BASKETBOL

Erkek Basketbol Takımımız Gaziantep deplasmanında

26 Ekim 2018 Cuma 10:49

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi dördüncü hafta maçında Gaziantep Basketbol’a konuk oluyor. 27 Ekim Cumartesi günü 15:15’te Karataş Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak mücadele Tivibuspor 2 tarafından canlı yayınlanacak. Müsabakayı Aytuğ Ekti, Serkan Emlek, Musa Kazım Çetin hakem üçlüsü yönetecek.

Fenerbahçe’de son durum

Takımımız, son resmi maçına EuroLeague kulvarında çıktı ve Anadolu Efes’e 89-83 mağlup oldu. İlk yarıyı 38-52 önde kapayan ve üçüncü çeyrekte bir ara farkı 16 sayıya yükselten ekibimiz, üstünlüğünü koruyamayarak ilk yenilgisini aldı. Fenerbahçe’de Jan Vesely 24 sayı, 8 ribaund, 7 asist ve 36 verimlilik puanı üretti. Kostas Sloukas da 11 sayı ve 8 asist ile dikkat çeken bir performansa imza attı.

Ekibimiz, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki son maçına 21 Ekim Pazar günü 20:00’de Arel Üniversitesi Büyükçekmece deplasmanında çıktı. Sarı lacivertliler, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 69-98 kazandı. Fenerbahçe’de Nikola Kalinic 17, Nicolo Melli 16, Ali Muhammed ise 14 sayı buldu. Ligdeki üçüncü maçından da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe’de Tyler Ennis, bu mücadelede yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacak.

Gaziantep Basketbol’da son durum

Geçtiğimiz sezon küme düşme hattında yer alsa da son bölümdeki performansıyla süper ligde kalmaya devam eden Gaziantep Basketbol, kadrosunda önemli bir değişim geçirerek yeni sezona girdi. Nenad Markovic’in yönetimindeki Gaziantep’in kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Guardlar: Sarunas Vasiliauskas, Can Uğur Öğüt, Kadir Bayram, Phil Greene, Batuhan Dikmen
Forvetler: Yunus Çankaya, Marko Tomas, Shaquielle McKissic, Orhan Hacıyeva, Mura Göktaş, Arber Berisha, Delroy James
Pivotlar: Tonye Jekiri, Doğan Şenli
Koç: Nenad Markovic

Gaziantep Basketbol, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde bu sezon oynadığı üç maçta iki galibiyet elde etti. İlk hafta deplasmanda Darüşşafaka’yı 62-63, ikinci hafta ise evinde Banvit’i 73-69 geçen Gaziantep, üçüncü hafta karşılaşmasında ise Adatıp Sakarya’ya deplasmanda 75-67 kaybetti. Sakarya mücadelesinde yerli oyuncuları Kadir Bayram (17 sayı) ve Orhan Hacıyeva’dan (11 sayı) yüksek katkı alan Antep, buna rağmen ligdeki ilk yenilgisini almış oldu.

İstatistik liderleri (Ortalamalar):

Süre: Shaquielle McKissic (32:24) – Marko Guduric (28:31)
Sayı: Shaquielle McKissic (12,6) – Kostas Sloukas (16,0) 
Ribaund: Tonye Jekiri (10,6) – Nicolo Melli (8,5)
Asist: Can Uğur Öğüt (4,33) -  Nikola Kalinic (5,5)
Top Çalma: Shaquielle McKissic (1,6) – Nicolo Melli (1,5)

Geçmiş Karşılaşmalar:

Fenerbahçe, rakibiyle bugüne dek oynadığı 12 lig maçının 11’ini kazandı. Geçtiğimiz sezonda oynanan iki maçta da 96-71 ve 90-95 ile Fenerbahçe üstünlüğü vardı.