YÜKSEK DİVAN KURULU

YDK Başkanımız Uğur Dündar’ın Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda yaptığı konuşma

30 Temmuz 2022 Cumartesi 12:00

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar’ın, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda yaptığı konuşma aşağıdaki gibidir:
 
“Tarih geçmişten gelen deneyimlerin önümüzde harmanlandığı yol ve yol gösterdiği bir rehberdir. Ders çıkardığımızdır, ibret aldığımızdır, keşke dediğimizdir. Ya da tarih, övünç kaynağımızdır. Tarih bundan sonra yapacaklarımız adına maziden önümüze düşen pusuladır. Neler yapabileceğimizi gösteren kutup yıldızıdır. Tarih onlarca yıl süre gelmiş hataları her seferinde bıkmadan, usanmadan hatırlatan bir alarmdır. Ve tarih hoşumuza gitse de gitmese de reddedemeyeceğimiz gerçeğimizdir. Bu sebepledir ki dünya tarihinin gidişatına yön vermiş büyük Atatürk, ‘Tarih yazmak, tarih yapmak kadar önemlidir.’ demiştir. Önümüzdeki yıl 100. yıl dönümünü kutlayacağımız Türkiye Futbol Federasyonu 1923 yılında kurulmuş, aynı yıl itibarıyla futbol müsabakaları düzenlenmeye başlamıştır. O tarihten itibaren camiamız sporcusuyla, yönetimiyle, yılmaz taraftarıyla Türk futbolunda silinmez izler bırakan şampiyonluklar kazanmış, unutulmaz bir tarih yazmıştır. Ne mutlu ki tarih yazmak tarih yapmak kadar önemlidir düsturuyla çıkılan, yıllardır mücadelesi verilen bu yolda o şanlı tarihi kayıtlara geçirmek, yazmak da Başkanımız Sayın Ali Koç’un üstün gayretleriyle bu döneme nasip olmuştur.
 
Şanlı formamızın göğsüne nakşedilen 5 yıldız tüm Fenerbahçelilere kutlu olsun.  Bu vesileyle bugüne kadar elde ettiğimiz şampiyonluklarımızda emeği geçen, daha TFF resmen kurulmadan önce Milli Mücadele de dahil olmak üzere sportif faaliyetleri ve bağımsız bir vatan aşkıyla bilfiil yurdunun hürriyetine hizmet eden, canını ortaya koyan, direnen, bükülmeyen tüm sporcularımızı, başkanlarımızı, yöneticilerimizi ve taraftarlarımızı saygıyla selamlıyorum. Göğsümüzde parlayan yıldızlara can veren efsane kalecimiz Cihat Arman’dan altın çocuk Şükrü’ye, Zeki Rıza Sporel’den Lefter’e, Mehmetçik Basri’den Can Bartu’ya, Aykut Kocaman’dan Oğuz Çetin’e, Volkan Demirel’den genç kaptanımız Altay Bayındır’a ve adları saymakla bitmeyecek er bir yıldızlarımızın parçası olan tüm değerli sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, ebediyete intikal edenleri rahmet ve minnetle anıyorum. Her birinizin alın teri olan o yıldızlar aynı ruhun bağımsızlık aşkıyla sahalarımızda ve tribünlerimizde parlayacak, yarınlarımıza umut aşılayacaktır.
 
Büyük Fenerbahçe’nin asil taraftarı, hiç kuşkun olmasın ki Cumhuriyet’in 100. yıl şampiyonluğu da senin alnına yazılmıştır. Kökleri Kuvâ-yi Milliye’ye dayanan şanlı Fenerbahçe; 100. yıl kupası yurdun işgal altındayken Anadolu’ya silah sevkiyatı yapan o mazisi tertemiz avuçlarında parlayacaktır. Zaptedilemeyen, ele geçirilemeyen, yıkılamayan son kale olan büyük Fenerbahçe; şüphen olmasın ki dahili ve harici düşmanlara karşı o kupa omuzlarda ve meydanlarda taşınacaktır. İnanın Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüzde şampiyonluk kupamız bize çok yakışacaktır. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun.
 
Bu vesileyle bize bugünleri yaşatan, topraklarımızda hür nefesler almamızı sağlayan en büyük Fenerbahçeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın büyük Fenerbahçe.”


Basın Fotoğrafları