BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Nigel Hayes-Davis’in maç önü görüşleri

02 Mayıs 2023 Salı 17:35

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu Play-off turu üçüncü maçında Olympiacos’u konuk ediyor. 3 Mayıs Çarşamba günü (yarın) Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak müsabaka öncesi Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ile oyuncumuz Nigel Hayes-Davis açıklamalarda bulundu.
 
Mücadelenin önemine değinen Dimitris Itoudis, “Üçüncü maç için evimize dönüyoruz ve bunun için mutluyuz. Ancak uzun bir seri olacağının farkındayız. Normal sezonu lider bitiren, harika bir takıma karşı oynuyoruz. Birçok şeyi iyi yapmamız ve mücadele etmemiz gerektiğinin bilincindeyiz. Rakibimizle rekabet edebileceğimizi kanıtladık ve tüm yapmak istediğimiz bunu tekrarlamak. En üst seviyede mücadele etmeli ve her pozisyon için savaşmalıyız. Serinin favorisi hala Olympiacos ama biz de onlarla mücadele edebileceğimizi gösterdik.” dedi.
 
Oyun planına sadık kalan takımın kazanan taraf olacağını belirten Nigel Hayes-Davis ise, “Her zamanki gibi zorlu bir karşılaşma olacak. Olympiacos bu sene EuroLeague’deki en iyi takımdı. Deplasmanda bir maç kazanmayı başardık ve şimdi önümüzde, serinin devamı için de takip edebileceğimiz bir formül var. Her şey bize bağlı olacak. İlk iki maçtan sonra da söylediğim üzere, disiplinli olmalıyız. 40 dakika boyunca bu disiplini korumalıyız. Hangi takım oyun planına maç boyunca sadık kalabilirse o kazanacak ve bu ekip biz olmak istiyoruz.” diye konuştu.