KULÜP

YDK Başkanımız Vefa Küçük’ün konuşması

24 Ekim 2020 Cumartesi 12:06

Koronavirüs salgını nedeniyle online (internet üzerinden) gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu (YDK) Ekim Ayı Olağan Toplantımızın açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Vefa Küçük’ün açıklamaları şu şekilde:
 
“2020 yılının son toplantısını, dördüncü toplantısını açıyorum. Bugün 24 Ekim 2020. Önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile toplantımıza başlayacağız.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Kulübümüzün kuruluşundan bu yana kurucu olarak, Başkan olarak, yönetici olarak Kulübümüzde görev yapmış ve ebediyete irtihal etmiş, bütün değerli büyüklerimiz ve üyelerimiz için, kulüp üyelerimizden, YDK üyelerimizden ebediyete irtihal edenlerin, kulüp çalışanlarımızdan, kulüp sporcularımızdan ve taraftarlarımızdan, vatan savunması için istiklal ve bayrak mücadelesi veren, ulusumuzun, vatanımızın bölünmezliğini korumak için şehit düşen güvenlik güçleri, polis teşkilatı mensuplarımızın, can Azerbaycan’ın son zamanlarda verdiği büyük mücadelede ve katliama karşı büyük direniş gösterirken kaybettiği Azerbaycan vatandaşlarının, şehit olanların, ebediyete irtihal edenlerin ve yakın tarihte kaybettiğimiz Koç ailesinin kıymetli evladı, Başkanımızın da halası Sayın Suna Kıraç’ın aziz hatırası ve manevi ruhları önünde hepinizi saygı duruşuna davet ediyorum.
 
Kulübümüzün değerli Başkanı Sayın Ali Koç, değerli yönetim kurulu üyeleri, bugünü gerçekleştiren Fenerbahçe TV ve kulüp çalışanlarımız ve bizi izleyen başta Fenerbahçeliler olmak üzere tüm izleyicilerimize hayırlı günler dilerim. Koronavirüsten korunmanızı ve sağlıklı biçimde yaşamanızı dileyerek saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 
Bugün de dünyada ve ülkemizde devam eden koronavirüs nedeniyle toplantımızı online yapıyoruz. 2021 toplantısı Ocak ayı sonunda olacak. Allah, bugünlerde bizleri, ulusumuzu, kulübümüzü, çalışanlarımızı ve yönetimimizi hastalıktan beri kılsın. İnşallah online olarak değil yüz yüze Yüksek Divan Kurulu toplantılarını yapmak nasip olur.
 
Bugünlere de şükrediyoruz, dünyadaki büyük salgının ülkemizde bir nebze olsun daha azını yaşıyoruz ama hükümet yetkilileri ve Sağlık Bakanımızın da devamlı dile getirdiği gibi tedbiri elden bırakmamamız lazım, rehavete dönmememiz gerekir. Her birey, bizler, evlatlarımız, arkadaşlarımız, ülkede yaşayan 83 milyon, bu konuda temiz ve dikkatli olmamız gerekir.
 
Kulübümüz, son 3 aylık dönemde başta futbol sezonu, basketbol sezonu başladığı için sportif faaliyetlerini artık sahaya yansıtmaya ve sporcularımız formalarını terletmeye başladılar.
 
Faaliyet raporunda ve Başkanımızın konuşmasında bütün şubelerimizin faaliyetleri, başarıları ve son içinde bulundukları durumlar, transferler, hepsi ayrıntılarıyla dile gelecektir. Ben fazla detaya girmeden, kulübümüzün başarılı bir sezon geçirmesini, 2021 yılında haziran ayında yapılacak yeni seçimlere kadarki kalan sürede Başkan ve yöneticilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Fenerbahçe Kulübü, her türlü şarta ve her türlü olumsuzluğa rağmen camiasının gücü, taraftarının gücü, yönetiminin gücü sayesinde, hep diri kalmıştır, ayakta kalmıştır ve Türk sporunda lokomotif görevini, her zaman şimendifer olarak yerine getirmiştir. İnşallah böyle olmaya da devam edecektir. Temmuz ayında yaptığımız son toplantıdan bu yana, ülkemiz Kurban Bayramı’nı yaşamıştır, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yaşamıştır, 29 Ekim’de de Cumhuriyetimizin kuruluşunu temsil eden Cumhuriyet Bayramı’nı inşallah hep beraber yaşayacağız, 10 Kasım’da da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anacağız.
                                                                                  
Kulübümüz biraz önce de belirttiğim gibi Türk sporunun lokomotifi, tabii bu lokomotiflik görevini idari yönden başkan ve yöneticiler, tatbiki yönden de sporcularımız yürütmektedir. Bilhassa amatör şubelerde yarışan ve kulübümüzü temsil eden sporcularımızın iftihar edeceğimiz, Kulübümüzü başarıyla temsil eden yarışmalarını izliyoruz, bunlardan mutluluk duyuyoruz. Amatör şubelere bakan ve görevi amatör şubeleri yönetmek olan yöneticilerimizi ve tabii ki onlara bu görevi veren Başkanımızı da bu vesileyle tekrar tebrik ediyorum. Ben sözü uzatmadan gündemimizin diğer maddesine geçmek istiyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, kucaklıyorum.”