HEFORSHE

Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt’ın da katıldığı HeForShe kampanyasının değerlendirme toplantısı yapıldı

09 Eylül 2022 Cuma 16:44

2018 yılında sporda ve spor yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesi amacıyla Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe Hareketi ile güçlerini birleştiren ve bu anlamda önemli bir farkındalık hareketi başlatan Kulübümüzde önemli bir etkinlik gerçekleştirildi.

Kulübümüzün destekçisi olduğu, kadın erkek eşitliğinin sağlanması adına hayata geçirdiği HeForShe kampanyasında bugün gelinen noktayı değerlendirmek amacıyla tüm paydaşlar Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerimizde bir araya geldi.

Toplantıya Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komite Üyeleri ile kampanyanın paydaşları olan Koç Holding, Tüpraş, AÇEV, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi yetkilileri ve eğitmenler katıldı.

Projede gelinen noktanın değerlendirildiği, geçmiş dönem çalışmalarının detaylandırıldığı ve geleceğe dönük projelerin konuşulduğu toplantının sonunda tüm paydaşların yer aldığı hatıra fotoğrafı çekildi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt: Kadınlara ve kız çocuklarına sporda, eğitimde destek vermek için her zaman için buradayız

Bu özel bulunmanın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, “Bugün burada Koç Holding, Tüpraş, Birleşmiş Milletler HeForShe ekibi ve Fenerbahçe Spor Kulübü, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitlik fonu üyeleriyle çok verimli, güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bugüne kadar neler yaptık, geçtiğimiz sezonki çalışmalarımızı detaylandırarak inceledik ve gelecekte neler yapacağımızı değerlendirdik, tartıştık. Bildiğiniz gibi Fenerbahçe Spor Kulübü, ilklerin kulübüdür. Bu bağlamda da birçok spor kulübüne dünyada örnek olduk, Türkiye’de ilk olduk. Bu çerçevede çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gurur duyuyoruz. Kadınlara ve kız çocuklarına sporda, eğitimde destek vermek için her zaman için buradayız. Çalışmalarımıza da aynı, ilk günkü heyecanla devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

HeForShe Koordinatörü Sinem Aydın ise “Fenerbahçe-HeForShe iş birliğinde 2021-22 senelerinde yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. Aynı zamanda destekçimiz Tüpraş ve Koç Holding ile bu sene eğitimleri veren eğitmenlerimizle ve uygulama ortağımız AÇEV ile birlikteydik. Toplumsal cinsiyet eğitimleri veriyoruz. Çalışmaların önemli ayaklarından biri bu. Bu sene bu eğitimleri çeşitlendirdik ve farklılaştırdık. Medya çalışanlarına yönelik Toplumsal Duyarlılık ve Habercilik eğitimleri verildi. Amatör branşlara, sporculara ve antrenörlere yönelik farkındalık seminerleri, kadınlara çalışanlara yönelik şiddetle mücadele atalyöleri yaptık. Aynı zamanda erkeklerin katılımını sağlamak ve zararlı erkeklik algılarını dönüştürmek üzerine de erkek çalışanlar, sporcu ve antrenörlerle birlikte atölyeler gerçekleştirdik. Onların sonuçlarını değerlendirdik. Ve önümüzdeki dönemin yol haritasını çizdik.” dedi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları