BASKETBOL

Final-Four Medya Günü gerçekleştirildi

09 Mayıs 2019 Perşembe 15:16

Üst üste beşinci kez Final-Four oynamaya hak kazanan Erkek Basketbol Takımımız Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague 2019 Final-Four Medya Günü yapıldı. 
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda düzenlenen etkinliğe basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. EuroLeague çekimleriyle başlayan medya günü basın toplantısıyla devam etti. Basın toplantısında ekibimizi Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Takım Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ve Kostas Sloukas temsil etti.
 
Maurizio Gherardini: Final-Four başarının simgesidir
 
Törende  ilk olarak söz alan Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini, “Bu anı yaşamak çok özel bir duygu. Sezonun en heyecanlı haftası. 5 yıl önce ilk defa Final-Four’a kalifiye olduğumuzda şunu söylemiştim. Final-Four sezon başarısının damgası oluyor. 5 yıl üst üste olunca bu çok güzel bir duygu. Buraya ulaşmak başarının simgesidir. En büyük sahnede başarılı takımlarla sahne alacaksınız. Bütün takımlar bu hedefle başlıyor. Biz bunu başardık. Tam anlamıyla Final Four keyfini yaşamak istiyoruz” dedi.
 
Zeljko Obradovic: Teşekkürler
 
Ardından söz alan Baş Antrenörümüz Zeljko Obradovic, “Bir kere daha Final-Four’a giderken sezon başına dönmek istiyorum. Sezon başında bu hedefe ulaşmak için kadroda değişiklikler yaptık. 3 isim değişti. Sezon başında Tyler Ennis talihsiz bir sakatlık yaşadı. Sonrasında Joffrey Lauvergne sakatlandı ama biz bir şekilde iyi basketbol oynama yolunu bulduk. Bunun içinde oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Çok çalışıyorlar. Ne kadar problem olsa da bir yolunu buluyorlar. Mükemmel bir sezon için de onları tebrik ediyorum. Zalgiris’deki play off için de tebrik ediyorum. 5. kez Final-Four’da olmak çok güzel. Hedefimizdi. Biz sezona maç maç giderek başlarız. Şu an buradayız, güzel durumdayız. Tabii ki problemlerimiz de var. Bunu en çok idmanda yaşıyoruz. Genç oyunculara teşekkür ediyorum. Bize çok yardımcı oluyorlar. Diğer oyunculara da bu değişime adapte oldukları için teşekkür ediyorum. Taraftarlara da çok teşekkür ediyoruz. Oyuncularım bu desteği hak ediyor. Kalinic ve Vesely’nin durumları belli olacak. Datome ve Joffrey için çok üzgünüm. Final Four’da olamayacaklar umarım başka Final-Fourlar'da bizimle olacaklar” diye konuştu.
 
Melih Mahmutoğlu: Gurur verici
 
“Tekrardan burada olmak bizim için mutluluk verici” diyen takım kaptanı Melih, “Güzel bir sezon geçirdik. Bütün sezon istediğimiz her şeyi sahaya yansıttık. Normal sezonu lider bitirdik. En zor eşleşilebilecek rakiplerden biri olan Zalgiris ile eşleştik. Zor seriydi ama 5. kez Final Four’a kaldık. Gurur verici. Sakatlıklarımız oldu. Üstümüz düşen görevi yerine getireceğiz. Tek hedefimiz olan şampiyonluğu ülkemize tekrardan getirme şansını bulacağız. Tüm sezon taraftarımız yanımızda oldu. Onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bize inanmaya devam etsinler. Biz onlara inşallah sonunda kupayı armağan etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Kostas Sloukas: Hep çözüm odaklı olduk
 
Başarılı oyuncu kurucu Kostas Sloukas da, “Takımım ve takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bir kere daha Final-Four’dayız.  Sakatlıkları bahane olarak kullanmadık hep çözüm üretmeye çalıştık. Finale giderken aynı hedefte yürüyeceğiz. Final için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Genel Menajerimiz Maurizio Gherardini, Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Takım Kaptanımız Melih Mahmutoğlu ve Kostas Sloukas basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 
Takımımızın gösterdiği etkileyici performansla birlikte Fenerbahçe’yi kariyerlerinin ustalık eseri olarak görüyorlar mı soruna Maurizio Gherardini,  “Kişisel anlamda benim için çok özel bir yolculuk oldu. NBA’de çalışırken buraya gelme fırasatı doğdu. Traviso’dan sonra Obradovic ile ikinci kez çalışma şansım  da oldu. Gelmeden önce neyle karşılaşacağımı bilmiyordum ama  önümüzde inşa edebileceğimiz ve yapabileceğimiz çok şey olduğunu gördüm. Organizasyonu büyütmek ve belki de Final-Four’a gelmek gibi önümüzde çok büyük hedefler vardı. Beş yıla baktığımızda müthiş sezonlar geçirdik. Bu sadece maç kazanmak ya da kaybetmek anlamında değil de gelişim anlamında. Çok gurur duyduğum anlar oldu. Kulüp her anlamda gelişti. Ofis ekibi olsun staff olsun. Taraftar bile aslında gelişti. Maç maç oyunu daha iyi anlamaya ve bizlerle daha güzel bir bağ kurmayı öğrendiler. Çok müthiş bir taraftarımız var ve bu durum bizim için çok özel. Bütün bu etkenleri birleştirince bir de üstüne Obradovic ve böyle oyunculardan kurulu bir ekiple çalışınca, çok ana bir grup kurup birlikte devam edince her şey çok güzel oluyor.” şeklinde yanıt verdi.
 
Zeljko Obradovic: Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum
                                                                                                                                
Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ise Fenerbahçe’de olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, “Her zaman söylediğim bir şeyi tekrarlamak istiyorum. Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. 6 yıl önce aynı salonda ve bu noktada oturup bir söz vermiştim. ‘Burası benim evim olacak ve başarı için her şeyi yapacağım’ demiştim. Şu ana kadar da fena gitmediğimizi düşünüyorum. Hepimizin aynı sayfada olması çok önemliydi. Başkanımızdan, Yönetim Kurulundan, ofis çalışanlarından, stafftan aldığımız çok büyük bir desteğimiz var. Bütün herkes oyuncuların ve bizim iyi olmamız, en iyi sonuçları almamız için çalışıyorlar. Gerçekten bu ekip olmadan güzel sonuçlar elde etmek çok zor. İçeriyi, neler yaşadığımızı, nelerin olduğunu biz biliyoruz. Ekipsiz gerçekten çok zor. o yüzden yukarı dönüp baktığımızda neleri elde ettiğimizi görebiliyoruz ve bu da bunu devam ettirmek ve daha da büyüklerini kazanmak için bir hedef oluyor.” ifadelerini kullandı.
 
Anadolu Efes karşılaşmasına ilişkin sorulan soruya Obradovic, “İlk önce Kalinic ve Vesely’nin durumuna bakmamız gerekiyor. Birbirimizi çok iyi tanıyan iki takımız. Sezon içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye Kupası, Türkiye Ligi ve EuroLeague olmak üzere dört ayrı kulvarda karşı karşıya geldik.. En büyük fark da EuroLeague’deki kadrolar farkı. İki takım da çok kaliteli. Herkes olmayacak ama bu baştan sona kadar savaşmayacağımız anlamına gelmiyor. Biz hep bu şekilde oynadık. Takımımızın her zamanki karakteri bu. Tabii ki taktikler oluşacak ve onları şaşırtmak için bir şeyler yapacağız. Aynı şekilde onlar da bize uygulamaya çalışacaktır. Bizim yapmamız gereken durumu anlayıp ona göre devam etmek. Oyuncularıma hep ‘Sizin bir takım karakteriniz var’ diyorum ve o karakterle oynamaya devam etmemiz gerekiyor.” diye cevap verdi.
 
En zor Final-Four’un bu sene mi yaşanacağı sorunu Koç Obradovic, “Her seferinde zor oluyor. Tabii ki bu sefer farklı durumlarımız ve sorunlarımız da var. Final-Four’da kazanmak için en önemli şey; istek, motivasyon ve konsantrasyon.” şeklinde cevapladı.
 
Melih Mahmutoğlu: Çok daha fazla savaşmamız gerekiyorsa çok daha fazla savaşacağız
 
Takımdaki eksikliklerde dolayı olumsuz bir hava oluşup oluşmadığına ilişkin soruya ise Kaptan Melih Mahmutoğlu, “Ben olumsuz bir hava olduğuna çok inanmıyorum. Sadece üzücü bir hava var. Çünkü kimse Final-Four öncesinde böyle sakatlıklar olsun istemezdi. Biz kendimize inanıyoruz. O gün sahaya kim çıkarsa çıksın finale çıkmak için sonuna kadar savaşacaktır. Gönül isterdi ki tam takım gidelim ama kesinlikle negatif anlamda bir şey yok. Oynayan tüm oyuncular o gün sahada ellerinden gelenin fazlasını verecektir. Çok daha fazla savaşmamız gerekiyorsa çok daha fazla savaşacağız. Buna da hazırız. Sonuçta biz oraya kupayı kazanmaya gidiyoruz. İstersek beş oyuncuyla istersek de yarım oyuncuyla gidelim, bizim için fark etmez. Önemli olan sahaya çıkıp en iyi şekilde mücadele etmek olacak.” diye cevap verdi.
 
Kostas Sloukas da aynı soruya istinaden, “Sakatlıklar her zaman bizim için bu işin bir parçası. Ama biz mantalite olarak hem oyuncular hem de koçlar olarak asla bahane aramıyoruz.  Sağlıklı olanların yani biz oyuncuların en büyük hedef için Cuma akşamı sahaya çıkıp savaşmamız gerekiyor. Taraftarın da bizimle olmasını istiyoruz. Biliyoruz ki orada da olacaklar. 40 dakika boyunca birlikte savaşacağız.” ifadelerini kullandı.
 
Final-Four öncesinde takımımızı formunun zirvesinde görüp görmediği sorusuna ise Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Cuma günü bu sorunun cevabını size vereceğiz. Çok iyi de olduklarını söyleyebilirim. Her şeyi söyleyebilirim ama  Final-Four maçları çok spesifik maçlar oluyor. Çünkü tek maç üzerinden oynanıyor. Motivasyon konusunda hiç şüphem yok. Çok iyi seviyede olduklarına inanıyorum. Hepsi çok tecrübeli. Bu seviyedeki müsabakaları çoğu yaşadı. Neyin doğru olduğunu ve ne yapmaları gerektiğini de biliyorlar. Eminim ki çoğu yüzde 100’ünü hatta bazıları yüzde 100’ünden daha fazlasını da verecektir. Örnek olarak kaptanımız Melih Mahmutoğlu’nu gösterebilirim. Şu an savunma açısından sezonun en üst seviyesinde.” şeklinde yanıt verdi.
 
Kaptan Melih Mahmutoğlu da Koç Obradovic’in sözleri üzerine, “İltifatı için teşekkür ederim. Hocam doğru söylüyor. Çoğu oyuncu o gün yüzde 100’ünü değil yüzde 200’ünü verecektir. O gün her şeyimizle sahaya çıkıp sonuna kadar savaşacağız.” dedi.
 
Final-Four’un final tarihi olan 19 Mayıs’ın ülkemiz açısından önemini takıma anlatacak mı sorusuna Kaptan Melih, “Türk halkı için çok özel bir gün. Takımdaki diğer oyuncular da bunun farkında. Tek hedefimiz, o özel günde, 19 Mayıs’ta Baskonia’da Türk bayrağını şahlandırmak olacaktır. “ diye yanıtladı.
 
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman’ın ‘Biz kazanamazsak Fenerbahçe Beko kazansın’ sözleri hakkındaki soruya ise Koç Zeljko Obradovic, “Final-Four’da iki takımın olması Türk basketbolu açısından çok önemli. Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Barcelona’ya karşı çok zorlu bir play-off serisi geçirdiler. Final-Four’da olmayı hak ettiler. Ergin Ataman’a da aynı dilekleri diliyorum.” şeklinde cevap verdi.
 
Soru-cevap bölümünün ardından medya mensuplarının teknik heyet ve oyuncularımızla yaptıkları özel röportajlarla medya günü tamamlandı.

THY EuroLeague'de Final-Four organizasyonu 17-19 Mayıs 2019 tarihleri arasında İspanya'nın Vitoria-Gasteiz kentinde düzenlenecek. Yarı finalde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ile 17 Mayıs Cuma günü TSİ 19.00'da karşılaşacak. Diğer eşleşmede ise CSKA Moskova ile Real Madrid aynı gün TSİ 22.00'de karşı karşıya gelecek. 
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları