BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 76-67 Buducnost Voli

19 Mart 2019 Salı 23:20

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, Turkish Airlines EuroLeague 27. hafta maçında Buducnost Voli’yi konuk etti. Normal sezonun son çift maç haftasının ilk karşılaşması olma özelliği taşıyan Buducnost Voli karşılaşmasını Erkek Basketbol Takımımız, 76-67 kazanarak 27. maçında 23. galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü. Takımımızın en skorer oyuncusu 14 sayıyla Nikola Kalinic oldu. onu ürettiği 13 sayıyla maçın MVP'si olan Jan Vesely takip etti.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Başkan Vekilimiz Semih Özsoy, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Kemal Danabaş, Alper Pirşen ve Esra Nazlı Ercan izledi.

Zeljko Obradovic’in yönetimindeki Fenerbahçe Beko karşılaşmaya; Erick Green, Nicolo Melli, Sinan Güler, Ahmet Düverioğlu ve Nikola Kalinic beşiyle çıktı.

Hava atışıyla başlayan maçın ilk sayıları Buducnost’tan gelirken; Fenerbahçe Beko Sinan Güler ve Erick Green’in sayılarıyla 4-2 öne geçti. Takımımız, üst üste bulduğu üçlüklerle farkı 9 sayıya kadar çıkarırdı ancak konuk ekip, Nemanja Gordic ve Earl Clark’ın sayılarıyla durumu 14-10’a getirdi. Kalinic ve Erick Green ile sayılar bulan Fenerbahçe Beko, çeyreği 19-16 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kostas Sloukas ve Kalinic’in sayılarıyla başlayan Ekibimiz, Goga Bitadze’nin sayılarına engel olamadı(23-25). Sayılar üretmekte zorlanan Takımımız, televizyon molasına 25-30 geride giren taraf oldu. İlk yarının son bölümünde Ali Muhammed ve Jan Vesely ile sayılar bulsa da Fenerbahçe Beko, soyunma odasına 36-39 geride giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğe Melli ve Vesely’nin sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Beko, konuk ekip karşısında 40-39 öne geçti. Çeyreğin sonlarında Ekibimiz, Buducnost Voli’nin sayılarına engel olamadı ve çeyrek 58-58 eşitlikle tamamlandı.

Büyük çekişmeye sahne olan dördüncü çeyrek konuk ekibin sayılarıyla başlarken; Fenerbahçe Beko Guduric ve Sloukas’ın sayılarıyla skoru 64-64’te eşitledi. Taraftar desteğini de arkasına alarak etkili bir performans ortaya koyan Ekibimiz, Erick Green’in iki sayılık isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı(76-66). Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Buducnost Voli’yi 76-67 mağlup ederek, 27. Maçında 23. Galibiyetini aldı ve liderliğini sürdürdü.

Zeljko Obradovic’in öğrencileri, normal sezonun son çift maç haftasının ikinci karşılaşmasında 21 Mart Perşembe günü saat 20.00'de CSKA Moskova’ya konuk olacak.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları