YÜKSEK DİVAN KURULU

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan'ın YDK toplantısındaki konuşması

05 Kasım 2022 Cumartesi 12:08

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Toplantısı’nda Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okudu:

Sayın Yüksek Divan Kurulu Başkanım, Sayın Başkanım, Saygı değer Yönetim Kurulu Üyelerim, Kıymetli Yüksek Divan Kurulu üyelerimiz ve ekranları başından bizleri takip eden büyük taraftarımız… Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

2022 yılının son Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısında, yeni sezona hemen hemen her branşta güzel başlangıçlar yapmış olmanın mutluluğu içindeyiz.

Tüm takım sporlarımızda sezona başladığımız, stadyumdan salonlara koşturduğumuz, olimpik sporcularımızdan gelen haberlerle gururlandığımız, Türkiye’nin en büyük spor kulübü olarak rekabetçi kimliğimizi ortaya koyduğumuz üç aylık bir süre geride kaldı.

Sportif karnemizle başlamadan önce geride bıraktığımız döneme dair iki özel parantez açmak istiyorum.

İlk olarak; kariyerinde Olimpiyat İkinciliği, Dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, Karadağ’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda ikinci kez bize altın madalya sevinci yaşatarak büyük bir başarıya imza attı. Buse Naz ayrıca ülkemize bu şampiyonadaki tek altın madalyayı kazandıran sporcu oldu. Camiamız adına kendisini kutluyor, bizi bir kez daha gururlandırdığı için teşekkür ediyorum.

Diğer özel parantez ise Sarı Meleklerimiz için! Spor Toto Kadınlar Şampiyonlar Kupası’nda 2022-2023 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu! Daha önce 3 kez bu kupayı müzemize getiren Takımımız, VakıfBank’ı 3-0 yenerek 4. kez kupanın sahibi oldu ve sezona harika bir başlangıç yaptı. Takımımızı tebrik ediyorum! Bu sene hiç şüphesiz ki onların maçlarını büyük bir heyecan içerisinde izleyeceğiz.

Kıymetli Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Erkek futbol takımımızda, hocamızın ve futbol şubemizin planlamaları doğrultusunda geçirdiğimiz transfer sürecinin ardından Spor Toto Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde yüksek bir form grafiği yakalayan takımımız, camiamızı çok mutlu eden bir performans gösterdi. Takımımız, Spor Toto Süper Lig’de 11 maçta topladığı 26 puanla, bir maç eksiğine rağmen lider konumda bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi B Grubu’ndaki maçlarını namağlup 14 puanla lider tamamlayan takımımız, Mart 2023’te oynanacak son 16 turuna adını yazdırmayı başardı. Camiamızın sonsuz destekleriyle yürüdükleri yolda takımımızın başarılarının devamını diliyorum! 

Futbol Takımımızla ilgili bizim için çok kıymetli olan bir projeye dair sizlere bilgi vermek istiyorum. Bu sezon ev sahibi olduğumuz tüm maçlarda futbolcularımızla seremoniye çıkan çocuklarımızla ilgili “Fenerbahçe bir hayaldir çocuklar için gerçekleşen” diyerek sosyal sorumluluk odaklı bir projeye imza attık. Sezon başından beri her maç, farklı sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğimiz sonucu, dezavantajlı olan yaklaşık 14 çocuğun bu heyecanı yaşamalarına imkan sağlıyoruz. Buna ek olarak; yaşıtları gibi fiziki olarak stadımıza gelemeyen, tedavi altında olan çocuklarımızı da ülkemizde bir ilk olarak tablet yardımıyla bu heyecana ortak ediyoruz. O çocuklar hastane ya da ev ortamında yine çubuklu formamızı giyiyor, o heyecanı burada olan tüm çocuklarla ve milyonlarla paylaşıyorlar.

Utku, Eray, Mehmet Emre bu isimlerden sadece bazıları…

Heyecanına ortak olduğumuz tüm bu çocukların en kısa zamanda iyileşmesini ve fiziki olarak da onları stadımızda ağırlamayı bekliyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak; her zaman çocukların yanında olmaya, onların hayallerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Diğer branşlardaki 3 aylık faaliyetlerimizi ayrıntılı bir şekilde anlatmak adına, şube sorumlularımız sizler için videolar hazırladı. Şimdi sözü onlara bırakıyoruz…

Şube sorumlularımıza, ayrıntılı bilgilendirmeleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Burada sportif faaliyetlerimize dair iki ayrı parantez açacağım:

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, hem Türkiye Ligi’ne hem de EuroLeague’e  çok iyi başladı. Oyunu ve mücadelesiyle hepimizi mutlu ediyor. Hocamız milli takımdan geç gelmesine rağmen düzenini çok hızlı kurdu, orada da aynı futbolda olduğu gibi takımdaşlık ve hoca faktörü üst seviyede. Takımımıza, hocamıza başarılar diliyorum, yollar açık olsun.

Geçtiğimiz günlerde, ülkemizin ilk basketbol müzesini, camiamızın kıymetli isimlerinin ve özel misafirlerimizin katılımlarıyla açtık.

Fenerbahçemizin tarihe iz bırakan, lokomotifi olan başarılarını, tarihini, hikâyesini en güzel şekilde anlatan bu müze, hem Ülker Arena’nın ruhu olan, yaşayan bir role bürünmesini sağlayacak hem de geleceğimizin basketbol hedeflerine ışık olacak.

Fırsatı olan her üyemizin, taraftarımızın mutlaka burayı görmesini öneriyorum.

Ayrıca geleceğimiz olarak nitelediğimiz, son yıllarda yaptığımız hamlelerle bir cazibe merkezi haline gelen Fenerbahçe Futbol Akademimiz bu sezon itibarıyla yeni bir vizyon ortaya koydu ve ‘Her ay bir turnuva’ ismiyle projeyi hayata geçirdi.

Türk futbol altyapısına katkı sağlamak, ülkemizin çocuklarının elinden tutmak, onlara maç oynama fırsatı vererek gelişimlerini desteklemek amacıyla başlattığımız proje kapsamında şimdiye kadar iki turnuvayı geride bıraktık. Eylül ayında U10 Semih Şentürk,  Cumhuriyeti Bayramımızda ise U11 Cumhuriyet Turnuvası’nı amatör kulüplerin katılımıyla gerçekleştirdik. İki turnuvada 732 çocuk yaklaşık 1600 veli ve 30 farklı amatör kulübü misafir ettik. Turnuvalarda boy gösteren 8 çocuğumuzu akademimize kazandırdık. Hem velilerden hem de katılımcı takımlardan oldukça önemli dönüşler aldık. 16 Kasım’da projenin üçüncü ayağını başlatıyoruz. Kulübümüzün sembol ismi gerek beyefendi kişiliği gerekse sporculuğuyla eşsiz bir konumda bulunan ‘Sinyor’ Can Bartu’nun adını verdiğimiz Uluslararası U11 Can Bartu Turnuvası, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü Atletico Madrid, Inter, Juventus ve Villareal kulüpleri ile Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Altınordu, CSKA Sofya ve Neftçi Bakü gibi değerli ekiplerin yer alacağı turnuvada U11 Takımımız da mücadele edecek.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Sportif hedeflerimizi gerçekleştirmek ve var olduğumuz her dalda rekabetçi kimliğimizi koruyabilmek için Kulübümüzün sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olması çok kıymetli.  Bu doğrultuda taraftarlarımızın gösterdiği teveccühün yanı sıra sponsorluk anlaşmaları önemli yer tutuyor.

Geride kalan üç aylık süreçte, bu kapsamda aramıza yeni katılan iş ortaklarımızdan bahsedeceğim.

Petrol Ofisi ile başlamak istiyorum.  Bildiğiniz gibi geçen sezon, Olağan Seçimli Genel Kurulumuzda sizlerden aldığımız yetkiyle Fenerbahçe Kadın Futbol Takımımızı kurduk ve Kadınlar Süper Ligi’nde ilk sezonumuzu tamamladık. Petrol Ofisi ile imza attığımız önemli iş birliği kapsamında gösterdiği performansla bizleri gururlandıran Takımımız, bu sezon Fenerbahçe Petrol Ofisi ismiyle mücadele ediyor. Petrol Ofisi ayrıca göğüs sponsoru olarak da formamızda yer alıyor.

Geçen sezon Kadın Futbol Takımımızın forma göğüs sponsoru ve basketbol takımlarımızın da sponsorlarından biri olan Alagöz Holding, bu sezon Kadın Basketbol Takımımıza isim sponsoru oldu.  Takımımız, 2022/23 sezonu itibarıyla ‘Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı’ ismiyle mücadelesini sürdürüyor. Ayrıca Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Resmi Sponsorları arasına Yükselen Çelik de forma sırt sponsorumuz olarak katıldı. Yükselen Çelik’e de ailemize hoş geldiniz diyoruz.

