BASKETBOL

Nikola Kalinic, Türk Telekom maçını değerlendirdi

29 Mayıs 2019 Çarşamba 23:25

Türk Telekom karşısında kaydettiği 22 sayıyla maçın en skoreri olan Nikola Kalinic, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak maçı değerlendiren Kalinic, “Play-offlar her zaman zordur. Rakibimiz çok güçlüydü. Çok saygı duyuyorum, çok yetenekli oyunculardan oluşan bir takım. Çok iyi de koçları var, çok iyi yönetiliyorlar ve sahada ne istediklerini biliyorlar. Tüm takım adına konuşmuyorum ve diğer maçlarda da böylemiydi bilmiyorum ama bizim maçlarda birkaç oyuncunun saygısız hareketleri olmuştu. İlk seri bitti. Beklediğimiz gibi zor geçti. Şimdi düşüncelerimizi cumartesi günü oynayacağımız Tofaş maçına çevireceğiz.” dedi.

Maçın son periyodunda yaşanan gerginlikle ilgili Kalinic, “Maçlardan başlayan gerilim var. Bazı çirkin hareketler vardı. Öne geçtiklerinde ve kazandıklarında yaptıkları bir hareket vardı. Ben de o hareketi yaptım. Ben genelde kaybedince deliğime girip ağlamayı tercih ederim ama bu sefer neler yaptıklarının farkında olmaları için o hareketi yaptım.” şeklinde konuştu.

Sakatlığıyla ilgili ise Kalinic, “Genelde sakatlıklardan bahane aramam. Özellikle de kaybedince. Final Four’da ve son iki Türk Telekom maçlarında çok iyi değildim. Ama her gün iyileşiyoruz, zaman geçtikçe hepimiz toparlıyoruz. Sakatlarımız da iyileşecek ve böylece rotasyonumuz genişleyecek ve çok daha iyi bir takım olacağız.” ifadelerini kullandı.

Üçüncü çeyrekte Sinan’la birlikte aynı topa atlamalarının ardından Obradovic’in tebrik etmesiyle ilgiliyse Kalinic, “Tribünlere kadar düştüm. Aslında bu yapmamız gereken şey. Biz isteğimizi gösterdik. Biz geçmişte de hep bu istekle kazandık ama son maçlarda bu eksikti. Burada gösterdik, her topa atladık. Herkes bu isteği gösterdi.” diyerek sözlerini tamamladı.