BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımızdan galibiyet açıklaması

06 Ekim 2022 Perşembe 23:52

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, THY EuroLeague 2022-2023 sezonunun ilk maçında deplasmanda Bayern Münih’i 74-62 mağlup ettiği müsabakanın ardından Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ile oyuncularımız Tonye Jekiri ve Nick Calathes, yayıncı kuruluşa konuştu.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis: Savunmadaki tutkumuz kilit faktör oldu

Öncelikle takımımı tebrik ederim. Buradaki harika taraftarlarımız da teşekkürü hak ediyor. Bizi evimizde gibi hissettirdiler. Bugün savunmamız en önemli faktördü. Çok fazla top kaybına zorladık ve ritimden çıkardık. Onları top kayıplarına zorladığımız aşikardı. Savunmadaki tutkumuz kilit faktör oldu.” 

Tonye Jekiri: Arkadaşlarım bana önemli katkı sağladı

Arkadaşlarım bana önemli katkı sağladı. Beni uygun pozisyonda buldular. O nedenle burada daha çok övgü takım arkadaşlarıma gitmeli. Takım kimliği bulmaya çalışıyoruz, bunun üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu adım adım gelişen bir süreç. Şimdi önümüzdeki maça bakmalıyız.

Nick Calathes: Harika savunma yaptık

Bugün özellikle savunmada iyiydik. Harika savunma yaptık. Maça çıkmak için burası zor bir yer. Bizim için de sezona harika bir başlangıç oldu. Taraftarlar harikaydı. Burada, Almanya’da çok fazla Türk var. Onlara teşekkür etmemiz gerekiyor. Bizi evimizde gibi hissettirdiler. Birçok alanda daha iyiye gidebiliriz, ben kendi adıma öyle olabilirim. Gelecek hafta içinde de bunu yapmaya çalışacağız.