KÜREK

Genç kürekçilerimiz U23 Dünya Şampiyonası’nda gümüş ve bronz madalya kazandı

22 Temmuz 2023 Cumartesi 13:45

Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde düzenlenen U23 Dünya Kürek Şampiyonası’nda milli forma altında yarışan Fenerbahçe Kürek Şubemizin sporcuları, gümüş ve bronz madalya kazandı.
 
U23 Dünya Kürek Şampiyonası Bulgaristan’ın Plovdiv kentinde devam ediyor. Milli kürekçilerimiz Simla Suay Alıncı ve Irmak Fertuğ’dan oluşan hafif kilo iki tek takımımız finalde elde ettiği 07:37.87’lik dereceyle U23 Dünya ikincisi oldu ve gümüş madalya kazandı.
 
Kürek Şubemizin sporcuları Ebru Akınal ve Eda Erkan ile milli kürekçiler Deniznur Serra Baykara ve Nisan İpar’dan oluşan hafif kilo dört çifte takımımız ise finalde elde ettiği 06:46.01’lik dereceyle U23 Dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.
 
Öte yandan milli kürekçimiz Elis Özbay, hafif kilo tek çiftede elde ettiği 07:49.57’lik dereceyle yarı final yarışını ikinci sırada tamamlayarak adını Final A’ya yazdırdı. 1x yarı final yarışını 06:54.57’lik dereceyle tamamlayan Cevdet Ege Mutlu ile kürekçimiz Ahmet Ali Kabadayı ve milli kürekçi Şefik Çakmak’tan oluşan hafif kilo erkek iki çifte takımımız ise Final B’de yarışacak.

Basın Fotoğrafları