BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 90-67 Galatasaray Doğa Sigorta

08 Mayıs 2019 Çarşamba 22:50

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 27. hafta (erteleme) maçında Galatasaray Doğa Sigorta’yı ağırlayan Fenerbahçe Beko, derbi mücadelesini 90-67 kazandı ve 23. galibiyetine imza attı. Aynı zamanda Final Four öncesi son iç saha maçı olma özelliği taşıyan karşılaşmada takımımız taraftarlarımız tarafından alkışlandı.   

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin yanı sıra Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu, eski futbolcularımızdan Brian Nielsen ile oyuncularımızdan Sadık Çiftpınar ve Berke Özer izledi.

Tyler Ennis, Joffrey Lauvergne, Nikola Kalinic, Gigi Datome ve Jan Vesely, sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemezken Takımımız maça; Ali Muhammed, Erick Green, Marko Guduric, Nicolo Melli ve Ahmet Düverioğlu beşiyle başladı.Karşılıklı sayılarla geçilen ilk çeyreği 21-22 geride tamamlayan Obradovic’in öğrencileri, ikinci çeyrekte vites yükseltti. Sloukas ve Guduric’e Egehan’ın da eşlik etmesiyle skor 44-33’ye geldi. (02.04) Melih’in devreye girdiği bu anlarda fark açılmaya devam etti ve Fenerbahçe Beko soyunma odasına 49-36 önde gitti. Üstün oyununa üçüncü çeyrekte de devam eden Erkek Basketbol Takımımız 70-51 üstün girdiği 4. çeyreği 90-67 önde tamamladı.

Başkanımız Ali Koç'tan İlker Ayrık'a teşekkür

Başkanımız Ali Koç, Fener Ol kampanyasına verdiği destek nedeniyle ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’a karşılaşmanın devre arasında teşekkür etti. Futbolcularımızdan Sadık Çiftpınar ve Berke Özer'in de hazır bulunduğu organizasyonda eski futbolcumuz Brian Nilsen, İlker Ayrık’a Zeljko Obradovic imzalı ve üzerinde isminin yazılı olduğu Fenerbahçe Beko forması hediye etti.

Kulübümüzün Dev Kampanyası "Fener Ol" için geçtiğimiz hafta cuma günü Fenerbahçe Televizyonu'nda özel bir program yayınlanmıştı. İlker Ayrık'ın sunduğu programda sarı lacivert renklere gönül vermiş ünlüler bir araya gelmiş ve hep birlikte "Fener Ol" demişti.

 

Fenerbahçe Beko: 90 - Galatasaray Doğa Sigorta: 67

Salon: Ülker Spor ve Etkinlik
Hakemler: Emin Moğulkoç, Özlem Yalman, Osman Sinan İşgüder
Fenerbahçe Beko: Green 3, Ali Muhammed 5, Guduric 23, Melli 9, Ahmet Düverioğlu 15, Egehan Arna 7, Melih Mahmutoğlu 8, Sinan Güler 5, Sloukas 15
Galatasaray Doğa Sigorta: Webster 16, Göksenin Köksal 9, Harrison 3, Hayes 2, Auguste 13, Caner Erdeniz 2, Erol Can Çinko 7, Can Korkmaz 4, Arapovic 8, Ayberk Olmaz 3

1. Periyot: 21-22
2. Periyot: 49-36
3. Periyot: 70-51


Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları