BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve Metecan Birsen'in maç önü görüşleri

07 Nisan 2022 Perşembe 15:50

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncumuz Metecan Birsen, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, Turkish Airlines EuroLeague 2021-22 sezonu 34. hafta maçında Panathinaikos OPAP ile oynayacağı karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

Takımımızın oyun kurmadaki seviyesini takım halinde artırması gerektiğine vurgu yapan Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “Eminim ki bu maç için gerekli motivasyonu Atina’da son 15 saniyede yaptığımız hataları ve maçı kaybediş şeklimizi hatırlayarak bulabiliriz. Orada önemli hatalar yaparak maçı rakibimize hediye etmiştik. Panathinaikos takımına elbette büyük saygı duyuyorum. Rakibimiz kısa oyuncularının yaratıcılığını uzun oyuncularının çembere yakın bitiriciliği ile birleştirebiliyor ve en büyük güçlerinden biri de bu. Yüksek tempoda oynayabiliyorlar. Onların geçiş hücumlarına cevap verebilmeli ve fiziksel gücümüzü, motivasyonumuzu ve oyun şeklimizi, organizasyonumuzu geliştirerek onlara üstünlük sağlamak için kullanmalıyız. Bu karşılaşmada oyun kurmadaki seviyemizi takım olarak artırmamız gerekiyor. Halen uzun süreli sakatlık süreçlerinden çıkan oyuncularımız var. En büyük hedeflerimizden biri de bu maçı kazanmak kadar, bu oyuncularımızın maç ritimlerini yakalamalarını sağlamak olacak.” dedi.

Metecan Birsen ise “EuroLeague’de son iki maçımız ve sezonu galibiyetlerle noktalamak istiyoruz. Playoff hedefimizin uzağında kalmış olmamıza rağmen Bayern Münih karşılaşmasının önemli bölümünde iyi oynayarak kazandık. Panathinaikos’a karşı iyi oyunumuzu 40 dakikaya yaymak ve bu sayede galip gelmek istiyoruz.” diye konuştu.