Kurulduğu ilk günden bu güne Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde şampiyon olarak Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselme başarısı gösteren ve Fenerbahçe basketbolunun geleceği için önemli bir proje olan Fenerbahçe Koleji Erkek Basketbol Takımımız, DS Energy ile yapılan iş birliğinin ardından 2022-2023 sezonunda TBL’de Fenerbahçe Koleji DS Energy Erkek Basketbol Takımı ismiyle yer alıyor. Solarçatı ise kol yanı sponsorumuz olarak formamıza eklenen yeni bir marka oldu.

Geçtiğimiz sezon iş birliğine başladığımız bir diğer marka Safiport ise bu sezon Fenerbahçe Beko’nun EuroLeague maçlarında forma önü sponsoru olarak yer alacak.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla tamamlayan ve bize büyük gurur yaşatan Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız da bu sezon isim sponsoru ile mücadele edecek takımlarımızdan bir tanesi.  Takımımız, 2022-2023 sezonu itibarıyla Fenerbahçe Göksel Çelik ismiyle ligde yer alıyor.

Erkek Futbol Takımımızda, geçen sezonki sponsorlarımıza ek olarak aramıza Pasha Group katıldı. Yeni iş ortağımız, futbol takımımızın ikinci şort sponsoru oldu.

Voleybol takımlarımızda As Spor bünyesinde faaliyet gösteren spor markası Joma, resmi forma ve ürün tedarikçisi olarak katıldı.

Joma, 2022/2023 Voleybol sezonu boyunca Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın ve Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın teknik ürün sponsorluğunu üstlenecek. Sanmar da Kadın Voleybol Takımımızın sırt sponsoru olarak aramıza katıldı.

Sendeo ise, “Resmi Kargo Taşıma Sponsoru” olarak aramıza katılan iş ortağımız oldu. İlk günden itibaren yanımızdan olan değerli iş ortklarımız Avis, Aygaz, Nesine, Ülker, Opet, HDI Sigorta, Tüpraş, Beko ve MSC’ye bir kez daha huzurlarınızda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca sizlerle paylaşmak istediğimiz bir diğer konu da ülkemizdeki sportif tesisleşmeye öncü ve örnek olan stadımız hakkında.  Bu sezona, Fenerbahçemizin tamamen kendi imkanları ve camiasının desteği ile yapmış olduğu Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nin çatısını tamamen yenileyerek başladık. 

Bununla ilgili sizlere hem stadımızın ruhunu hem de yapılan çalışmaya dair bilgi verecek bir içerik hazırladık. (Stadımız ile ilgili video salonla paylaşılır).

Bu videoda da belirttiğimiz üzere; stadımızda yeni hikayeleri hep birlikte yazacağız inşallah! Stadımızın çatısının yapımında birlikte çalıştığımız Try ve Temsan şirketlerine ve sürecin maddi tarafında yanımızda olan Ülker’e ayrı bir parantez açarak teşekkürlerimizi sunuyorum.

Stadımızdaki bir diğer yenilik de Maraton Tribünü’nde bulunan Fenerium mağazamızda olacak. Modern bir yüze bürünmesi, yaşayan bir alan olması, taraftarımıza pek çok deneyim sunması için çalışmalarına başladığımız mağazamız, yeni yılda, yeni yüzü ve mimari tasarımıyla taraftarlarımızla buluşacak. Bayrak mağazamız olan Maraton Fenerium’un yenilenme sürecinde stadımızın Fenerim Tribünü tarafında bulunan Fenerium taraftarlarımızı ağırlamaya devam edecek.

