HEFORSHE

Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt: Kadınlara yönelik şiddeti uygulayanlara, ortak olanlara ve görmezden gelenlere karşı “SIFIR TOLERANS” diyoruz

25 Kasım 2022 Cuma 11:46

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde, Fenerbahçe Televizyonu’na konuk oldu.
 
Kulübümüzün, bu konuda üstlendiği görev ve sorumluluğun altını çizen Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, son dört yıllık süreçte olduğu gibi bu 25 Kasım’da da Kadına Şiddete Karşı “Sıfır Tolerans” mottosuyla bir manifestoyla seslendiklerini ifade etti.
 
KADINLARA YÖNELİK ŞİDDET BİR İNSAN HAKLARI İHLALİDİR VE SUÇTUR; ŞİDDETE MARUZ BIRAKILANLAR, ONLARIN AİLELERİ TOPLUM ÜZERİNDE ÖNEMLİ ETKİLERİ OLAN EVRENSEL BİR SORUNDUR
 
Kulübümüzün, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi, ortadan kaldırılması ve farkındalığın artması için çeşitli çalışmalar yaptığına değinen Yönetim Kurulu Üyemiz, “2018 yılından bu yana, Tüpraş’ın desteğiyle BM Kadın Birimi’nin HeForShe hareketine verdiğimiz destekle birlikte kadınların, toplumun her alanında güçlenmesi için pek çok çalışma gerçekleştirdik.
 
Son 4 yıldır, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde başlayıp 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar devam eden 16 günlük aktivizm sürecinde daha yüksek sesle Kadınlara Yönelik Şiddete karşı olduğumuzu dile getiriyoruz. Kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi, ortadan kaldırılması ve farkındalığın artması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz.
 
Kadınlara yönelik şiddet bir insan hakları ihlalidir ve suçtur; şiddete maruz bırakılanlar, onların aileleri toplum üzerinde önemli etkileri olan evrensel bir sorundur. Bizim için şiddete ortak olanın, destek olanın da uygulayandan hiçbir farkı yok. Kadınlara yönelik şiddete karşı duruşumuz ve yaptıklarımız, burada verdiğimiz mesajlarla da sınırlı kalmıyor. Biz bu konuya en başından itibaren şöyle bakıyoruz: attığımız adımlarla bir kişi de bile fark yaratabiliyorsak bu bizim için çok kıymetli.” dedi.
 
KADIN HAKLARINA, İNSAN HAYATINA SAYGI DUYAN BİREYLER YETİŞTİRMEK BİZİM EN BÜYÜK ÖNCELİĞİMİZ
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye’nin dört bir yanından kadınlara ve kız çocuklarına örnek olan sporcular yetiştirmekten dolayı gurur duyduklarını da sözlerine ekleyen Simla Türker Bayazıt, “Aslında 4 senede çok şey yaptık diyebilirim. Ama kısaca birkaç konu hakkında bilgi vereyim: Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin, “Eşitliğe ancak kadınlar ve erkekler omuz omuza verdikleri zaman ulaşabiliriz” diyerek başlattığı HeForShe projesine verdiğimiz destekte de vurguladığımız gibi bu mücadelenin topyekûn olması gerektiğini düşünüyoruz.
 
Kadınlara uygulanan şiddetin önlenmesinde en büyük araçlardan biri eğitim. İlk olarak yaptığımız şey de Kulübümüzün her bir ferdinin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temelli eğitim alması oldu. Bu eğitimler ile beraber kendi içimizde iç eğitmenler kazandık. Kadın haklarına, insan hayatına saygı duyan bireyler yetiştirmek bizim en büyük önceliğimiz.
 
Diğer tarafta kadınların toplumun her alanında, özellikle sporda ve spor yoluyla güçlenmelerini hedefliyoruz. Burada sporun her alanında başarılarıyla hem ulusal hem de uluslararası arenada kendini kanıtlamış sporcularımızın olması bizim için çok değerli. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Türkiye’nin dört bir yanından kadınlara ve kız çocuklarına örnek olan sporcular yetiştirmekten gurur duyuyoruz.
 
Spor, her yaşta insanları ilgilendiren, her konuda çok kapsayıcı ve güçlü bir noktada. Bu bağlamda sporun birleştirici ve iyileştirici etkilerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
 
KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETİ UYGULAYANLARA, ORTAK OLANLARA VE GÖRMEZDEN GELENLERE KARŞI “SIFIR TOLERANS” DİYORUZ
 
Bu 25 Kasım’da Kulübümüzün hazırladığı manifestonun mottosunun “Sıfır Tolerans” olduğuna değinen Bayazıt, “Milyonlarca taraftarımıza ve tüm topluma 4 yıldır bu konuda çok güçlü bir bilinç kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu seneye gelince Kadına Şiddete Karşı “Sıfır Tolerans” diyerek kadınlara yönelik şiddeti uygulayanlara, ortak olanlara ve görmezden gelenlere karşı “Sıfır Tolerans” diyoruz.
 
Maçlarımızda, taraftarlarımıza ve toplumun her kesimine Kadına Şiddete Karşı “Sıfır Tolerans” mesajımızı gerek maçlarda sahadaki ledlerimizle gerek pankartlarımızla gerek tüm mecralarımızdan yaptığımız paylaşımlarla bu konuya dikkat çekmeye devam edeceğiz.
 
Kadınlara karşı fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik, şiddetin her türüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, bu kararlı duruşumuzu daima sürdüreceğimizi tüm camiamızla bir kez daha paylaşıyoruz.” diye konuştu.
 
 
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ OLARAK DAİMA KIZ ÇOCUKLARINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 
Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, son olarak Teknik Direktörümüz Jorge Jesus ve Futbolcularımızın, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde destekçisi oldukları “Anadolu’da Bir Kızımız Var” projesini ve bu proje kapsamında Anadolu’da 100 kız öğrencinin Cumhuriyet Bursu ile yanında olacak olmalarına dair şunları söyledi:
 
“Bu sene bizim için çok önemli bir sene; Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz, kutlayacağız. Çok çeşitli aktiviteler yapmaya devam edeceğiz. Bu önemli senede ve Öğretmenler Günü’nde Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü Jorge Jesus ve futbolcularımız, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da bir kızım var” projesine destek olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, “Anadolu’da 100 kızımız var” dedi.
 
100 kız çocuğuna Cumhuriyet Bursu sağladı. Bu adımımız dünden beri tüm kamuoyunun dikkatini çekiyor. Üyelerimiz, taraftarlarımız, farklı takımı destekleyen herkesin de aklına “Ben ne yapabilirim?” sorusunu getirdik. Çok sayıda üyemizden, taraftarımızdan “biz de destek olduk” mesajları alıyoruz. Umarım bu adımımız çığ gibi büyür.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak daima kız çocuklarını desteklemeye devam edeceğiz.
 
Sözlerime son verirken; bizleri izleyen, dinleyen tüm taraftarlarımızdan da ricada bulunmak istiyorum. Hepimizin yapacağı şeyler var. Lütfen şiddeti uygulayan, ortak olan, tanıklık edip susan insanlara karşı siz de “Sıfır Tolerans” deyin. Affetmeyin. Gerekli yerlere başvurun. Susmayın! Bizleri izleyen tüm taraftarlarımıza sevgilerimi sunuyorum.”

Basın Fotoğrafları