19 Mayıs’ta ‘Atatürk’ün Şehrinden Atatürk’ün Kulübü’ne ziyaret

19 Mayıs 2022 Perşembe 10:30

Kulübümüz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü olan ve Atamızın gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda çok özel konuklarını ağırladı.

Spora her zaman önemli katkılar veren Ülker’in desteğiyle Samsun Terme Fatih Anadolu Lisesi’nde eğitim gören 11 kız öğrenci, ‘Atatürk’ün Şehrinden Atatürk’ün Kulübüne ziyaret’ diyerek Kulübümüze iki günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kadınların ve kız çocuklarının sporda ve spor yoluyla güçlenmesi için mücadelesini sürdüren kulübümüz, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda genç kız çocuklarının, Türkiye’nin En Büyük Spor Kulübü olan Fenerbahçe ile büyük bir sevgi bağı oluşmasını sağladı.

Coşkuyla kutladığımız bu özel günde geleceğimiz olan gençler, ilk olarak ay yıldızlı bayrağımız ve Fenerbahçe formasıyla ülkemizi gururlandıran, sporcu fabrikamız olan Fenerbahçe Derezağzı Lefter Küçükandonyadis Tesislerimizde, kulüp idarecilerimizle bir araya geldi. Gençlerimize Çubuklu forma hediye ettiğimiz bu özel ziyarette Futbol, Basketbol, Voleybol, Yelken, Kürek, Masa Tenisi, Boks, Atletizm şubelerimizi gezen konuklar, Basketbol ve Voleybol şubelerimizde spor okullarımızın antrenmanlarını da kısa bir süre izleme fırsatı yakaladı. Tesislerimiz hakkında bilgiler alan misafirlerimiz, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından olimpik branşlara katkıları ile 1500 kulüp içerisinden “Fair Play Şeref Bayrağı Ödülü’ne” layık görülerek Dereağzı Tesislerimizde göndere çekilen Fair Play Şeref Bayrağı ile Fair Play Şeref Bayrağı Diplomasını da görme şansına sahip oldu.

Konuklarımız, U19 Takımımızın maçını izlemek için tesislerimizde bulunan futbolcumuz Mert Hakan Yandaş ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi. 

Aynı gün Fenerbahçe Futbol A Takımımızın, ligin 37. haftasında Karagümrük ile oynadığı müsabakayı izleyen öğrencilerimiz, Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu atmosferindeki coşkuya ortak oldu.

Fenerbahçe Efsanesi Stadyum ve Müze Turu sayesinde tarihinden aldığı güçle yarınlara yürüyen Fenerbahçemizin şanlı tarihini yakından görme imkanı yakalayan misafirlerimiz, ziyaretleri esnasında Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan’la da bir araya geldi. Genel Sekreterimiz tarafından Fenerbahçe ve Türk bayrakları hediye edilen misafirlerimiz; Burak Çağlan Kızılhan’a plaket ve el işi 3 boyutlu Türk bayrağı çalışması hediye etti.

İki günlük ziyaretin sonunda sporun ve sporcunun güçlenmesi için desteğini daima gösteren sponsorlarımızdan Ülker’in kendileri için hazırladığı hediye paketlerini alan gençlerimiz; hep bir ağızdan ‘İyi ki Fenerbahçe’ dedi.

Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan tarafından hediye edilen Türk Bayrağı ve Fenerbahçe Bayrağı bugün, Samsun’un Terme ilçesindeki Fatih Anadolu Lisesi’nde gururla dalgalanıyor.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

.

Basın Fotoğrafları