BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve Kaptan Melih Mahmutoğlu’nun maç önü görüşleri

17 Kasım 2022 Perşembe 12:34

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 8. hafta maçında Panathinaikos’u ağırlıyor. Maç öncesi Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve Kaptan Melih Mahmutoğlu açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Karşımızda güçlü ve özellikle Dwayne Bacon transferiyle bu sezonki beklentilerini açık bir şekilde ortaya koymuş bir takım olacak. Bacon’ın gelmesiyle birlikte Panathinaikos farklı seviyede bir takım haline geldi. Sahada uzun beşlerle yer alabiliyorlar ve aynı zamanda çok fazla yaratıcıları ve bu pozisyonları bitirebilecek isimleri var. Son maçlarında Baskonia’ya karşı harika oynayıp kazandılar. Genel olarak bu yaz yeniden kurulmuş ve kesinlikle Playoff’u hedefleyen bir rakiple karşılaşacağız. Önlerinde yüksek hedefler var. Bizim için çok zorlu bir karşılaşma olacak. Elbette bu karşılaşmanın milli maç arasından hemen sonra oynanacağını unutmayalım. Biz iyi idman yapıp hazırlanıyoruz. Taraftarlarımızı da yanımızda istiyoruz. Şube yönetimimizden salonun tamamen dolu olacağını duydum. Zor bir karşılaşma olacak. Panathinaikos kesinlikle saygıyı ve yüksek konsantrasyonu hak ediyor.” ifadelerini kullandı.

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise, “Milli maç arası nedeniyle farklı bir süreçten geçtik. Şimdi tekrar bir aradayız ve EuroLeague’e odaklanıyoruz. Zorlu bir rakibimiz var. Panathinaikos’un kadro kalitesi kesinlikle puan durumundaki yerinin çok ötesinde. Zaten üç maçı üç sayı ya da daha az farkla kaybettiler. Her pozisyonda çok kaliteli oyuncuları var. Son olarak Baskonia’ya karşı çok iyi oynadılar ve güçlü bir galibiyet aldılar. Onlara saygı duyuyoruz. Ancak bizim de hedefimiz, çift maç haftasındaki deplasmanlar öncesinde bir galibiyet daha elde etmek. Taraftarımızın bizi güçlü bir şekilde destekleyeceğini biliyoruz ve onlarla birlikte galibiyete uzanmak istiyoruz.” dedi.