BASKETBOL

FENERBAHÇE GÖKSEL ÇELİK TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

30 Nisan 2023 Pazar 14:57

Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa’dan bir kupa da Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızdan geldi. Fenerbahçe Göksel Çelik, EuroCup 2 final maçında karşılaştığı İtalya temsilcisi Deco Metalfrro Amicacci Abruzzo’yu 60-48 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.
 
Geçtiğimiz sezon başında 1907 Fenerbahçe Derneği’nden Kulübümüze devri gerçekleştirilen ve ilk sezonunda lig şampiyonluğunu elde eden Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, ikinci sezonunda Avrupa’da mutlu sona ulaştı ve Cumhuriyetimizin 100. yılında Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızdan sonra Avrupa’da sezonu şampiyonlukla tamamladı.

2018-2019 IWBF Euroleague III şampiyonluğu bulunan Takımımız Eurocup 2’yle birlikte Avrupa’dan ikinci kupasını kazandı.

Kupa oyuncularımız ellerinde yükselirken büyük sevinç yaşandı. Kupa törenin ardından toplu fotoğraf çektirildi.
 
Final maçında 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Öztanık ile branş sorumlusu Gökhan Akça da takımımızı yalnız bırakmadı.
 
Polideportivo La Granadilla’da oynanan maça Morteza Abedi, Ferit Gümüş, Yamaç Yüksel, Hassan Sayari, Kinem Kulbay beşiyle başlayan Can Aksu yönetimindeki Fenerbahçe Göksel Çelik ilk seti 17-20 geride tamamlarken soyunma odasına ise 34-28 önde gitti. Üçüncü periyodu 46-34 önde tamamlayan Takımımız, karşılaşmayı ise 60-48 kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu.
 
EuroCup 2 finalleri 27-30 Nisan tarihleri arasında İspanya’nın Badajoz kentinde düzenlendi. Avrupa macerasına EuroCup 2 Ön Eleme turundan başlayan ve A Grubunu zirvede tamamlayarak EuroCup 2 finallerinde mücadeleye etmeye hak kazanan Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, finallerde yer aldığı B Grubunu 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamladı ve gruptan averajla lider çıkarak adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Fransa takımı Hyeres Handi Basket’i 82-65 mağlup eden Takımımız finale yükseldi.

Basın Fotoğrafları