BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Luigi Datome’nin maç sonu açıklamaları

03 Mart 2019 Pazar 19:12

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve oyuncumuz Luigi Datome, Anadolu Efes karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk olarak maçı değerlendiren Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, “Anadolu Efes’i galibiyet için tebrik ediyorum. Maçın sonuna geldiğimiz pozisyona gelince tabii ki maçı kazanmak kolay geliyor. Ama bu basketbol ve sonuna kadar oynamalısınız.10 sayı öndeyken biraz rahat oynadık. Özellikle Anadolu Efes’in yaptığı zone(alan savunması)’a karşı hücumumuz kötüydü. Bu sebepten ötürü de maçı kaybettik. Çok kolay sayılar da buldular. Son 10 saniyede pozisyon sizdeyken kazanma şansınız var ama maçın sonunda Efes kazandı ve kazanmayı da hak etti.” şeklinde konuştu.

Anadolu Efes ile üst üste oynadığımız iki maçı(EuroLeague ve Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi) karşılaştıran Koç Obradovic, “O maçta kadro farklıydı. O akşam 3 oyuncu varken burada yoklar. Bir oyuncu bile maçı değiştirebiliyor. Sadece 3 değil.” ifadelerini kullandı.

Oyuncuların Anadolu Efes karşısında gösterdikleri performansa ilişkin soruyu ise Obradovic şu şekilde yanıtladı:

“Çok basit top kayıpları yaptık. Söylediğiniz her şeyde haklısınız. Bunun içinde sebepler olmalı. Maçı tekrar izledikten sonra da sebebini anlayacağız.”

Basketbolcumuz Luigi Datome ise çok değişik bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, “Çok değişik bir maçtı. İyi başlamadık ama sonradan öne geçtik. Son beş dakikada savunma problemi yaşadık. Önümüzde daha uzun bir sezon var. Çok çalışmamız gereken maçlar var. Bugünkü maçın sonucu belirleyici değil." dedi.