VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Nilüfer Belediyespor

16 Kasım 2019 Cumartesi 18:03

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 9. haftasında Nilüfer Belediyespor’u konuk etti. Karşılaşmayı 25-16, 25-22, 25-21’lik setlerle 3-0 kazanan Sarı Melekler, ligdeki 7. galibiyetine imza attı.
 
Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ile İlker Dinçay da izledi.
 
Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla Sarı Melekler sahaya, “Tip 2 diyabeti önleyebilirsin” yazılı pankartla çıktı.
 
Fenerbahçe Opet maça; Eda Erdem Dündar, Melissa Vargas, Brankica Mihajlovic, Kelsey Robinson, Naz Aydemir Akyol, Bahar Toksoy Guidetti ve libero Aylin Sarıoğlu’yla başladı.
 
Mücadele Vargas ve Sabriye Dikmen’in karşılıklı sayılarıyla başladı (2-2). Devamında Mihajlovic’le sette üst üste sayılar bulan takımımız 6-4’lük üstünlüğü yakaladı. Bu bölümdeyse Humay, Helene ve Merve’yle 4-0’lık bir seri yakalayan Nilüfer Belediyespor, 6-8 öne geçti. Takımımız bu skor karşısında Robinson ve Mihajlovic’le maça ortak olmaya çalışsa da teknik molaya 10-12’lik skorla önde giren taraf konuk takım oldu. Mola dönüşünde her iki takım da servis hatalarından skor üretse de Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, kaptan Eda Erdem Dündar’ın etkili oyunuyla 15-13 öne geçti. Bu skor karşısında konuk takım mola alırken mola dönüşünde Robinson’un Ace’i ve Eda’nın oyunuyla fark 4 sayıya çıktı(17-13). Konuk takım Helene ve Humay’la maçın içinde kalmak için mücadele etse de Sarı Melekler, skoru 21-16’ya getirdi. Setin son bölümlerinde de kontrolü elinden bırakmayan Fenerbahçemiz, seti 25-16 kazandı.
 
Mücadelenin ikinci setine iyi başlayan taraf konuk takım Nilüfer Belediyespor oldu. Buse ve Sabriye ikilisiyle üretken olan rakip takım, skoru 1-6 yaptı. Rakibe Eda Erdem Dündar ve Vargas’la dur diyen takımımız, durumu 3-6’ya getirdi. Katerine ve Humay’la skor üretmeye devam eden Bursa temsilcisi, 8 sayılık farkı yakalasa da(3-11), Fenerbahçemiz Robinson ve Eda’nın harika oyunuyla farkı eritti(7-11). Setteki teknik molaya ise 7-12’lik skorla önde giren taraf konuk takım oldu. Mola sonrasında oyuna ağırlığını koyan Sarı Melekler, Vargas’ın yıldızlaştığı bu bölümde 17-15’lik üstünlük yakaladı. Setin devamında da skor avantajını koruyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 25-22 kazanarak rakibi karşısında 2-0 önde geçti.
 
Karşılıklı 2 sayılık seriyle başlayan üçüncü sette teknik mola konuk ekibin 8-12 üstünlüğüyle geçildi. Mola dönüşü Nilüfer Belediyespor 2 sayı daha bulunca Başantrenörümüz Zoran Terzic’ten mola geldi: 8-14. Bu molanın ardından 10-19 geri düşmesine rağmen Kelsey Robinson, Melissa Vargas ve Naz Aydemir Akyol’un kaydettiği 8 sayılık seri yakalayan Fenerbahçe Opet, bu kez rakibine mola aldırdı: 18-19. Mola dönüşü rakibin hücum hatasıyla skoru eşitleyen ekibimiz, Kelsey Robinson’un hücum ve blok sayılarıyla da 21-19 öne geçti. Son bölümde kaptan Eda’nın sayılarıyla seti koparan Sarı Melekler; seti 25-21, maçı da 3-0 kazandı.
 
Fotoğraflar: Ahmet Hopyar
 

Basın Fotoğrafları