FENERİUM

Türkiye'nin lider taraftar mağazacılığı zinciri Fenerium, yeniliklere doymuyor: Fenerium, İGA İstanbul Havalimanı’nda açılan ilk spor kulübü mağazası oldu

08 Ağustos 2023 Salı 18:05

Türkiye'nin lider taraftar mağazacılığı zinciri Fenerium, yeniliklere doymuyor. İGA İstanbul Havalimanı'nda yeni bir satış noktası açan Fenerium, spor kulüpleri mağazaları arasında öncü konumunu daha da güçlendirdi.

İGA İstanbul Havalimanı'nda açılan ilk taraftar mağazası olmanın gururuyla Fenerium, yeni konseptiyle 4. satış noktasını hizmete sunuyor. Maraton Mağazası'nın ardından Manisa ve Ordu Mağazalarıyla büyüme sürecini sürdüren markamız, İGA İstanbul Havalimanı'nda 72. satış noktasını açarak taraftarlarını bu özel mağazaya davet ediyor.

Fenerium’un İGA İstanbul Havalimanı’ndaki yeni mağazasının açılış törenine; Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz ve Fenerium Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, İGA Ceo’su Kadri Samsunlu, İGA Ticari İşler Direktörü Halil İbrahim Anasoy, Fenerium Genel Müdürü Bahadır Baştüzel, Satış Müdürü Emre Arslan, Pazarlama Müdürü Bilge Han Kahraman, Kıdemli Bölge Yöneticisi Yasin Yılmaz ve Bölge Yöneticisi Burak Yüksel katıldı.

FENERIUM’UN BAŞARISI

2022'de 2.1 milyon adet lisanslı ürün satışı gerçekleştiren Fenerium, aynı yıl satış gelirlerini Euro bazında %21 büyüttü. 2023'ün ilk 7 ayında ise satış adetlerinde tüm lisanslı ürünlerde %21'lik bir artış kaydetti.

2022/23 sezonunda 371,000 adet forma satışı gerçekleştirerek tüm zamanların rekorunu elde eden Fenerium, yeni havalimanı mağazasının da katkısı ile bu rakamı tekrar geliştirmeyi hedefliyor. İGA İstanbul Havalimanında açılan mağazası sayesinde Fenerium,  “Her Anında Yanında” sloganı ile bir kez daha taraftarlarına ürünlerine daha kolay erişim sunuyor.

YÖNETİCİMİZ ESİN GÜRAL ARGAT: BURADA FENERİUM’U AÇARAK HEM FENERBAHÇE HAYRANLARINI HEM DE TARAFTARLARIMIZI DÜNYANIN BULUŞMA NOKTASINDA BİR ARAYA GETİRİYORUZ

Fenerbahçe TV’ye konuşan Yönetim Kurulu Üyemiz, Fenerium Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, İGA İstanbul Havalimanı'ndaki yeni Fenerium mağazası ve Fenerium satış rakamlarıyla ilgili bilgiler aktardı. Argat, “Bu mağazamızla birlikte 72. satış noktamızı açmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz yeni konsepte geçtik, yeni konseptte açılan 4.mağazamız; Maraton, Ordu, Manisa ve İGA İstanbul Havalimanı Mağazamız. Burası çok önemli bir nokta. Dünyanın buluştuğu yer. Rakamlara bakarsak da Heathrow’un önünde geçen yıl 64,5 milyon yolcuyu ağırlamış İGA İstanbul Havalimanı. Dolayısıyla Fenerium burada mutlaka olmak durumunda çünkü Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulübü. Fenerbahçe taraftarımız var, bununla birlikte Fenerbahçe hayranlarımız var. Biz burada Fenerium’u açarak hem Fenerbahçe hayranlarını hem de Fenerbahçe taraftarını bu geçiş noktasında, dünyanın buluşma noktasında bir araya getiriyoruz ve lisanslı Fenerium ürünlerini taraftarlarımız ve Fenerbahçe hayranlarıyla buluşturuyoruz.

Bizim felsefemiz taraftar mağazacılığında öncü ve lider zincir mağaza markası olmak. Dolayısıyla Fenerium olarak biz 72. mağazamızı burada açtık. İGA İstanbul Havalimanı’nda ilk açılan taraftar mağazasıyız ve şu anda tekiz. Geçtiğimiz dönem rakamlarına bakarsak, 2022 yılını güzel bitirdik. Ama her zaman için bizim potansiyelimiz var. O potansiyelimizi de her zaman görüyoruz ve değerlendiriyoruz. Geçen yıl 2.1 milyon adet ürün sattık. Döviz bazında da %21 büyüme sağladık bir önceki yıla göre. 2022’nin ilk 6 ayı ile 2023’ün ilk 6 ayını kıyasladığımızda orada da adet bazında %21’lik büyümeyi görüyoruz ki bu bizi çok mutlu eden rakam. Eğer bu trendde devam edersek ki öyle öngörüyoruz, sene sonunda 2.5 milyon adet lisanslı ürün satışına ulaşmış olacağız. Geçen sene kendi rekorumuzu kırdık; tüm kanallarda yani Fenerium ve PUMA’nın kanallarında toplamda 417 bin 500 adet forma satışı gerçekleştirdik. Bunun 371 binini kendi kanallarımızda yaptık. İkisi de Fenerium için rekor. Biz kendi rekorumuzu kırarak ilerliyoruz. Bu sene de hedefimiz kendi rekorumuzu kırmak. Kadın çalışan sayımıza öncelik veriyoruz, artırma hedefindeyiz. Burada bulunarak da İGA İstanbul Havalimanı’nda yine öncü, lider ve yenilikçi taraftar mağazacılığı olarak bir ilki gerçekleştirmiş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. İGA yönetimine de destekleri için teşekkür ediyorum.
” dedi.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları