FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizden çevresel sürdürülebilirlik adına önemli adımlar

23 Ocak 2023 Pazartesi 11:45

Türk yelkenciliğinin lokomotifi olan ve gelecek kuşaklar için adeta bir ekol haline gelen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, sportif faaliyetlerden kaynaklı çevre kirliliğini önlemek için önemli adımlar attı.

Doğada yapılan bir spor olan yelkenin Türkiye’deki öncüsü olan Fenerbahçe Doğuş Yelken, ekolojik çevre açısından yanlış uygulamaların ortadan kalkması ve çevresel sürdürülebilirliğin eğitim, kültür ve davranış biçimini kapsadığı bilinciyle iki yeni uygulamayı hayata geçirdi.

Ülkemizin yarınları için sahip olduğu misyonu daha da güçlü bir şekilde yerine getirirken çevreyi korumak ve çevre kirliliğine karşı önlem almak için gerekli bilgi ve becerileri tüm sporcularına aşılayan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, eğitim teknelerinde kullanılan benzinli deniz motorlarını elektrikli motorlarla değiştirerek çevre kirliliği minimize etmeyi hedefledi.

Aynı hassasiyeti şube içinde de gösteren Fenerbahçe Doğuş Yelken, plastik su şişesi kullanımını sonlandırarak tüm sporcu ve çalışanları matara/suluk kullanmaları yönünde teşvik etti.

Doğayı etkilemek yerine doğa ile uyumlu olmayı hedef alan ve doğaya zarar vermeksizin ondan faydalanmaya çalışan bir yaklaşımı benimseyen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizi bu davranışından ötürü kutlarız.

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şube Sorumlumuz Deniz Çınar: Çevreyi korumak ve çevre kirliliğine karşı önlem almak adına adımlar atıyoruz

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şube Sorumlumuz Deniz Çınar, eğitim teknelerimizin benzinliden elektrikli teknelere geçiş sürecine dair şu şekilde bir değerlendirmede bulundu:
Bildiğiniz üzere eğitim teknelerimiz benzinli motorlarla çalışıyor. Altı tane eğitim teknemizin üçünde elektrikli motora geçerek çevre ile ilgili bir girişim gerçekleştirdik. Bu anlamda çok mutluyuz. Doğa sporuyla da uğraşıyor olmamızdan kaynaklı olarak ki yelkende rüzgar gücüyle hareket ettiğimiz için bu şekilde benzinden mümkün olduğunda uzaklaşarak böyle bir girişimimiz oldu.

Şube olarak plastik şişe kullanımının önüne geçme adına sporculara mataralar dağıtıldığına da değinen Deniz Çınar, “Dünya üzerinde artık her şey plastikten üretiliyor. Biz de bu plastikten uzaklaşma adına çevre ve doğaya da katkımız olması açısından tüm sporcularımıza, bizden eğitim alan herkese metal mataralar yaptırdık. Sporcuların da su ihtiyaçlarını bu mataralardan karşılamalarını hedefliyoruz.” dedi.

Fotoğraflar: Burak Saltık, Altan Göçer

Basın Fotoğrafları