BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve Melih Mahmutoğlu, Darüşşafaka galibiyetini değerlendirdi

07 Ocak 2023 Cumartesi 21:01

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 14. hafta maçında Darüşşafaka’yı 95-82 mağlup ettiğimiz maçın ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve kaptan Melih Mahmutoğlu, galibiyete dair konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “İlk olarak takımı tebrik ediyorum. İlk çeyrekten itibaren aslında maçın tonu belirlendi. Darüşşafaka çok kaliteli bir takım. Çok iyi bir teknik ekip tarafından yönetiliyorlar. Biz ise ilk çeyrekte rakibin sadece tek bir saha içi isabeti bulmasını sağladık, sadece 8 serbest atış isabetleri oldu. Ama bizim için şanssızlık olan nokta, sakatlığı bulunan Tarık’a, ayağını burkan İsmet’in eklenmesi oldu. Umarım ikisi de kısa sürede dönerler.” dedi.

Türkiye Ligi’ndeki yabancı kısıtlamasıyla ilgili de konuşan Başantrenörümüz, “Şunu söylemem gerekiyor ki basketbol gibi bir sporda, takımların belirli pozisyonlar için mücadele ettiği yerlerde kısıtlamalar zayıflar için konmuş oluyor. Bu şekilde yabancı kısıtlaması koyduğunuzda savaşmak istemeyenleri, zayıfları desteklemiş oluyorsunuz. Şu an yerli oyuncu sayımız sakatlıklardan dolayı azaldı. Allah korusun sonraki maçlarda daha fazla sakatlık da olabilir. Bence bu kısıtlamaları gözden geçirmenin zamanı geldi. Bu tip kısıtlamaların olmamasına rağmen hem milli takımlar seviyesinde hem de takımlar bazında çok başarılı olan ülkeler var; İspanya bunlardan biri. Belki onları incelemek, örnek almak lazım. Sağlıklı bir organizasyonun olduğu yerde spordaki kısıtlamalar aslında zayıf insanlar içindir. Bunu kesinlikle federasyona ve Türkiye’ye büyük bir saygıyla söylüyorum. Bunu özellikle belirtmek isterim. Spora yardımcı olmak amacıyla sadece kendi düşüncelerimi söylüyorum.” diye konuştu.

Dimitris Itoudis, sözlerini şu şekilde noktaladı:
“Taraftara teşekkür ediyorum. İsmet’in, Tarık’ın ve tabii Bjelica’nın da bir an önce iyileşmelerini diliyorum.”

Melih Mahmutoğlu: Zorlu maçlar bizi bekliyor ama biz buradan iyi çıkmayı başaracağız, çünkü biz öyle bir takımız

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise “Kırıcı bir maçtan buraya geldik, Zalgiris’e kötü bir şekilde kaybettik. Gerçek oyunumuzu sahaya yansıtmadık. Ancak takım içinde çok konuştuk, toplantılar yaptık. Bugün buraya da ara vermeden geldik. Darüşşafaka’nın ne kadar sert bir takım olduğunu da biliyorduk. Maça istediğimiz gibi özellikle de defansta sert başladık, kolay sayılarla farkı açtık. Darüşşafaka çok daha iyi oynayan bir takım ve daha da iyi oynayacaktır. Onlara da başarılar diliyorum. Önemli olan kazanmak. Bir seri yakalamamız gerekiyor. Şimdi önümüzde çok zorlu iki maç olacak; önce Panathinaikos, ardından Bayern Münih ve devamında Bursa’ya gideceğiz. Zorlu maçlar bizi bekliyor. Ama biz buradan iyi çıkmayı başaracağız. Biz öyle bir takımız. Bu takım da bunu hak ediyor ve inanıyor. Bugün için tüm takım arkadaşlarımın ellerine sağlık. Gelen taraftarımıza da teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.