KULÜP

HDI Sigorta ile sponsorluk anlaşması imzaladık

28 Kasım 2018 Çarşamba 12:53

Kulübümüz ile HDI Sigorta arasında 3 yıllık “Futbol Resmi Sigorta Sponsorluğu‘’ anlaşması yapıldı. Sponsorluk anlaşmasının imzaları Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde organize edilen törenle atıldı.

Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam ile HDI Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu'nun anlaşma ile ilgili bilgiler verdiği imza töreninde; Yönetim Kurulu Üyelerimizden Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu ve Esra Nazlı Ercan da hazır bulundu.

Burhan Karaçam: HDI Sigorta Türk sporuna çok büyük hizmetler veren bir kurum

Kulübümüz ile HDI Sigorta yetkililerinin de yer aldığı imza törenin açılış konuşmasını Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam yaptı. Sözlerine “Bizim için yine güzel bir gün” diye başlayan Burhan Karaçam, “Türk sporunun büyük kurumu, yenilikçi gücü, rehberi ve aynı zamanda lokomotifi olan Fenerbahçemizin kendi yolunda giderken yanında O’na destek olan birçok kuruluş var. Bunlardan bir tanesi bugün sponsorluk anlaşmasını imzalayacağımız HDI Sigorta. HDI Sigorta ile geçtiğimiz yıllarda da bir takım çalışmalarımız vardı ama bu sene daha kapsamlı bir çalışma içine girdik. HDI Sigorta Türk sporuna çok büyük hizmetler vermiş ve vermekte olan bir kurumumuz. "Fenerbahçe Spor Kulübü Futbol Resmi Sponsorluğu" olarak çok daha geniş bir faaliyet sahasına yayıldı. Bunlar şöyle; Şükrü Saracoğlu Stadı, Samadıra, Dereağzı, Fikirtepe, Faruk Ilgaz, Fenerbahçe TV, Fenerbahçe Koleji, Todori, Topuk Yaylası’ndaki tesislerimiz, Gölbaş, Konuk Evi, Üniversite gibi tüm tesislerimizin sigortalarının yanı sıra Kulübümüze ait tüm evler, araçların kasko sigortaları, teknelerin sigortaları, trafik sigortaları, araç koltuk sigortalarına kadar çok geniş bir alanı kapsıyor. 3 yıllık bir sözleşme imzalıyoruz. Bu 3 yıl içinde bazı mali destekleri de olacak. Ayrıca basketbol sahamızın belirli noktalarında reklamlarla da destek olacaklar. Yakın ilgi ve destekten dolayı HDI Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Ceyhan Hancıoğlu: Sponsor mutlu olmazsa, sponsorluk bulamazsınız

HDI Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu da, “Çok özel bir gün. Ben bir tribün emekçisiyim ve Fenerbahçeliyim. Hayallerim vardı. Bir taraftar olarak Kulübe daha fazla nasıl destek olurumun hayalini kurarken,  şunu anımı da size anlatayım. 25 yıl önce işsiz iken kendime yazdığım mektubu geçenlerde okudum. O dönem koyduğum hedeflerin yüzde 70’ine ulaşmışım. 7 yıl önce HDI Sigorta'da genel müdür oldum. HDI Sigorta Almanya’nın 3. büyük grubu, Avrupa’nın 7. büyük kurumu. Spora da yakınlar. Hannover bizim merkezimiz. Türk sporuna her alanda elimden geldiği kadar bütçeler dahilinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Tabii ki Fenerbahçeli olmanın farklılık getiriyor.  Güzide rakiplerimizde de varız. Fenerbahçe özelinde ben zaten taraftarım.  Başkanıma ve yönetim kurulu üyelerime de teşekkür ediyorum. 4. senemiz bu ama ilk defa burada oturuyorum. Acı ama gerçek. Bu yüzden bugün çok heyecanlıyım. 3 senedir bir basın toplantısı organize edememiştik. Yeni yönetimin vizyonunu anlatmak üzere söylüyorum. Heyecanını ve sponsora bakışlarını…Çünkü sponsor mutlu olmazsa, sponsorluk bulamazsınız. Bu çok net. O yüzden sponsoru da memnun edecek bir şeyler yapmalısın. Ben Fenebrhaçeliyim, sıkıntı yok. Kimseye küsmedim. Ama bugün daha mutluyum. Geçen seneki desteğimizi de 2.5 kat attırdık. Bu işin küçüğü büyüğü yok. Dünyada da böyle. Kulüplerin durumu ortada. Bütün sektörlere çağrı yapıyorum. Türk sporuna sahip çıkınız. Gidişat iyi değil. Hatay’da yapılanları görünce duygulandım. Medyadan da ricam, sponsorlara ilgi gösterin. İsim sponsorluğu alıyorsunuz, medya o ismi okumuyor. Bunları yapmazsanız, sponsor bulamazsınız. Biz elimizdeki mütevazı bütçeyle pek çok yerde varız. Sadece HDI Sigorta var. Meslektaşlarıma da söylüyorum, söylüyorum ama aslında Fenerbahçe’ye başka sigorta sponsoru da girmesin. 4 senedir buradayız. Başka projelerimizde var. Fenerbahçe’ye daha fazla nasıl katkı sağlarız? Derdimiz sponsorluğu arttırmak. Yönetimden ilgi ve alaka var. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Bizi unutmayın, hatırlayın. HDI Sigorta 12 yıldır Türkiye’de. Alman grubu bir sigorta şirketini satın aldı. Geçen sene bir şirket daha aldık. Türkiye hedef pazarlarımızdan bir tanesi. Grubum Türkiye’ye çok inanıyor. Türkiye’ye daha fazla para yatırmaya hazır bir grup. Bu dönemde şirket almak ayrıca bir şans. Yeni yönetime teşekkür ediyorum. Bizi şereflendirdiler böyle bir organizasyonla onoro ettiler. Tekrar sözünü veriyorum. Mütevazi bütçelere rağmen daha fazla neler yapabilirizin düşüncesindeyiz. Teşekkür ediyorum" dedi.

Burhan Karaçam: Örnek tutumunuz çok önemli

Ardından yeniden söz alan Başkan Yardımcımız Burhan Karaçam, "Türk sporu genelinde en büyük maliyetli futbolu ele alırsak, bu ürünün sunulma maaliyeti ile bunun karşılığında elde edilen gelir karşısında çok büyük bir açık var. Dengesizlik var. Bu sene bütün koltukları hemen hemen sattık. Sağolsunlar, taraftarlarımız desteklerini esirgemedi. 130-140 koltuk kaldı, onları da zaman zaman misafirlerimiz için kullanıyoruz. Tüm localar satıldı. Toplam gelir ne kadar, biliyor musunuz? Toplam gelir 105 milyon TL. Tüm stat, koltuk gelirleri. 5.8 milyon Euro, aşağı yukarı 140-150 milyon TL. 6 liradan kuru hesap etseniz toplam 25 milyon Euro gelir. Karşılığında sunulan hizmetin bedeli ise bunun 3-4 katı. Dolayısıyla  bütün kulüplerin marka değerlerini gelire çevirmek, reklam gelirlerini arttırmak, sponsorluklar geliştirmek bütün kurumlar için yaşam parçası. Bu kadar şevk ve kararla, Türk futboluna hizmet eden kurumları gördükçe gözlerim yaşarıyor. Sizin örnek tutumunuz diğer kurumların da dikkatine gelir. Çünkü Türk sporunun buna çok fazla ihtiyacı var" uyarısnda bulundu.

Ardından soru cevap kısmına geçildi.

Soru: Fenerbahçe taraftarına özel çalışmalarınız olacak mı?

Ceyhan Hancıoğlu: Bizim aklımızdaki model, uygun görülürse dizayn ederiz. Örneğin Sarı lacivert poliçe çıkaracağız,  Fenerbahçe kasko, Fenerbahçe nakliyat gibi çalışmalar düşünüyoruz. Vatandaşa dokunacağız.  Tabii yönetim onay verirse. Fenerbahçe taraftarının özelliği en kötü gününde takıma çok sahip çıkan taraftar grubu. Bunu değerlendirmek lazım. Bunlar kulübe fayda sağlayacaktır. Bunu değerlendirmemiz lazım.

Soru: Basketbol için sponsorluk anlaşması görecek miyiz?

Burhan Karaçam: Yoğun olarak çalışıyoruz. Kısa bir süre sonra o konuda yeniliklerle karşınıza çıkacağız. Hem bizim yönetime yaz başında gelmemiz, birçok çalışmanın paralel yürütülmesi. İçinden geçtiğimiz sürecin özelliklerini dikkate alırsanız, istediğimiz sürelerde çalışmalalrımız sonuçlanmadı ama çalışmalarımız durmayacak. Bunlar giderek gelişen, büyüyen çok daha fazla gelir yaratan bir faaliyet sahasına dönecek. Bitmeyecek. Taraftarlarımıza, camiamıza güven duymasak, böyle bir göreve soyunmazdık. Bu görevin ne kadar zor ve riskli olduğunun bilincindeydik. Her zaman bu desteği göreceğimize inanıyoruz. Bize bu gücü vere unsur budur.

Ceyhan Hancıoğlu: HDI Sigorta büyük firma. Her alanda herkese dokunan bir firma. Spor birleştirici bir unsur. Her yerde varız. Ayrımcılık yok. Herkese eşit mesafedeyiz. Hatta bir kaşkol yapıp bütün sponsor olduğumuz takımların renklerine yer vermeyi düşündük. Sigorta sektöründe tekiz. Böyle taşın altına elini sokan başka bir kurumu ben görmedim. Bundan da vazgeçmeyeceğiz. Sponsorluk almak ve vermek üzerine kurulu. Duygusallık başka bir şey. Karşılıkta çok önemli. Başkanımız, yönetimimiz bu sene bizim için iyi olmayan ama kulüp için çok doğru hareket yaptı.  Branş bazında sponsorluğa döndüler. Başka branşa ben giremiyorsam, başka sigorta firmasının girmesinden keyif alırım. Çünkü bu kaynak meselesi.  Her zaman Fenerbahçe benim için öndedir. Sponsorluk önemlidir, alışveriştir. Sosyal sorumluluktur. Duygusallıkta var. Biz, bu işten keyif alıyoruz.

Ardından Başkan Yardımcımız Mehmet Burhan Karaçam, HDI Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu’na Başkanımız Ali Koç ve futbolcularımızın imzasının yer aldığı forma hediye etti. Fotoğraf çekimin ardından toplantı sona erdi.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları