BASKETBOL

Pero Antic, EuroLeague’de son 10 yılın en iyileri arasında gösterildi

18 Aralık 2019 Çarşamba 15:56

Fenerbahçe Beko formasını 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında giyen ve takımımızın elde ettiği başarılarda önemli pay sahibi olan Pero Antic, EuroLeague tarafından son on yıla damga vuran isimler arasında gösterildi.
 
Son 10 yıllık dönemde üç farklı formayla EuroLeague’de beş sezon geçiren Pero Antic, kariyerinin bu dönemine üç EuroLeague şampiyonluğu sığdırdı. Olympiacos ile iki (2012, 2013) ve Fenerbahçe ile bir (2017) EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Pero, EuroLeague’de son sezonunu ise Kızılyıldız formasıyla geçirdi.
 
Pero Antic, Fenerbahçe’nin 2016’da final oynayıp 2017’de kupaya uzanan takım karakterinin en önemli isimlerinden biriydi. Başarılı oyuncu, takımımızla birlikte 2 Türkiye Ligi, 1 Türkiye Kupası, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı.
 
“All-Decade Nominee” kapsamında EuroLeague tarafından toplamda 50 aday açıklanacak. Tüm adayların açıklanmasının ardından, taraftarların katılımına açılacak oylamanın sonucunda, EuroLeague’in son 10 yılına damga vuran 10 oyuncu belirlenecek.

EuroLeague tarafından bugüne kadar açıklanan isimler arasında şu oyuncular yer alıyor: Kostas Sloukas, Gigi Datome, Nando De Colo, Ekpe Udoh, Bogdan Bogdanovic, Nicolo Melli, Nemanja Bjelica, Pero Antic, James Gist, Ioannis Bourousis, Ante Tomic, Cory Higgins, Mike Batiste, Rudy Fernandez, Devin Smith, Georgios Printezis, Victor Khryapa, Tornike Shengelia, Nick Calathes, Felipe Reyes, Sonny Weems, Jaycee Carroll, Tyrese Rice, Juan Carlos Navarro, Alexey Shved, Nenad Krstic, Will Clyburn, Luka Doncic, Paulius Jankunas, Bryant Dunston, Dimitris Diamantidis, Sergio Llull, Alex Tyus, Andrei Kirilenko, Kostas Papanikolaou, Anhtony Randolph, Kyle Hines, Milos Teodosic, Gustavo Ayon, Nikola Mirotic, Keith Langford, Sofoklis Schortsanitis, Thomas Heurtel.