HEFORSHE

Yöneticimiz Metin Sipahioğlu: Fenerbahçe ailesinin kadına şiddete karşı ne kadar dik durduğunu bir kez daha gösteriyoruz

10 Aralık 2020 Perşembe 20:02

Kulübümüz, BM Kadın Birimi'nin Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele için başlattığı 16 günlük aktivizm kampanyasının son gününde ‘Kadına Şiddete Tahammülümüz Yok’ mesajını stadımızın duvarına yansıtırken, Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu da kampanyayla ilgili FBTV’ye açıklamalar yaptı.
 
Sipahioğlu şöyle konuştu:
 
“Fenerbahçe Spor Kulübü olarak biz Başkanımızın liderliğinde Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Simla Hanımın sorumluluğunda Kulübümüz ve camiamızın da çok önemli gücüyle 2 yıldır kadınlar ve kız çocuklarının toplumda ve her alanda eşit haklara sahip olmaları adına global bir kampanyanın savunuculuğunu yapıyoruz.
 
Kulübümüzün geçmişinde ve geleceğinde kadın sporcularımızın, kadın taraftarlarımızın ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bununla birlikte ülkemizin daha aydınlık yarınlara gidebilmesi için kadınlarımızın öneminin farkındayız. Bunun için de Fenerbahçe’nin eşsiz marka gücü, toplumsal gücüyle kadınların ve kız çocuklarının başta sporda, sonrasında toplumda eşitlikle temsil edilebilmeleri kadına şiddetin son bulması adına bir rol, bir sorumluluk üstleniyoruz.
 
Bugün de 10 Aralık. 16 gündür süren bir aktivizm kampanyasının son günündeyiz. Stadımızın duvarına ‘Tahammülümüz Yok!’ yazısını yansıttık. Kulübümüzün kadınlara yönelik şiddete karşı yüksek sesle dile getirdiği ‘Tahammülümüz Yok’ yazısı geçmiş günlerde de sosyal medyada yer bulmuştu. Bugün de bu yazıyı buraya yansıttık.
 
Fenerbahçe ailesinin tüm bireyleriyle beraber kadına şiddete karşı ne kadar dik durduğunu buradan bir kez daha gösteriyoruz.
 
Son olarak şunu eklemek istiyorum; Fenerbahçe Spor Kulübü sadece bir spor kulübü değil, ülkemizin en büyük sivil toplum örgütüdür. Bu yüzden spor branşlarında yarışmamızın yanında bu etkinliklere çok önem veriyoruz. HeForShe de çok önem verdiğimiz kampanyalardan biri. Bu yüzden bugün de böyle bir günde beraberiz. Tüm camiamıza, taraftarlarımıza, üyelerimize sevgilerimizi, saygılarımızı iletiyoruz.”