TOKYO OLİMPİYATLARI

Olimpiyat oyunlarına kota alan ilk kadın boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu’ndan açıklamalar

09 Haziran 2021 Çarşamba 10:20

Olimpiyat oyunlarına kota kazanan ilk kadın boksörümüz olan Buse Naz Çakıroğlu, çok duygusal günler yaşadığını ve hedefinin olimpiyatta altın madalya kazanmak olduğunu belirtti.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları Avrupa Kota Müsabakaları’nda ringe çıkan Fenerbahçeli milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, önce Tokyo biletini aldı ardından da finalde İngiliz rakibi Charley-Sian Davison'u mağlup ederek, hem altın madalya kazandı, hem de olimpiyatlarda seri başı olma hakkını elde etti.
 
Turnuvanın ardından Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulunan başarılı boksörümüz, “Birkaç gün önce Olimpiyat vizesini garantilemiştik ama final için konsantrasyonumu sürdürdüm. Buradan şampiyonlukla dönmek bizi olimpiyatta bir numaralı seri başı yapacaktı ve bunu gerçekleştirdik. Çok güzel duygular yaşıyorum. Benim için çok anlamlı anlar. Çok duygusalım. Çok uzun süredir bekliyoruz. Olimpiyatlar ertelendi. Aynı başarıyı gösterebilir miyiz, hep bu düşünceler içerisindeydik. Şu anda hepsini yendik ve olimpiyatlara son bir adımımız kaldı. Oldukça heyecanlıyım. Geçen sene Londra’da bir maç yapmıştım. Pandemiden dolayı turnuva yarıda kaldığı için burada üç maçla devam ettirdim. Toplamda şampiyon olabilmek ve olimpiyatta seri başı olabilmek için 4 maç yapmam gerekiyordu. Çeyrek final maçına çok heyecanlı çıktım. Hem madalya garantileyebileceğim hem de olimpiyat vizesini kesin bir şekilde alabileceğim bir maçtı. Şimdiden unutmadığım maçlar arasına girdi. Yarı finalde de büyüklerdeki ilk Dünya Şampiyonası’nda yenildiğim rakibimle karşılaştık. Oldukça tecrübeli ve daha önce Olimpiyatta, Avrupa oyunlarında madalya kazanmış bir rakipti. Çok önemli bir başarı elde ettik, oradan 5-0’lık bir puanla maçtan ayrıldık. Final maçına gelirsek, geçtiğimiz yaz Charley ile yaklaşık bir ay kamp geçirmiştik. O beni çok iyi tanıyor, ben onu çok iyi tanıyordum. Birlikte bir ay antrenman yaptık. Ringte sanırım işler benim için biraz daha kolaydı. Biraz daha iyi oyun tutturabildim. Oldukça güçlü ve yaşının verdiği tecrübeye sahip bir boksör. Bu maçları yapmak olimpiyat öncesi bizler için daha iyi oldu. Güzel bir turnuva geçirdim. Tek kötü yanı kilo düşürüyoruz. Ne yazık ki, maçlarımızın pandemi dolayısıyla günleri kısaltılıyor. Peş peşe her gün maça çıkıyoruz. İster istemez biraz yorgunluğumuz ve sakatlıklarımız var. Umarım olimpiyata kadar toparlanacağız.” dedi.
 
Kendi sosyal medya hesabından ve Kulübümüzün resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla ilgili de Buse Naz, “Çocukluğumdan beri bu hayali kuruyorum ve bu hayali kurarken de her şeyden önce her zaman annem bir kadın olarak yanımdaydı. En büyük destekçim her zaman annem oldu. Çok uzun süredir beklediğimiz bir andı ve ilk olması beni çok duygulandırıyor. Umarım bunu olimpiyatta altın madalya alarak, taçlandırabilirim. Altın madalyayı kulübümüze ve ülkemize getirebilirim. Şu an tek istediğim ve düşüncem bu. Sizlere, kulübümüze çok teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda oluyorsunuz. Umarım Türkiye ve Fenerbahçe adına güzel şeyler yapacağım” ifadelerini kullandı.
 
Son olarak olimpiyatlardaki hedefi içinse başarılı boksör, “Elimden geleni yapacağım. Her zaman başarılmamış olanı başarmak istiyoruz, herkesin olanı istemiyoruz. Umarım olimpiyat altınını Türkiye’ye ve kulübe getireceğim.” dedi.