VOLEYBOL

Arkas Spor 1-3 Fenerbahçe HDI Sigorta

12 Mart 2023 Pazar 16:13

AXA Sigorta Efeler Ligi Metin Görgün Sezonu 20. hafta maçında İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda Arkas Spor'a konuk olan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız; 26-28, 20-25, 25-20 ve 19-25’lik setler sonunda rakibini 3-1 mağlup etti. Ligde 6’da 6 yaparak yoluna kayıpsız devam eden Ekibimiz, zirve takibini sürdürdü.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız mücadeleye; Kaan Gürbüz, Saeid Marouf Lakrani, Yacine Louati, Vahit Emre Savaş, Ahmet Tümer, Ferreira altısı ve liberolar Hasan Yeşilbudak-Burak Mert’le başladı.

İki takımın da direkt hatalarla başladığı sette skor 2-2’ye geldi. Rakibin Hoag ve Lagumdzija gibi isimleriyle üretken oyununa Ahmet Tümer ve Lakrani’yle cevap veren Fenerbahçemiz, skoru 12-11’e getirdi. 7 direkt hatayla oynadığımız sette skor ev sahibi lehine 19-15’e gelirken, bu bölümde molaya giden Takımımız, moladan 4-0’lık seriyle döndü ve skora denge getirdi. (19-19) Oldukça çekişmeli geçen setin son bölümünde rakibine oranla daha iyi oynayan Ekibimiz, 26-28’le kazanan taraf oldu.

Bertuğ Öndeş ve Ferreira’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette önemli bir seri bulan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız 1-5’lik üstünlüğü yakaladı. Devam eden bölümde İzmir ekibi, Oğuzhan Tarakçı ve Hoag’la maça ortak oldu. (7-7) Setin devamında Hasan Sıkar’ın blok performansıyla rakibine üstünlük kuran Takımımız, etkili savunmasıyla skor avantajını yakaladı. (15-19) Oyunun iki yönünü de iyi oynayan Erkek Voleybol Takımımız seti 20-25 kazandı.

Kaan Gürbüz’ün sayılarıyla iyi başladığımız sette rakibin direkt hatalarıyla da skor 5-10’a geldi. McDonnell ve Enes Atlı ikilisiyle bir direnç ortaya koyan ev sahibi takım, ilerleyen bölümde sete ortak oldu. (12-12) Burutay Subaşı ve Hoag’ın sayılarıyla setin sonuna doğru toparlanan İzmir ekibi, skor avantajını lehine çevirdi. (19-17) Setin devamında da skor üstünlüğünü koruyan Arkas Spor, seti 25-20 kazandı ve durumu 2-1’e getirdi. 

Dördüncü sete 3-0’lık seriyle etkili başlayan Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, setin ilerleyen dakikalarında oyuna dahil olan Peric’in de katkısıyla skoru 7-10 yaptı. Ev sahibi Arkas Spor; Enes Atlı, McDonnell ve Burutay’la maça ortak olmaya çalışsa da rakibine Lakrani, Kaan Gürbüz ve Louati’yle geçit vermeyen Fenerbahçemiz, sette son bölüme 16-21 önde girdi.  Rakibin arka arkaya yaptığı hataları da iyi değerlendiren Ekibimiz, seti 19-25; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları