TOKYO OLİMPİYATLARI

Olimpiyat yolundaki Fenerbahçelilerden Ersu Şaşma: Bu başarıyı hayatını kaybeden antrenörüm İbrahim Halil Çömlekçi’ye atfediyorum. Olimpiyatlar O’nun hayaliydi

15 Haziran 2021 Salı 21:55

Atletizim tarihimizde çok önemli bir başarıya imza atarak ülkemizi sırıkla atlamada olimpiyatlarda temsil etmeye hak kazanan Fenerbahçeli sporcumuz Ersu Şaşma, “Çok mutluyum. Her anlamda bana destek olan bir kulübüm var. Böyle büyük bir ailenin üyesi olduğum için çok şanslıyım. Bu başarıyı bugünlere gelmemde büyük emeği olan ve geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybeden antrenörüm İbrahim Halil Çömlekçi’ye atfediyorum. Olimpiyatlar O’nun hayaliydi” dedi.
 
Ankara’da düzenlenen 3. Orhan Altan Atlamalar Kupası’nda 5.80m’lik derecesiyle Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na kota kazan Ersu Şaşma, yarışların ardından Resmi sitemize açıklamalarda bulundu.

22 yaşında Türk atletizm tarihinde önemli bir başarıya imza atan Ersu Şaşma, “Çok mutlum, ne diyeceğimi bilmiyorum. Dilim tutuldu. Bugünlere gelmemde İbrahim hocamın, şu anki antrenörüm Hacı Erkan Çömlekçi’nin, kulübüm Fenerbahçe’nin ve Federasyonumuzun büyük katkıları oldu. Erken yaşta aramızdan ayrılan İbrahim hocamın hakkını ödeyemem. Hepsi onun sayesinde. Olimpiyatlara gitmek O’nun hayaliydi. Bu başarıyı İbrahim hocama armağan ediyorum.”  dedi.
 
Sarı lacivertli formayı 4 yıldır başarıyla terleten genç atlet, “Her anlamda bana destek olan bir kulübüm var. Böyle büyük bir ailenin üyesi olduğum için çok şanslıyım. Bu başarımın arka planında çok çalışmak, pes etmemek, disiplinli antrenman ve inanmak var.” ifadelerini kullandı.