VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı finalde

19 Mart 2019 Salı 22:59

CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Savino Del Bene Scandicci’yi konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, setlerini 19-25, 26-28, 25-22, 25-17 ve 15-8 tamamladığı mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve İtalyan ekibi karşısında iki set kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da takip etti.

Mücadele öncesinde AXA Sigorta Kupa Voley final maçında Galatasaray’ı 3-2 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımız kupayla beraber tribünleri selamladı.

1954 yılında Fenerbahçemizin Voleybol ve Basketbol Takımlarının kurulmasına öncülük eden Ayten Salih ve takım arkadaşları (Mahiru Akdağ, Nazmiye Kor, Bercis Türkoğlu, Deniz Gürfırat, Eser Berktan, Güneş Çapa, İnci Önen, Seta Yağcıoğlu, Güneş Savut, Esin Atadeniz) Savino Del Bene Scandicci karşılaşmasını tribünlerde izleyerek, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımıza destek oldular.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, karşılaşma öncesi Ayten Salih ve takım arkadaşlarına Başkanımız Ali Koç’un kendileri için yazdığı mektubu takdim etti.

Zoran Terzic yönetimindeki Fenerbahçe Opet karşılaşmaya; Ana Antonijevic, Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Samantha Bricio, Eda Erdem Dündar, Dobriana Rabadzhieva ve libero Merve Dalbeler ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk sayısı Fenerbahçe Opet’ten gelirken, Vargas ile Takımımız farkı 4 sayıya çıkardı(6-2). Ancak konuk ekip, üst üste yakaladığı üçlü bloklarla sayılar üreterek skoru 9-9’da eşitledi. Farkı kapatan Scandicci, özellikle attığı iyi servislerle de ritmi bularak 11-16 öne geçti ve Zoran Terzic molayı aldı. Moladan Vargas’ın etkili smacıyla dönen Sarı Melekler, Kaptan Eda ve Bricio ile sayılar bulsa da yeterli olmadı ve seti 19-25 kaybetti.

İkinci sete Kaptan Eda’nın art arda bulduğu sayılarla başlayan Sarı Melekler, etkili hücum organizasyonlarıyla skoru 6-2’ye getirdi ve Carlo Parissi’ye mola aldırdı. Mola dönüşünde konuk ekip, art arda sayılar bularak farkı 1 sayıya indirse de Sarı Melekler, rakibini zorlayarak farkı tekrar 4 sayıya çıkarmayı başardı. Ancak son bölümde Fenerbahçe Opet, Scandicci’nin bloklarına engel olamayınca skora da denge geldi(21-21). Oldukça çekişmeli geçen seti Sarı Melekler, 26-28 geride tamamladı ve Scandicci setlerde 2-0 öne geçti.

Üçüncü set karşılıklı sayılara sahne olurken; Fenerbahçe Opet Dicle Nur Babat ve Melissa Vargas’ın sayılarıyla 11-9 öne geçti. Son bölüme kadar etkili bir oyun ortaya koyan Sarı Melekler, seti 25-22 önde tamamlayarak setlerde durumu 2-1’e getirdi.

Dördüncü çeyreğe iyi başlangıç yapan Ekibimiz, Vargas’ın sayısıyla skoru 11-6’ya getirdi. Setin sonuna doğru giderken; büyük bir avantaj elde eden Sarı Melekler, farkı 5 sayıya çıkardı(20-15) ve konuk ekibe mola aldırdı. Molanın ardından da sayılarla dönen Fenerbahçe Opet, Melissa Vargas’ın sayısıyla seti 25-17 kazanarak setlerde durumu 2-2’ye getirdi ve yarı finali garantiledi.

Formalite olarak oynanan Tie-Break setini ise Fenerbahçe Opet, 15-8 kazanarak mücadeleden 3-2 galip ayrıldı ve adını yarı finale yazdırmayı başardı. Sarı Melekler, yarı finalde ise bir diğer İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano ile Nisan ayında karşılaşacak.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan, Ahmet Hopyar

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları