BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncumuz Jan Vesely’nin maç önü görüşleri

28 Mart 2022 Pazartesi 19:07

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 21. hafta erteleme maçında Alba Berlin’i konuk ediyor. 29 Mart Salı günü (yarın) 21.00’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak karşılaşma ile ilgili Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ve oyuncumuz Jan Vesely’nin maç önü görüşleri şöyle:
 
Aleksandar Djordjevic: “Maç takvimi açısından bizim için en zorlu dönemden geçiyoruz. Yedi gün içerisinde dördüncü maçımıza çıkacağız ve seyahat tempomuz da düşünüldüğünde ilk olarak kendi içimizde bu karşılaşma için gereken enerjiyi bulmamız gerekiyor. Alba Berlin genç ve sahayı iyi koşabilen, tempolu basketbol oynayan bir ekip. Onların bu oyununu durdurmamız gerekiyor ve bunu yapmak için de ilk olarak rakibimizin yaratıcı oyuncularına önlem almalıyız. Bu noktada Alba Berlin’in sadece kısa oyuncularını değil, aynı zamanda Avrupa’nın en önemli pasör uzunlarından olan Luke Sikma’yı durdurabilmeliyiz. Bunların yanı sıra, maalesef halen bazı sakatlık sorunlarıyla mücadele ediyoruz ve bu da bizim için ideal duruma ulaşmamızı engelliyor. Ancak bu karşılaşmanın öneminin farkına varmalıyız. Halen Playoff iddiamız sürüyor ve bu hedefe ulaşmak için bundan sonraki her karşılaşmanın bizim için hayatımızın en önemli maçı olduğunu düşünerek oynamalıyız. Yaklaşık iki aylık aranın ardından EuroLeague’de taraftarımızın önüne çıkacağız. Onlarla oynamak oyuncularıma her zaman özgüven veriyor ve şu anda tüm zorlukların üstesinden gelerek galip gelebilmek için ihtiyacımız olan tam olarak da bu.”
 
Jan Vesely: “Zor bir maç olacak. Uzun bir aranın ardından EuroLeague’de evimizde oynayacağız. Özellikle son deplasman seyahatimizin ardından bu maçta karakterimizi göstermeliyiz. Enerjimizin ve motivasyonumuzun tamamını ortaya koyarak kazanmak için mücadele etmeliyiz.”