VOLEYBOL

CORENDON AIRLINES, FENERBAHÇE OPET’İN FORMA SIRT SPONSORU OLDU

18 Eylül 2019 Çarşamba 15:11

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın, “İlklerin Havayolu” Corendon Airlines ile gerçekleştirdiği forma sırt sponsorluğu anlaşmasının imza töreni Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde yapıldı.

Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimizin hazır bulunduğu imza töreninde Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic ile kaptan Eda Erdem Dündar ve yeni transferimiz Brankica Mihajlovic açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN YARDIMCIMIZ BURHAN KARAÇAM: CORENDON YÖNETİM KURULU BAŞKANI YILDIRAY KARAER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM

İlk olarak söz alan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, “Öncelikle takımımızın kaptanı Eda Erdem Dündar’a geç kalmış bir teşekkürler başlamak istiyorum. Türkiye’deki milyonlar gibi ben de Voleybol Milli Takımımızın başarısını gözyaşlarıyla izledim. Bu sadece benim için spordaki bir başarı değil; çağdaş Türk kadının en önemli örneklerinden birini verdikleri ve olabilecek en iyi şekilde dünyada temsil ettikleri için yarattığı gurur, duygu, onur, keyif ve mutluluğu kelimelerle anlatmak zor. Eminim ki izinden gittiğiniz her halinizden belli olan Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de eğer izlediyse ve öyle bir şey varsa bizler gibi gözleri yaşarmıştır ve sizlerle gurur duymuştur. Bunun devamını bekliyoruz. Eda, seni ve tüm takım arkadaşlarınızı kutlamak istiyorum.” dedi.

Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’e özellikle teşekkürlerini ileten Burhan Karaçam, “Fenerbahçe bir spor kulübü ve biz sadece futbolla ilgilenmiyoruz. Birçok branşımız var. Bu branşlarımız arasında da voleybol çok önemli bir yer tutuyor. Sadece Türkiye içinde değil; dünya çapında çok büyük başarılara imza atmış branşımız. Öyle sanıyorum ki takım oyunları içinde de Türkiye’nin en başarılı branşı. O açıdan ayrı bir gurur veriyor. Geçen sene takımımızın Başantrenörü Zoran Terzic bu sene de devam ediyor. Takımımızı yeni oyuncularla güçlendirdik. Daha önce bizimle olan Brankica Mihajlovic de tekrar aramıza katıldı. Onun için çok iddialıyız. Bu sene takımımız hem Türkiye’de hem de Avrupa’da katılacağı turnuvalarda çok iddialı olacaktır. Buna gönülden inanıyoruz. Tüm voleybol severlerin ve sporseverlerin de voleybol takımımızı destekleyerek yanında yer almalarını diliyoruz. İki hafta önce Zoran Terzic ve Brankica Mihailovic bizim rakibimiz olarak karşımızdaydı. Ama şimdi yanımızdalar. Spor böyle bir şey. Uluslararası spor da sınır tanımıyor. Voleybol da bu desteği hak ediyor. Çok daha genişlemesini bekliyoruz. Fenerbahçe olarak bu kısıtlı ve zor imkanlarımız içinde elimizden gelen her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Çok başarılı bir yönetimimiz var. Çok sevgili dostumuz, arkadaşımız, canımız Simla Türker Bayazıt’ın çok özel girişimleri, gayretleri ve girişimleri sonucunda geçen sene de voleybol takımlarımız çok büyük başarılara imza attı. Bu sene de aynı şekilde devam edeceğinden en ufak kuşkumuz yok. İyi bir sezon olmasını diliyoruz. Bu yeni sezonda da Corendon Turizm Grubu gibi birçok grubun da özellikle futbol dışındaki spor branşlarına desteklerinin daha çok artmasını bekliyoruz. Bu açıdan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’e özellikle teşekkür ediyorum. Birçok takıma destek oluyorlar. Fenerbahçemize de bu sene sırt isim sponsoru olarak destek oldular. Bunun da devamını diliyoruz. 2000li yıllarında başlarında kurulan Corendon, kısa sürede ‘fark yarat’ sloganıyla büyük bir fark yaratarak Avrupa ve Ortadoğu’da birçok ülkeye hizmet ederek faaliyetlerini genişletmişler. Bunu da yani buradan elde ettikleri kazancın bir bölümünü de spora yansıtarak çok önemli bir sosyal sorumluluk görevini de üstleniyorlar.” şeklinde konuştu.

Sponsorluğun detaylarına ilişkin soruyu Başkan Yardımcımız, “Geniş kapsamlı bir iş birliği. Sadece forma değil, sadece isim ve para da değil. Her şeyden önce gönül birlikteliğimiz var. Sadece Yıldıray Karaer’den kaynaklı da değil, eşi de aynı şekilde. Biz, Fenerbahçe ailesi olarak Corendon ailesiyle birlikte bu işe giriyoruz. Belirli bir bedel karşılığı ya da formada isminin olmasından dolayı değil, birçok hizmetlerde de ortak hareket edeceğiz ve yanlarında olacağız. Onlar da destekleyecekler.” diye cevapladı.

Kulübümüzün mali durumu hakkında sorulan soruya Burhan Karaçam, şöyle yanıt verdi:

“1 milyar bizim resmi olarak devletin izin verdiği ‘Fener Ol’ kampanyasının resmi tutarıdır. Bu tür kampanyaların izne ve onaya tabi olduğu için onun rakamıdır. Bizim bu tür sponsorluklarla ilgili koymuş olduğumuz bir rakam yok. Koyamayız da zaten. Çok cılız bir sponsorsuzluktan, sponsor temelimizi genişletmeye çalışıyoruz. Fenerbahçe’nin buna ihtiyacı var ama keşke bu rakam olabilse. İnşallah bizden sonraki gençlere bıraktığımız zaman o seviyelere de getirmiş oluruz. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, Başkanımızın kişisel gayretiyle sponsorluk konusunda bizim çok yakınımızda değiller. Bunu üzülerek söylüyorum. Keşke sponsorlar çoğalsa. Onların da payları büyüse ama 1 Milyar çok uzak bir rakam. Onu ben telaffuz etmiş olamam. 1 Milyar lafını sadece Fener Ol kampanyasının yasal sınırı olarak kullandık. Başka bir şekilde kullanmış olamam ama büyüyoruz. Buna ihtiyacımız var. Çok büyük bir mali yükümüz var. Diğer takımlarla karşılaştıramayacak kadar büyük bir yükümüz var. Maalesef geçmişte verilen destekler gibi destekleri hiç alamıyoruz. Bu yüzden kendi imkanlarımızla, camiamızın desteğiyle bu süreci aşmaya çalışıyoruz. Kolay olmuyor, zor bir işteyiz. Zor bir sorumluluk altına girdik. Gereken destekleri de vermelerini de bekliyoruz. Buna rağmen, branşlarımızda elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Fenerbahçe’nin bir tarafta mali sorunlarla boğuşurken bir taraftan da sportif başarıyı elde etmeli. Çünkü camiamız bunu bekliyor.  İkisinin bir arada gitmesi içinde bulunduğumuz şartlarda çok zor.”

Bilet fiyatlarına ilişkin soruyu ise Başkan Yardımcımız, “Seyirci gelirleriyle bu çark dönmüyor. Futboldan örnek vereyim. Şu stadın kombine olarak tamamı satılsa 120-125 milyon TL getiriyor. 20 Milyon Euro gibi bir rakam. O bütçenin karşılanması için çok küçük bir rakam. Kombine, bilet fiyatları ülkenin ekonomik seviyesiyle de çok ilgili. Avrupa’daki gibi çok yüksek fiyatlar koyamıyorsunuz. Taraftarı da tatmin etmek lazım. Çok yükselterek çok küçük bir gruba oynayamazsınız. Çok kişi izlesin diyorsanız da fiyatları düşürmeniz gerekir. Bu sefer de gelirleriniz düşüyor. Arkadaşlarımız bu konuda çalışıyorlar. Burhan Felek’in dolmasını değil; dışarıda kuyruklar oluşmasını arzu ederim. Kadın Milli Takımımızın da başarısıyla Türk halkının gönlünde çok başka bir yer edindiler. Genç kızlarımızın çocuklarımızın hayallerini süslüyorlar. Ailelerin de çocuklara destek olmaları lazım. Onları maçları seyretmeye teşvik etmeleri lazım. ” diye yanıtladı.

SİMLA TÜRKER BAYAZIT: TARAFTARLARIMIZI KOMBİNE ALMAYA DAVET EDİYORUM

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, “Bu sene de çeşitli çalışmalarımız var. Spor okullarından da taraftarlarımızdan da yoğun ilgi var. Fenerbahçe Spor Kulübü, 9 branşta yarışan bir kulüp. Taraftarlarımızı kombine almaya davet edeceğiz. Bizi yalnız bırakmasınlar. İnşallah bu sene de daha başarılı ve daha güzel bir sezon geçireceğiz.” dedi.

CORENDON YÖNETİM KURULU BAŞKANI YILDIRAY KARAER: TÜM İMKANLARIMIZLA FENERBAHÇE OPET’İN YANINDA OLACAĞIMIZI TAAHHÜT EDERİZ

Ardından söz alan Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, “Ev sahipliği yapan Değerli Başkanımız Ali Koç, Burhan Karaçam, Simla Türker Bayazıt, basın mensupları ve Fenerbahçe camiasıyla bir arada olmaktan dolayı son derece mutluyum ve heyecanlıyım. Corendon Turizm Grubu, 25 senedir Hollanda’da başlayan turizm faaliyetlerini bugün üç kıtada turizmin tüm segmentlerinde –havacılık, tur operatörlüğü, acentecilik, otelcilik- alanlarında faaliyet gösteren, 3 binin üzerinde çalışanıyla mücadele eden, turizm camiasında var olmaya çalışan bir turizm grubu. Biz bugün kendimizi Corendon Havayolları olarak anlatmaya çalışacağız. Corendon Havayolları, bugün üç farklı bayrak altında. Türkiye, Hollanda ve Malta olmak üzere 25 uçağıyla öncelikle Türkiye turizmine daha sonra da Avrupa’daki turizm aktivitelerine hizmet veren bir havayolu şirketi. Biz, 1999 senesinde turizm grubu olarak Hollanda ve Belçika’da faaliyetlerimize başladık. İlk faaliyete başladığımız günden beri iyi bir marka olmak amacıyla bütün çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaptığımız işe gerekliliğini yerine getirerek daha sonra da sosyal sorumluluk projelerinde ve sponsorluklarda var olmaya çalıştık. İlk yıllarda Hollanda Kadın Milli Takımı’nın sponsoruyduk. Daha sonra farklı amatör dallarda sponsorluklar yaptık. Beyzbol takımının isim sponsorluğunu yaptık. Buz hokeyi takımının da sponsorluklarını yaptık. Daha sonra Belçika’da bisiklet takımının sponsorluğunu yaptık. Adımızı iş modelimiz gereği faaliyet gösterdiğimiz Avrupa pazarında bu sponsorlukları yaparak duyurduk. Öyle bir noktaya geldik ki kendimizi Avrupa’da ne kadar iyi ifade ediyorsak Türkiye’de de aynı şekilde ifade etme isteği doğdu. Bu yüzden de artık Türkyie’de de sportif branşlarda sporu desteklemek yoluyla markamızı Türk pazarında da göstermek istiyoruz. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Voleybol, Türkiye’de ve Avrupa’da en iyi temsil edilen sporlardan bir tanesi. Son Avrupa Şampiyonası’ndaki Kadın Voleybol Milli Takımımızın başarısı insanın tüylerini ürperten önemli bir sonuçtu. Biz de kendimize cesaret alarak Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nın başarılarında bir nebze tuzumuz olması adına onlarla birlikte olmak istedik. Umarım şanslı geliriz. Tüm imkanlarımızla onların yanında olacağımızı ve iyi bir sezon geçirmeleri için elimizden geleni yapacağımızı taahhüt ederiz. Umuyoruz ki Corendon Airlines, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı’na uğurlu gelecektir. Buna da inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ise, sponsorluğun detaylarına ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Biz, havayolu olarak geçmişte de birçok spor dalında faaliyette olduğumuz iş dallarının gereği olan tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’na da uçuş anlamında nereye olursa olsun veya konaklama anlamında nerede olursa olsun tüm desteğimizi vereceğiz.”  

YILDIRAY KARAER: FENERBAHÇE ÇOK BÜYÜK BİR CAMİA OLDUĞU İÇİN ONLARI SEÇTİK

Sponsorluktan beklentileri ve Fenerbahçe’yi neden seçtiklerine ilişkin soruyu Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer şöyle yanıtladı:

“Sponsorluktan bir beklentimiz yok. Biz de markamızı iyi bir camia ve markayla yan yana getirmek istiyoruz. Biz de kendimizi tanıtmak istiyoruz. Bunu yaparken de elimizdeki imkanları, sponsorluk anlamında takıma katkı olarak sunmak istiyoruz. Amacımız bu. Niye Fenerbahçe’yi seçtik? Eşim çok derin Fenerbahçeli, arkadaşlarım da öyle. Tabii bu işin şakası. Fenerbahçe büyük bir camia. O yüzden Fenerbahçe’yi seçtik. Farklı dallarda da farklı takımlarla benzer çalışmaları yapmayı arzu ediyoruz.”

ZORAN TERZİC: EN BÜYÜK DİLEĞİM CORENDON İLE BİRLİKTE ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNE UÇMAK

Corendon ile birlikte şampiyonlar ligi finaline uçmak istediklerini vurgulayan Başantrenörümüz Zoran Terzic ise, “Herkese merhaba, öncelikle basın toplantısının kalabalık olduğunu gördüğümde başta şaşırdım. Ama sonra dedim ki, burası Fenerbahçe. Dolayısıyla bu durum çok normal. Öncelikle yeni sponsorlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizim için sponsorluklar çok önemli. Sponsorlarımız olduğunda kendimizi çok daha rahat ve güvenli hissediyoruz. Bize sadece saha içinde işimizi yapmak kalıyor. Sponsorluklar bu anlamda çok önemli. Corendon Airlines bizim için sadece sponsor değil, ailemizin bir parçası. Biz de elimizden gelen her şeyi yapıp sezon sonunda herkesi memnun etmek istiyoruz. En büyük dileğim Corendon ile birlikte şampiyonlar ligi finaline uçmak.” dedi.      

Avrupa Şampiyonası finalinde son sette 9-6 geriye düştükleri bölümde neler hissettiğine ilişkin soruya Zoran Terzic, “Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı harika bir iş başardı. Onlarla finalde karşılaşmak bizim için sürprizdi. Sırp takımı daha tecrübeli bir ekip. Türkiye ise daha genç sporculardan oluşan bir takım. Finali bu yüzden kazandık. Ankara’daki atmosferi kariyerimde hiç görmemiştim. O atmosferde oynamak çok zordu. Zaman zaman oyunlarınla konuşmakta zorlandım. Diğer yandan da hiçbir kötü söz olmadı. Fair Play gerçekten en üst düzeydeydi. Bu yüzden hem Türk taraftarlara hem de organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde yanıtladı.

Zoran Terzic’in yanıtına istinaden söz alan Burhan Karaçam, “Zoran, kötü söz söylenmediğini belirtti. Bu çok önemli bir şey. Voleybol izleyicilerinin seviyesini, kültür seviyesini göstermesi açısından da çok önemli. İnşallah diğer branşlardaki taraftarlarımız da bu seviyeye, eğitim düzeyine gelirler.” dedi.

