KULÜP

Fenerbahçeli Sabiha Rıfat Gürayman ’Türkiye’nin Öncü Kadınları’ Listesinde

06 Mart 2019 Çarşamba 10:14

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, ‘Türkiye’nin Öncü Kadınları’ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kampanyası ile Avrupa Birliği’nin de temel değerlerinden bir tanesi olan toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında, Türkiye’de kendi dönemlerinde başarıları ile fark yaratmış ve gelecek nesillere yol gösterip öncü olmuş kadınları gündeme getiriyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, 20 kentte başarılı girişimci kadınların hikâyelerini paylaşacağı bir dizi etkinlikle kutluyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından ‘Türkiye’nin Öncü Kadınları’ olarak belirlenen kadınlar içerisinde Anıtkabir’in inşaatında başmühendis olarak görev alarak sahada çalışan ilk kadın inşaat mühendisi olan ve Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımımızın şampiyon olduğu 1929 yılında takım kaptanımız olan Sabiha Rıfat Gürayman da yer alıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; Sabiha Rıfat Gürayman’ı ve bugün aramızda olmayan başarılarıyla toplumumuzda fark yaratmış tüm kadınları saygıyla anıyoruz.

Kendi dönemlerinde başarıları ile fark yaratmış ve gelecek nesillere yol gösterip öncü olmuş ‘Türkiye'nin Öncü Kadınları’ Listesini İncelemek İçin: 

https://www.avrupa.info.tr/tr/turkiyenin-oncu-kadinlari-8-mart-dunya-kadinlar-gunu-kampanyasi-9290