ATLETİZM

Atletlerimizden rekorlar

25 Şubat 2019 Pazartesi 13:41

Hafta sonu yapılan 18.Seyfi Alanya Atmalar Kupası ile Salon Deneme Müsabakaları'nda yarışan atletlerimiz başarılı sonuçlara imza attı. Sırıkla atmada Ersu Şaşma, İstanbul’daki salon deneme müsabakalarında tarihi bir performansa imza attı. Şaşma, sırıkla atlamada aynı günde bir yarışma içinde U23 Türkiye rekorunu üç kez yeniledi. Özlem Becerek ile Pınar Akyol da 18.Seyfi Alanya Atmalar Kupası'nda şampiyona rekoru kırarak birinci oldu.

Mersin’de düzenlenen 18.Seyfi Alanya Atmalar Kupası (Atmalar Ligi 1.kademe) müsabakalarında piste çıkan atletlerimizden Özlem Becerek, disk atmda 56,84 cm ile şampiyona rekoru kırarak birinci oldu. Gülle atmada da, Pınar Akyol 17,62 cm ile şampiyona rekoru kırarak ilk sırada yer aldı.

Kadınlar cirit atmada Esra Türkmen, çekiç atmada Fatmanur Sünbül, erkekler çekiç atmada Emirhan Şipşak, disk atmada Delil Dilovan Bal birinci olurken, gülle atmada ise İbrahim Emirkan Fidan üçüncü sırada yer aldı.
Müsabakada ferdi yarışan sporcularımızdan ise cirit atmada Eda Tuğsuz 62,36 cm derecesiyle 1. oldu ve Avrupa listesinde 2. sıraya yükseldi. Kadınlar cirit atmada Münevver Hancı ilk sırada yer alırken, gülle atmada Aysel Yıldırım kürsünün ikinci basamağında yer aldı. Erkeklerde ise çekiç atmada Özkan Baltacı, cirit atmada Emin Öncel, gülle atmada Melih Yersel birinci olurken, cirit atmada Ömer Faruk Avan ve disk atmada Burak Dertli ikinci, cirit atmada Abdullah Karataş, disk atmada Semih Bastı, çekiç atmada Mehmet Kaş üçüncü sırada bulundu.

Yarışmaların sonunda en yüksek puan karşılığı olan dereceyi yapan atletlere Seyfi Alanya Kupası’nın genel sıralama birincisi olarak kupa verildi. Genel sıralama birinciliğini kadınlarda 1122 puanla sporcumuz Eda Tuğsuz, erkeklerde ise 1048 puanla sporcumuz Özkan Baltacı elde etti.

Müsabakanın finali 20-21 Nisan 2019 tarihinde Bursa ilinde gerçekleşecektir.

Ersu Şaşma'dan, bir gün içinde 3 Türkiye rekoru

Öte yandan sırıkla atmada sporcumuz Ersu Şaşma, İstanbul’daki salon deneme müsabakalarında tarihi bir performansa imza attı. Şaşma, sırıkla atlamada aynı günde bir yarışma içinde U23 Türkiye rekorunu üç kez yeniledi.  Ersu Şaşma 5.15’lik Türkiye U23 rekorunu aynı yarışma içinde önce 5.20’ye, ardından 5.30’a, son olarak da 5.40’a yükseltme başarısı gösterdi.

Türkiye atletizm tarihinde yalnızca Ruhan İşim’in geçtiği bu mesafeyi ilk hakkında aşarak büyük bir başarı yakalayan sporcumuz sonrasında 5.65 ve Türkiye büyükler rekoru olan 5.71’i de denedi, ama başarılı olamadı.

2000 yılından ve rekortmen Ruhan İşim’den bu yana ilk kez 5.70’in denendiği Türkiye atletizm tarihinde Ersu’nun başarısı büyük sevinç yarattı. Şaşma’nın yarışma öncesinde salondaki en iyi derecesi 5.10, açık sahada ise 5.20’ydi.

Müsabakalarda ayrıca kadınlar büyüklerde 1500 metrede Damla Çelik birinci olurken, gençlerde ise 1500 metrede Ayşe Ecer ilk sırada yer aldı. Gençler erkeklerde ise 1500 metrede Ahmet Mutlu birinci, 800 metrede Azad Karasu ile  3000 metrede Tayyip Arslan ikinci,  800 metrde Berkay Budak  ise üçüncü oldu.