BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini’den açıklamalar

05 Eylül 2019 Perşembe 16:34

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Maurizio Gherardini, yeni sezon öncesinde resmi internet sitemize açıklamalarda bulundu.
 
Sözlerine ilk olarak EuroLeague’de artan takım sayısına ve kurulan güçlü kadrolara değinerek başlayan Gherardini, “Kesinlikle çok heyecan verici bir EuroLeague sezonu yaşayacağız. Birçok takım önemli yatırımlar yaparak derin kadrolar kurdu ve güçlenmeye çalıştı. NBA’den Avrupa’ya gelen oyuncu sayısı olarak ilk defa bu kadar fazla hareket gördük. Bu da aynı zamanda Avrupa’da artacak olan kaliteyi gösteriyor. Birçok takım daha derin kadrolar kurdu ve kalite olarak da yukarıya tırmandı. Büyük yatırımlar yapıldı. Bu gelişmelerin EuroLeague için oldukça iyi bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda bizlere ne kadar fazla sayıda takımın da Play-off ve Final Four hayali kurduğunu gösteriyor. Kurulan kadrolara baktığımızda, daha önce hiç görmediğimiz kadar yüksek bir rekabet seviyesi olacağını söyleyebiliriz.” dedi.
 
Fenerbahçe Beko’nun yaz döneminde yaptığı hamlelere de değinen İtalyan Genel Menajerimiz, “NBA’e oyuncu gönderdiğinizde her zaman karmaşık duygular içerisinde oluyorsunuz. Bir taraftan, oyuncularınızı mümkün olan en üst seviyeye ulaştırdığınız için mutluluk duyuyorsunuz. Öte yandan ise iyi oyuncuları kaybettiğinizi biliyorsunuz. Biz bu yaz da benzerlerini yaşadık. Melli ve Guduric’i NBA’e gönderdik. Bu noktada Kulübümüzün desteğine teşekkür etmemiz gerekiyor. Onlar tarafından yaratılan imkanlar sayesinde, Avrupa piyasasındaki en değerli birkaç ismi kadromuza katabildik. Avrupa’da kalitesini uzun süre önce kanıtlamış Nando De Colo gibi bir yıldızı kadromuza katabilmekten dolayı çok mutluyuz. Leo Westermann’ın da oyunundaki tutarlılık ve güvenilirlik bizi kendisine yöneltti. Ve elbette Derrick Williams’ı alabilmek için çok mücadele ettik. Yetenekleri ve Avrupa basketbolu için çok sıra dışı olan atletizmi bizim için çok özeldi. Onun gibi kıta dışından gelen yetenekler, genelde Avrupa’da bir sezon geçirdikten sonra oyunu daha iyi anlıyor ve adapte oluyorlar. Bu üçlünün takımımıza katılması, bizim için Avrupa transfer piyasasında olabilecek en iyi senaryoydu. Türk oyuncu rotasyonumuzda da genç oyuncularımızın gelişimini önemsedik. Diğer taraftan da Berkay Candan gibi bir ismi evine döndürebilmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Burada büyüdü, sistemimizi biliyor. Koçumuzu ve bizim ondan ne beklediğimizi biliyor. Son birkaç sezonda da Türkiye Ligi’nde ortaya koyduğu performansla değerli bir parça olduğunu kanıtladı. Dediğim gibi; bu özel kadronun kurulmasında katkıları olan Yönetimimize bir kez daha teşekkür etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
 
Takımımızda önemli işlere imza atarak NBA’in yolunu tutan oyunculara da değinen Gherardini, “Bir oyuncu en üst seviyeye ulaştığında onun için kendimizi mutlu hissetmeliyiz. Ve aynı zamanda Fenerbahçe Beko olarak, NBA takımlarının bizi takip ettiğini anlamalıyız. Bizi takip ediyorlar çünkü biz üst seviye taraftar desteğine sahip, üst seviye bir organizasyonuz. Ama aynı şekilde, bu oyunun içindeki en iyi koça sahibiz. O, onun ekibi ve Fenerbahçe Beko organizasyonu, bir oyuncu için gelişim gösterme ve sonraki adım için kendini kanıtlama anlamında en iyi imkanları sunuyor. Son beş-altı yıla bakıp kendisini geliştirme ve NBA’de boy gösterme şansı bulan oyuncuları incelediğinizde müthiş bir tablo görüyorsunuz. Eminim ki bu işin sonuna gelmedik. Bence bu yoldan gidecek başka oyuncularımız da olacak. Çünkü Fenerbahçe Beko, bu yolu oyuncularına sağlayabilen bir organizasyon. NBA’in gözü üzerimizde ve bunu biliyoruz. Bunun için şaşıramazsınız. Biz üst seviye bir organizasyonuz ve gözler üzerimizde. Bizi yakından gözlemliyorlar, çünkü burada yapılan işin kalitesini biliyorlar.” dedi.
 