‘Türk Milli Takımı’nın başında kendisi olsaydı ne yapardı?’ sorusuna Zoran Terzic, “Komik bir soru. Türk milli takımının koçu da dünyanın en iyilerinden birisi. Yüzde yüz eminim ki takımı için her şeyi yapıyor. Takımını da benden daha iyi tanıyor. Muhtemelen ben de Giovanni ne yaptıysa onu yapardım.” diye yanıt verdi.

Genç voleybolcular ve Zeljko Obradovic ile olan arkadaşlığı hakkında sorulan soruyu Zoran Terzic, şöyle cevapladı:

“Fenerbahçe Genç Kız Takımı’na baktığımda çok memnun ve mutlu oluyorum. Eda gibi olmasa da ona benzer gerçekten çok fazla genç yeteneğimiz var. Genç ve uzun kızlarımız var. Onların da ileride Fenerbahçe takımının bir parçası olacaklarını biliyorum. Bu sene de üç dört oyuncumuz takımla birlikte çalışmalara katılacaklar. Umarım önümüzdeki yıllarda takımın bir parçası haline gelirler. Zeljko Obradovic ile ilgili soruya gelecek olursam, kendisiyle çok iyi arkadaşız. Bu yoğun tempoda bir kere bile buluşma fırsatı bulamıyoruz. Takvimlerimiz çok yoğun ve çok fazla seyahat etmeniz gerekiyor. Sırp basketbolu ve Fenerbahçe için bir efsane. En büyük dileğim, EuroLeague’de onun elde ettiği başarıların benzerini gerçekleştirebilmek.”

EDA ERDEM DÜNDAR: CORENDON AİLESİNE ARAMIZA KATILDIKLARI İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Kaptanı Eda Erdem Dündar, “Değerli Başkanım, sevgili Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları, hepiniz hoş geldiniz. Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bizler Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı olarak ülkemizin şu dönemde çok ihtiyaç duyduğu bir şeyi başardığımızı düşünüyorum. Türk kadınını Avrupa’da ve dünyada çok güzel temsil ettiğimizi düşünüyorum. Sahadaki hırsımız, tribünlerin desteği, ekran başında bizi izleyen herkesin varlığıyla bu başarıyı kazandık. Hepimizin aç olduğu ve istediği bir şeydi. Turnuva güzel bitti. Keşke şampiyon olsaydık ama Sırbistan’ı, Antrenörüm Zoran Terzic’i ve takım arkadaşım Brankica’yı tebrik ediyorum. Çok güzel bir turnuva yaşadık. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Çok büyük gurur ve mutluluk yaşıyorum. Takım arkadaşlarımda da aynı şekilde hissediyor. İnanılmaz bir destek var. Bizler Türkiye’de kadın voleybolunu olduğu seviyeden daha üste çıkardığımıza inanıyoruz. Buna da ihtiyacımız vardı. Takım arkadaşlarım adına hepinize teşekkür ediyorum. Bugün de Fenerbahçe Opet’in önümüzdeki yıl başarıları adına yardımcı olan sponsorlar için burada bulunuyor. Sponsorların sporda önemi çok fazla. Bizler de Fenerbahçe Opet olarak öncelikle Corendon Airlines’a, Yıldıray Karaer’e hem takımım hem de kendim adına teşekkürlerimi iletiyorum. Bu sponsorluk da inanıyorum ki Fenerbahçe Opet’e çok fazla destek ve şans getirecektir. Kulübümüz ve bizlerin bu tarz sponsorlara çok ihtiyacı var. Bu durumda bize düşen görev de hem yöneticilerimiz hem kulübümüz hem oyuncularımız hem de staffın desteğiyle beraber armamız için en iyi şekilde mücadele etmek olacaktır. Şunun sözünü verebilirim ki gücümüzün son damlasına kadar sahada mücadele edeceğiz. Çünkü çok güzel bir takım oluşturduk. Yönetimimize de çok teşekkür etmek istiyorum. İnşallah Corendon Havayolları da bize şans getirecek. Bizler de sahada elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Fenerbahçe, sporun lokomotifi olmuş bir kulüp. Sporcuların olmak istediği en üst düzeyde olan bir kulüp. Bizler burada olduğumuz için de çok şanslıyız. Bu durumda sponsorların önemi de çok kıymetli. Corendon ailesine aramıza katıldıkları için çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası’nın finalinde MVP ödülünü alamaması hakkında sorula soruya Eda Erdem Dündar, “Eğer takım kaybediyorsa benim için özel ödüllerin hiçbir anlamı yok. 8 Eylül’e kadar verdiğimiz mücadele takdire şayandı. Biz, ikinci olsak bile çok güzel şeyler kazandık. Genç kızlarımıza örnek olduk. Çoğu bizler gibi olmak istediğini söylüyor. Çocukları olursa bizim isimlerimizi vermek istediklerini belirtiyorlar. Bizlerin çocuklarına örnek olduğumuzu söyleyen çok ebeveyn var. Bir hafta geçti ama insanların geri dönüşü MVP ödülünden çok daha fazla. Takım olarak kazanmadığımız sürece aldığım özel ödüllerin hiçbir anlamı yok. Gönül isterdi ki altın madalya alalım ama ben MVP ödülünü almayayım. Yeter ki o madalya olsaydı. 32 yaşındayım ve kaybettiğimiz şeyin çok farkındayım. Çok genç bir takımız ama onlar bu başarıyı tekrar yakaladığında ben bu takımda olmayabilirim. O yüzden içimde bir burukluk var ama bunun dışında getirdikleri çok fazla. Tamamıyla gurur duyuyorum.” şeklinde cevapladı.

Tekrar söz alan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bunu sadece Fenerbahçeliler olarak değil, tüm Türkiye için hissediyorum. Sanıyorum ki milyonlarca yeni kuşak genç kızlarımızın rüyalarında sizler ve sizlerin başarıları var. Onlara çok önemli bir örnek ve çok güzel bir rol model oldunuz. Türkiye’nin her köşesinde genç voleybolcularımızı göreceğimize inanıyorum. Bu yolu açan da büyük ölçüde sizlersiniz. Fenerbahçe Opet’in  bu açıdan bir katkısı oluyorsa ne mutlu Fenerbahçeli yöneticilere.”
Yeni transferimiz Brankica Mihajlovic ise, “Burayı bu kadar kalabalık görmek gerçekten çok güzel. Biliyorsunuz ki 2015-2016 sezonunda burada oynadım ve şimdi istediğim yere geri döndüm. Tekrar Fenerbahçe forması giydiğim için çok şanslıyım. Burası benim ilk seçeneğimdi. Eda Abla ile de konuştuğumuzda çok heyecanlanmıştım. Umarım çok güzel bir sezon geçiririz.” dedi.

BAŞKANIMIZ ALİ KOÇ: CORENDON AİRLİNES, FENERBAHÇE AİLESİNE HOŞ GELDİNİZ

Son olarak konuşan Başkanımız Ali Koç, şunları söyledi:

“Yıldıray Karaer, Corendon çalışanları ve gerçek hostesleri, hepiniz Fenerbahçe ailesine hoş geldiniz. Birlikteliğimiz inşallah iki taraf için de hayırlı uğurlu olsun. Hep beraber şampiyonluklar yaşarız. Corendon’un tanıtımı artar ve önümüzdeki yıllarda da ‘iyi ki bu sponsorluğu yapmışız’ dersiniz. Başka potansiyel sponsorlara örnek olursunuz. Çünkü sponsorlar son yıllarda spordan kaçmaya başladı. Spor öyle bir noktaya getirildi ki sponsorlar üç büyük kulübü birden desteklemek istiyorlar ya da tek kulübü desteklemektense hiç desteklememek istiyorlar. Hep beraber bindiğimiz dalı kestik. İnşallah daha yapıcı, sahada rekabet ettiğimiz, saha dışında dost olduğumuz, 6 gün iş ortağı olduğumuzu hatırlayarak beraber pastayı büyüttüğümüz, beraber sponsorluklara ulaştığımız günleri görürüz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Avrupa Şampiyonası finali hakkında da düşüncelerini belirten Başkanımız, “Evdeyim, oğlumla maçı seyrediyoruz ve totem yapıyoruz. Maç, 9-6 olduğunda bu iş  bitti dedik. Sonra oğlum hocaya söylenmeye başladı. Spiker de gaza geldi, biz de geldik. Hocamız yapması gerekeni yapıyordu ve zamana oynuyordu. Bizim havamızı ve enerjimizi kesti. Evde neler hissettiğimizi de anlatmayayım. Oyunculara, takıma ve takımın hocasına helal olsun. Müthiş bir iş çıkardılar. Sırp takımı, dünyanın en iyilerinden biri. Belki de en iyisi. Onlara karşı sonuna kadar mücadele ettiler. Diğer oyuncularımız da buradalar. Federasyon Başkanı’nı, federasyonu böyle bir turnuvayı ülkemize getirdikleri, mükemmel bir şekilde organize ettikleri için, sahadaki oyunculara milli coşkuyu hepimize aşıladıkları için, sadece kız çocuklarımıza değil; tüm çocuklara örnek oldukları için, isimlerini kafalarımıza kazıdıkları için, ellerinden gelenin en iyisini yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Kendilerini tebrik ediyoruz. Ankara taraftarına da bir alkış. Hocamızın dediği gibi de taraftar da maçı kazandırıyor. Takımı en yüksek potansiyeline getiriyor. Onları da tebrik etmek lazım. Gurur duyduk. Futbol takımımızın da milli maçları vardı. Orada milli coşkuyu unutmuştuk. Ona da kavuştuk. Basketbolda da Amerika maçıyla heyecanlandık ama devamı gelmedi. Bu bir ay boyunca milli coşkuyla yaşadık. Milli takımı hep beraber desteklemeyi özlemişiz. En başarılısı da voleybol takımı oldu. İnşallah futbol takımımız da 2020’ye gidecekler. Hocamızı da tebrik ediyorum. Avrupa Şampiyonu hocasının bizim hocamız olması bizim gurur duyacağımız bir unsur. Hocamızın liderliğinde kaptanlarımız, tecrübeli oyuncularımız ve takımın diğer oyuncularıyla bu sene inanıyorum ki Fenerbahçe için güzel bir sezon yaşayabiliriz. Bu bağlamda hepinizin yolu açık, şansı bol olsun. Hep beraber nice şampiyonlukları kutlamak üzere sezona başlayalım. Sporla rekabet eden çok şey var. Ürünü daha cezbedecek hale getirmemiz lazım. Bunun bir tane yöntemi de kazanan bir takım kurmak. Bu sene bunu yaptık. İnsanları getirmek için daha fazla etkinlik yapmak lazım. Daha çok çalışmak lazım. Futbolda o günden bugüne insanları spordan soğutan unsurlar yaşandı ki bunları tamir etmek zaman alacak. Ama hep beraber tamir edeceğiz, başka bir çaremiz yok. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bir kez daha Corendon ailesine, bizim ailemize hoş geldiniz diyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, üzerinde Corendon Airlines logosunun olduğu Fenerbahçe formasını Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer’e takdim etti. Yıldıray Karaer ise, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam’a üzerinde Fenerbahçe’de şampiyonluk yaşayan voleybolcuların adlarının yazdığı uçak maketi hediye etti.  Ardından Başkanımız Ali Koç, Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, İlker Dinçay, Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ile voleybolcularımın da katılımıyla toplu fotoğraf çektirildi.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar
 

Basın Fotoğrafları