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizle ilgili bir bilgilendirme yapacağım: Kulübümüzün sporcu fabrikası olarak tanımladığımız Dereağzı Tesislerimizde bir yapılanma, düzenleme çalışması başlatmıştık. Bu çerçevede, üyelerimiz için de yeni bir lokal alanı açtık. Bu alan ile ilgili bilgilendirmeyi 3 Kasım’da tüm resmi mecralarımızdan ve üyelerimize gönderdiğimiz SMS’ler ile yaptık. Konforlu bir alan olması için pek çok detayı düşünerek tesis etmeye çalıştığımız bu alanda sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Geçtiğimiz hafta yurt içinden ve yurt dışından 106 derneğimizle bir arya geldik. Derneklerimize dair yeni yapılanmamız ve daha kurumsal bir kimliğe sahip olmaları için atmak istediğimiz adımlarımızı anlattık. Fikir alışverişinde bulunduk. Ayrıca kulübümüzün gündemindeki konulara dair tüzüğümüzde yaptığımız çalışmalar hakkında derneklerimizi detaylı şekilde bilgilendirdik. Birlik ve beraberlik odağında geçen bu buluşmaya katılan tüm derneklerimize teşekkür ediyorum. Derneklerimizin bizim için önemini her fırsatta dile getiriyoruz, bugün bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Değerli üyelerimiz, her toplantıda muhakkak bahsettiğimiz dijital dönüşüm, dijital dünyada var olma ve gelir kaynakları yaratma konusundaki adımlarımızdan bahsetmek istiyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yeni nesil fantezi futbol oyunu Scouthub ile 3 yıllık partnerlik anlaşmasına imza attık. Kulübümüz anlaşma kapsamında Scouthub’ın stratejik partneri olarak konumlanacak.

Erkek Futbol Takımımızın forma göğüs sponsoru Avis’in katkılarıyla, Türkiye’de bir spor kulübü olarak bir ilki gerçekleştirdik. 

Avis, Fenerbahçemizin yeni sezon formasını Metaverse Decentraland -Otokoç Metazone’da inşa ettiği, Metaverse'de yapılmış en büyük forma ile tanıttı. Bir diğer adım ise Fenerbahçemizin koleksiyonluk kartlarını basılı ve dijital kart platformu Mythos Cards’ın resmi sitesi mythos.cards üzerinden satışa çıkarmak oldu.

Mythos Cards ile yapılan anlaşma neticesinde taraftarlarımız, özel olarak tasarlanan, imzalı, sınırlı sayıda ve 29 TL’den başlayan uygun fiyatlarla toplanabilecek koleksiyonluk kartları bu platformdan satın alabiliyorlar.

Bir önemli konu da, dijitalleşme adımlarımızın en önemli parçalarından biri olan YouTube Katıl ile ilgili.

Futbolcularımızı, takımımızın ruhunu, deplasman hikayelerini, en yakından paylaştığımız, kimsenin görmediği ve bilmediği detayların yer aldığı içeriklerin olduğu platformumuz… Bildiğiniz gibi, şu anda YouTube’da Türkiye’nin 2.350.000 ile en çok aboneye sahip spor kulübüyüz. YouTube Katıl’da da 50.000 abonemizle, geçtiğimiz aylarda bir milyon TL’lik geliri aşarak yeni bir rekora imza attık.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Kulübümüzün devam eden hukuki süreçleri hakkında çok kısa bilgi vermek isterim:

3 Temmuz Kumpasının mağduru Kulübümüzün, Türkiye Futbol Federasyonu'na açtığı tazminat davasının ön inceleme duruşması 22 Eylül 2022’de görüldü. Bu duruşmada, mahkeme tarafından öncelikle, davalı TFF'nin 2. kez yapmış olduğu reddi hâkim talebi, "bu talebin yargılamayı geciktirme amacı taşıdığı" gerekçesiyle geri çevrildi. Ayrıca davalı TFF'nin söz konusu davanın genel mahkemelerde açılamayacağı ve huzurdaki uyuşmazlığın ancak tahkim nezdinde çözümlenebileceği yönündeki itirazı da reddedildi. Dosyanın bir sonraki duruşması 6 Aralık 2022 tarihinde saat 11.00'de yapılacak. Sizlerin teveccühüyle bu göreve gelen yönetim kurulu olarak Fenerbahçemize karşı yapılan haksızlıkların sonuna kadar karşısında ve takipçisi olacak, hukuk mücadelemizi tüm kararlığımızla sürdüreceğiz.

Kıymetli Fenerbahçeliler,

İlkeleri ve varlığı Cumhuriyetimizle iç içe geçmiş Fenerbahçe Spor Kulübü olarak milli bayramlarımız bizim için çok önemlidir.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yılı vesilesiyle bu çatı altında özel bir etkinlik düzenledik.  Büyük zaferimizin 100. yılını büyük bir coşkuyla ve gururla kutladığımız günde, Başkanımız Ali Y. Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar, Başkan Vekilimiz Erol Bilecik ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ panelinde sizlerle bir araya geldik.

Bu sezon, yola Cumhuriyetimizin 100.yılında her kulvarda zirveyi hedefleyen bir anlayışla yola çıktık. ‘Cumhuriyetin Feneri Fenerbahçe’ mottosuyla Ülkemizin temeli olan Cumhuriyetimizin 99. kuruluş yılında, 100. yılın heyecanını yaşamaya, bu doğrultuda adımlar atmaya başladık. Kulübümüzün her koridorunda, her salonunda, ofisinde, sahasında bu ruh hissedilsin, o coşku içimize sinsin istedik.

Yakın zamanda, bu çalışmalarımızın ve konseptimizin temsili olan ‘Cumhuriyetin Feneri’ sloganımızı ve Cumhuriyetimizin 100. yılına özel logomuzu tanıttık.

Size bu logonun ortaya çıkış hikâyesini çok kısa anlatmak istiyorum.

Logomuza hayat veren kişi Sevgili Cem Akar. 

Kendisi çok iyi bir Fenerbahçeli. İki sezondur gönüllü olarak voleybol takımlarımızın formalarını tasarlayan, Vakt-i Fener tablomuzun da logosu dahil tüm görsel çalışmalarına hayat vermiş olan, camiamızın çok kıymetli bir ismi. 100. yıl armamız konusunda şubat ayından itibaren kendisiyle bir istişare süreci başlattık. Kendisi bize mart ayında bu şahane logo tasarımı ile geldi. Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzla yaptığımız görüşmeler sonucu logomuz bugünkü halini alarak ortaya çıktı. Ne mutlu ki, bizim ta aylar önce başlattığımız çalışmayla ortaya çıkan logomuz, diğer spor kulüplerine de ilham ve örnek oldu; Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu daha da yayıldı.

Cem Bey, bu çalışmayı tamamen gönülden, ücret talep etmeden üstlendi ve böyle güzel bir eser ortaya çıktı. Tüm camiamız adına kendisine teşekkürü bir borç bilirim.

Logomuz, 2023 yılı itibarıyla, Cumhuriyetimizin 100.yılında tüm formalarımızda, yelkende, kürekte, boksta, Fenerbahçemizin var olduğu her branşımızda yerini alacak.

Saygıdeğer Yüksek Divan Kurulu Üyeleri,

Geçen haftadan itibaren Cumhuriyetimizin 100.yılı için geri sayıma, görkemli bir etkinlikle başladık.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz, YDK ve Kongre Üyelerimiz, derneklerimiz, şube sorumlularımız, sporcularımız ve binlerce taraftarımız olarak Bağdat Caddesi'nde oluşturulan "Fener Alayı"nda tek vücut olarak bir araya geldik.

Yaklaşık 50 bin kişi, Göztepe 60.yıl Park’ından başlayarak stadımıza kadar gurur ve coşkuyla yürüdük.

Stadımızın yanındaki Feneri, içimizde hiç sönmeyecek cumhuriyet ateşini temsilen 29 Ekim 2023’e kadar sönmemek üzere yaktık.

Bu ara Fenerin mimarı, aydınlatmasında bilabedel destek veren Philips aydınlatma firmasına da buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

Şimdi bu tarihi anlara dair hazırlanan videomuzu bir kez daha hep birlikte izleyelim istiyorum. (Fener Alayı yürüyüşüne dair özel hazırlanan video salonla paylaşılır).

Katılım gösteren tüm üyelerimize, taraftarlarımıza müteşekkiriz. Köklerini bu topraklardan alan Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Cumhuriyetimize olan bağlılığımızı güzel bir şekilde gösterdik. Bu duruşla ne kadar gurur duysak az!

Sözlerime son verirken; bu sene, 10 Kasım’da yine Atamızın huzuruna gideceğiz. Artık bir geleneğimiz olmuş Fenerbahçe vapuruyla, başkanımız, sporcularımız, üyelerimiz hep birlikte 9’u 5 geçe Dolmabahçe Sarayı’nda Atamızın huzurunda olacağız. Üye İlişkilerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Selma Rodopman ve ekibi bu konuda tüm hazırlıkları yaptılar. Detaylar en kısa sürede gerek SMS olarak gerek resmi mecralarımız aracılığıyla iletilecek. Çok değerli katılımlarınızı bekliyoruz.

Şimdi, Hukuktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Fethi Pekin’in tüzük çalışmalarıyla alakalı kısa bir bilgilendirme konuşması olacak.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, bir sonraki buluşmamıza kadar sağlıklı günler diliyorum.