Yeni sezon öncesi hazırlıklara ve oynanacak özel maçlara da değinen Maurizio Gherardini, “Yeni sezon hazırlıklarımız için birçok faktörü göz önünde bulundurarak plan yaptık. Dünya Kupası’nda oyuncularımız var. Aynı şekilde, tekrar ritm bulmaya çalışan isimlerimiz mevcut. Bu nedenle idmanlarımızı dışarıdan birkaç isimle takviye ettik ve hazırlık maçlarını da mümkün olduğunca öteledik. Amacımız, maçlar için hazır olana dek yeterince birlikte çalışabilmek idi. Adım adım sertleşen maçlara çıkacağız. Rakiplerimizin hepsi iyi takımlar olacak. EuroLeague’de, Eurocup’ta ya da kendi ülkesinde en üst seviyede mücadele eden takımlara karşı kendimizi test edeceğiz. Tüm bunları planlarken, eksik oyuncularımızın ne zaman takıma döneceğini ve nasıl döneceklerini düşünmemiz gerekiyordu. Sezonun bu bölümünde en önemli konu, tüm oyuncuları kondisyon ve taktik bilgi olarak aynı seviyeye getirmek. Bizim de önceliğimiz bu olacak. Tüm bu nedenlerle, sezonun ilk bölümü her zaman için öngörülmesi zor bir süreçtir ve her zaman zorludur. Formda oyuncular, formda olmayan oyuncular, yorgun oyuncular, sakat oyuncular olabilir. Herkesi aynı seviyeye getirmek zaman alır. Biz de en iyi seviyede olabilmek için çalışacağız. Hazırlık programımızdaki maçlardan birini de Treviso’da oynayacağız. Bu mücadele, koç ve benim için özel akşamlardan birine sahne olacak. Obradovic orada benimle çalıştı. Ben ise orada 14 yıl görev yaptım. Treviso çok derin basketbol kökenlerine sahip bir şehir. Benetton Ailesi’nin desteğiyle Avrupa’da önemli işler yapan Treviso’nun tekrar İtalya’da en üst seviyede oynayacak olmasını görmek çok güzel.” sözleriyle hazırlık dönemimizi değerlendirdi.
 
Çin’de devam eden 2019 Fiba Dünya Kupası’ndaki oyuncularımızın performanslarına da değinen başarılı Genel Menajer, “Genel olarak oyuncularımızın performanslarından oldukça memnunuz. İyi bir iş çıkardılar. Takımlar bazında istenmeyen birkaç sonuç çıkmış olabilir. Ahmet, kapasitesi sınırlı bir takımda harika işler yaptı. Gigi, her maçta daha iyiye gittiğini gösterdi ve bu da yeni sezon öncesi bizim için çok iyi işaret. Sloukas turnuvadan hemen önce sakatlanmıştı ve turnuvaya da son anda katıldı. Bence o da günden güne daha iyiye gidiyor. De Colo da zamanla performansını arttırıyor. Kaptanımız Melih ise çok iyi oynuyor. Türkiye için belki sonuç istendiği gibi olmayacak ama Melih’in çok iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Önemli dakikalar aldı ve önemli topları kullandı. Genel tabloya baktığımızda, şu an için evden uzakta olan oyuncularımızın bize çok pozitif mesajlar verdiğini söyleyebilirim” dedi.
 
Tedavi süreci devam eden Jan Vesely’nin durumuna da değinen Maurizio Gherardini “Vesely’nin durumunda temkinli bir şekilde ilerlemeyi tercih ediyoruz. Karmaşık ve zorlu gözüken, tedavi süreci de uzun süren bir sakatlığın etkilerini tamamen çözdüğümüzden emin olmak istiyoruz. Jan her hafta düzenli olarak daha da iyiye gidiyor. Onun için çizilen programın eksiksiz bir şekilde uygulanmasını sağlıyor ve ondan aldığımız işaretleri dikkatlice takip ediyoruz. Bu süreçte hiçbir risk almak istemiyoruz çünkü onun yüzde yüz bir şekilde hazır olmasını hedefliyoruz. Şu aşamada aldığımız işaretlerin olumlu olduğunu, oyuncumuzun iyi bir gelişim gösterdiğini söylemeliyim. Geçtiğimiz gün kısa bir bireysel basketbol idmanı yaptı ve onu tekrar görmek güzeldi. Tamamen iyileşmesi bir süreç. Böyle bir sakatlıkta ve tedavi sürecinde tam olarak hangi tarihte takımla beşe beş idman yapabileceğini söylemek doğru olmaz. Ama şunu söyleyebilirim ki Jan çok agresif bir şekilde çalışıyor. Programı dahilinde günde çift antrenman yapıyor. En kısa sürede daha iyi olması için gereken tüm süreçleri takip ediyor. Biz de onu en iyi şekilde destekliyoruz, onun takıma en kısa sürede dahil olması bizim önceliklerimizden biri. Pozitif düşünüyor ve onun durumundaki gelişimi takip ediyoruz.” 
ifadelerini kullandı.
 
Son olarak taraftarlarımıza da mesaj gönderen Gherardini, “Her seferinde Fenerbahçe taraftarının Kulübümüze ve bize olan sevgisinin başka bir örneğini görüyor ve aynı şekilde hayranlık duyuyorum. Bunun için her zaman ilk olarak onlara teşekkürler demem gerekiyor. Devam eden kombine satışlarımıza müthiş bir ilgi gösterdiklerini biliyorum. Bu sene hepimiz, her zamankinden daha aç  ve aynı zamanda mütevazi olmalıyız. Çok çok zorlu bir sezon olacak. EuroLeague hiçbir zaman bu kadar sert olmamıştı. Onlar bizim altıncı adamımız. Her zaman bizim yanımızda olacak, iyi bir atmosfer yaratacak ve rakiplerimize de saygı duyacak şekilde verdikleri destek bizim için çok değerli. Biz takım olarak her zaman elimizden gelenin yüzde yüz birini vermeye çalışacağız. Onların sevgisi ve desteği için teşekkür ediyoruz. Ve onlardan, bu sezonun ne kadar zorlu ve önemli olacağını anlamalarını bekliyoruz. Sezon içerisinde iyi zamanlar olacak ve bunların çoğunlukta olması en büyük dileğimiz. Ama bu macera içerisinde zorlu dönemler de mutlaka olacaktır. Bu süreçlerde kararlı ve istikrarlı olmalı; onlarla birlikte hareket ederek en iyiye ulaşabilmeliyiz. Çünkü emin olun onların desteği, en az atılan sayılar kadar değerli.” dedi.