıyla başlayan karşılaşmada ilk sayılarımız Verameyenka’dan geldi. Orta mesafe şutunda isabeti bulan Bria Hartley ile Fenerbahçemiz skoru 0-4’e getirdi. Beşiktaş art arda bulduğu sayılarla maça ortak olurken, Verameyenka’nın harika pasında Kia Vaughn bir pota altı isabeti daha buldu ve televizyon molasına 7-8 önde gitti. Zandalasini, Ayşe ve Esra ile 8-0’lık bir seri yakalayan Potanın Kraliçeleri, çeyreği 12-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Ayşe Cora’nın üçlüğüyle başlayan Takımımız, Zandalasini’nin bulduğu sayılarla skoru 19-27’ye getirdi. Hücumda oldukça etkili olan Fenerbahçemiz, çembere giden Verameyenka ile sayılar buldu ve Bria Hartley’nin üçlüğüyle durumu 28-35 yaptı. Ancak Beşiktaş, art arda bulduğu sayılarla skoru 35-35’te eşitledi. Çeyreğin sonlarında Verameyenka ile 37-40 öne geçen Fenerbahçemiz, Beşiktaş’ın son saniyede gelen sayısına engel olamayınca, ilk yarı 40-40 eşitlikle sona erdi.

Potanın Kraliçeleri, ikinci yarıya Ayşe Cora’nın orta mesafe isabeti ile başladı. Beşiktaş’ın üst üste sayılar bulmasıyla Takımımız televizyon molasına 51-46 geride girdi. Molanın ardından Ekibimiz, Bria Hartley ile maça döndü ve Kia Vaughn ile eşitliği yakaladı. Beşiktaş arka arkaya bulduğu üçlüklerle öne geçse de Takımımız son saniyelerde Zandalasini’nin basketiyle farkı ikiye indirdi ve çeyreği 58-56 geride tamamladı.

Son çeyreğe Zandalasini’nin serbest atışlarıyla başlayan Fenerbahçemiz, Bria Hartley’nin karşılaşmada 58-59 öne geçti. Oyunda hakimiyetini hissettiren Valerie Garnier’ın öğrencileri, Hartley, Vermameyenka ve Zandalasini’nin yakaladığı seriyle farkı 8 sayıya kadar çıkardı. Aynı zamanda iyi bir savunma ortaya koyan Fenerbahçemiz, Bria Hartley’nin sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı: 60-71. Son dakikaya kadar oyun disiplininden kopmayan Potanın Kraliçeleri, karşılaşmadan 61-77 galip ayrıldı.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan
 
 

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları