VOLEYBOL

Sarı Melekler, İtalya'dan büyük avantajla dönüyor

13 Mart 2019 Çarşamba 22:47

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalyan temsilcisi Savino Del Bene Scandicci ile karşılaştı. Sarı Melekler, setlerini 18-25, 25-23, 19-25, 21-25 tamamladığı mücadeleden 3-1 galip ayrıldı ve rövanş maçı öncesinde büyük avantaj elde etti. Sarı Melekler, 19 Mart Salı günü Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak rövanşta 2 set alırsa adını yarı finale yazdıracak.

Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet karşılaşmaya; Eda Erdem Dündar, Dicle Nur Babat, Ana Antonijevic, Melissa Vargas, Samantha Bricio, Dobriana Rabadzhieva ve libero Merve Dalbeler ile başladı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Melissa Vargas’tan gelirken, Samantha Bricio ile Fenerbahçe Opet skoru 7-7’de eşitledi. Oyunun hakimiyetini eline alan Takımımız, Kaptan Eda’nın sayısıyla farkı üçe çıkardı ve ev sahibine mola aldırdı. Moladan da Eda’nın sayılarıyla dönen Sarı Melekler, Bricio’nun muazzam servisiyle durumu 17-21 yaptı. Rakibinin kolay sayılar üretmesine izin vermeyen Ekibimiz, ilk seti 18-25 önde tamamladı ve durumu 1-0 yaptı.

Karşılıklı sayılara sahne olan ikinci sette İtalyan ekip oyuna ağırlığını koyan taraf olsa da Fenerbahçe Opet Rabadzhieva ile skoru 14-12 yaptı.  Kaptan Eda’nın sayısıyla Sarı Melekler bir geri dönüşe imza atarak 14-15 öne geçti ve ev sahibi molayı aldı. Oldukça çekişmeli geçen setin son bölümünde, Scandicci 5 sayılık bir seri yakaladı ve Zoran Terzic molayı aldı. Molanın ardından Sarı Melekler yeni bir geri dönüşe imza atarak durumu 20-20’de eşitlese de ev sahibi ekibin sayılarına engel olamadı ve seti 25-23 geride bitirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan Ekibimiz, skoru 4-8’e getirince Carlo Parisi molayı aldı. Moladan da Vargas’ın sayısıyla dönen Sarı Melekler, Samantha Bricio ile farkı 6 sayıya çıkardı(12-18). Son bölüme kadar rakibini oyuna ortak etmeyen Fenerbahçe Opet, Vargas’ın sayısıyla seti 19-25 kazandı ve setlerde 2-1 öne geçti.

Dördüncü set oldukça çekişmeli başlarken, Sarı Melekler ev sahibi ekibin farkı açmasına izin vermedi ve takım oyunuyla sette 16-17 öne geçmeyi başardı. Son bölümde de rakibine şans tanımayan Ekibimiz, Vargas ile skoru 19-22’ye getirdi. Zoran Terzic önderliğindeki Sarı Melekler, Melissa Vargas’ın maç sayısıyla seti 21-25; karşılaşmayı ise 3-1 kazanmayı başardı ve rövanş öncesinde büyük bir avantaj yakaladı. 

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, bu müsabakanın rövanşını ise 19 Mart Salı günü saat 20.00'de Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynayacak.

Haberin diğer fotoğrafları

/