BASKETBOL

Fenerbahçe Beko’nun rakibi Panathinaikos OPAP

22 Eylül 2019 Pazar 10:42

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Pavlos Giannakapoulos Turnuvası ikinci maçında 22 Eylül Pazar günü (bugün) TSİ 15.45’te Panathinaikos OPAP takımına konuk olacak. Atina’nın ev sahipliği yapacağı karşılaşma OAKA’da oynanacak ve beIN Sports 3 tarafından canlı yayınlanacak.
 
Takımımız, turnuvanın ilk maçında Olimpia Milan’a 75-79 kaybetti. Panathinaikos ise Maccabi FOX’a 72-81 yenilmekten kurtulamadı.
 
Fenerbahçe Beko’da son durum:
 
Fenerbahçe Beko’da tedavi ve bireysel idman süreci devam eden Jan Vesely, 2019 FIBA Dünya Kupası maçları sonrası izinli olan Nando De Colo, Romanya kampının son gününde oynanan Partizan maçında sakatlık yaşayan Egehan Arna, İtalya kampında yer almıyor.
 
Takımımızın Yunanistan kamp kadrosunda Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Leo Westermann, Melih Mahmutoğlu, Efe Ergi Tırpancı, Tarık Biberovic, Gigi Datome, Nikola Kalinic, Berkay Candan, Derrick Williams, Joffrey Lauvergne, Ahmet Düverioğlu ve bu süreçte ekibimizin idmanlarında yer alan Vladimir Stimac yer alıyor.
 
Fenerbahçe Beko’da Joffrey Lauvergne ve Gigi Datome, tedbir amaçlı olarak dinlendiriliyor.
 
Panathinaikos OPAP hakkında

Avrupa basketbolunun en önemli takımlarından biri olan Panathinaikos’un tarihinde 38 Yunanistan Ligi, 19 Yunanistan Kupası, 6 EuroLeague ve 1 Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor.
 
Geçtiğimiz sezona iyi bir başlangıç yapamayan ve koç değişikliğine giderek Xavi Pascual’in yerine Rick Pitino’yu göreve getiren Panathinaikos, EuroLeague’de özellikle son bölümü çok iyi geçirerek altıncı sıradan Play-off biletini aldı. Panathinaikos, bu turda Real Madrid’e 3-0 ile elendi ancak Yunanistan temsilcisinin başarılı oyun kurucusu Nick Calathes, göstermiş olduğu performansla EuroLeague’de sezonun en iyi beşine seçildi. Atina temsilcisi, Yunanistan Kupası ve Yunanistan Ligi’nde ise mutlu sona ulaştı.
 
Kadrosunu yaz döneminde büyük ölçüde değiştiren Panathinaikos’un baş antrenörlüğünü ise Argyris Pedoulakis yapıyor.
 
Guardlar: Nick Calathes, Tyrese Rice, Jimmer Fredette, Nikos Pappas, Ioannis Athinaiou
Forvetler: Rion Brown, Wesley Johnson, DeShaun Thomas, Ioannis Papapetrou, Ben Bentil, Konstantinos Mitoglou
Pivotlar: Jacob Wiley, Ian Vougioukas, Georgios Papagiannis
Koç: Argyris Pedoulakis