BASKETBOL

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic ve Nicolo Melli, Türk Telekom galibiyetini değerlendirdi

03 Şubat 2019 Pazar 16:53

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic ve oyuncumuz Nicolo Melli, Türk Telekom galibiyetinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Başantrenörümüz Zeljko Obradovic, Takımımızın bugünkü oynama şeklinden çok memnun olduğunu belirtti ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Üçüncü sırada olan bir takımla oynadık ve rakibimizin gücünün ne olduğunu bilerek hazırlanmamız gerekti. Bugünkü oynama şeklimizden çok memnunum. Oynayan her oyuncum maçın ilk saniyesinden son saniyesine kadar hem hücum hem savunma açısından agresif olmayı başardılar. En önemlisi de bu. İyi olmayan bazı anlar vardı ama genel olarak iyi olduğumuz, iyi basketbol oynadığımız zamanlar da vardı. Çok fazla savaşan ve varlığını maçta göstermeye çalışan bir rakibe karşı aldıkları bu güzel galibiyet için oyuncularımı tebrik ediyorum. Panathinaikos maçı öncesi bizim için güzel bir maç oldu, çünkü rakibimiz de Panathinaikos çok fazla ribaund ile oynuyor. Bugün de Stimac’ın çok fazla hücum ribaundu vardı. Çok önemli bir dönem var önümüzde. Panathinaikos maçından sonra Pazar günü Bahçeşehir maçımız var. Ardından da Ankara’da Türkiye Kupası mücadelesi oynayacağız. O yüzden bu hafta sıkı çalışmamız çok önemli. Taraftarlara da güzel destekleri için teşekkür ediyoruz.”

Nicolo Melli ise, kontrolün genel olarak kendilerinde olduğunu belirterek, “Agresif bir maç oldu iki takım için de ama kontrol genel olarak hep bizdeydi. Üçüncü çeyrekte biraz odağımızı kaybettik ve rakip 8-10 sayı geriden gelmeyi başardı. Bizim için çok zor bir hafta oldu. Münih’te kötü bir şekilde kaybettik. Bu maçta nasıl oynamamız gerektiğini gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Ürettiği 19 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olan Nicolo Melli, kendi performansı hakkında ise, “Sonunda. Birçok yönden takıma katkıda bulunabildiğim için çok mutluyum. Koç’un da dediği gibi biraz daha kararlı oynamışım ve daha iyi skor ürettim bugün. Kazandığımız için mutluyum. 23 sayı farkla kazandık ve en önemlisi de bu.” şeklinde konuştu.