FUTBOL

Futbolcularımızdan Beşiktaş maçı değerlendirmesi

08 Mayıs 2022 Pazar 21:29

Fenerbahçemiz, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 36. haftasında konuk olduğu Beşiktaş’la 1-1 berabere kaldı. Mücadelenin ardından futbolcularımız Ferdi Kadıoğlu, Marcel Tisserand ve Filip Novak açıklamalarda bulundu.
 
Ferdi Kadıoğlu: Bütün takım çok savaştı
 
Karşılaşmayla ilgili Ferdi, “Derbi maçları bizim için çok önemli. Bugün de sahada her şeyimizi verdik, 1-0’ı da bulduk. Aslında 2-0’ı da bulabilirdik. Sebep olduğumuz bir penaltıdan dolayı rakip 1-1 yaptı. Önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi’nde olmak istiyoruz o yüzden bizim için her puan önemli. Bugün kazanabilirdik o yüzden hayal kırıklığı yaşıyorum ama 1 puan da idare eder. Önümüzdeki hafta bu işi bitirmek istiyoruz. Zor bir maçtı. İlk yarıda bizi provoke etmeye açtılar, biz de onların tuzaklarına düştük. Bizim açımızdan çok akıllıca bir hareket değildi. Bütün takım çok savaştı ve maç 1-1 bitti. Önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız maçta 3 puanı almak istiyoruz.” dedi.
 
Marcel Tisserand: Takımın defansif davranışından dolayı mutluyum
 
Marcel Tisserand ise, “Bugün bizler açısından ilginç bir maçtı. Rakip de kazanmak arzusuyla sahadaydı. Golü bulduk fakat kalemizde maalesef golü de gördük. Genel anlamda takımın defansif davranışından dolayı mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bu tip maçlarda hem defansif olarak hem de genel anlamda yüksek seviyede konsantre olmanız gerekiyor. Açıkçası bulduğumuz birinci golden sonra ikiyi bulma şansımız vardı ama maalesef futbolda bu tip şeyler olabiliyor, ikinci golü bulamadık. Şimdi iyi bir şekilde dinlenip bir sonraki maça odaklanacağız.” diye konuştu.
 
Filip Novak: Hislerim %50-50
 
Maçla ilgili Novak, “Gol attığım için mutluyum ama sebep olduğum penaltı için mutlu değilim. Benim için pozisyon değiştirmek zordu ama daha önce oynadığım bir pozisyondu. Bu pozisyona antrenmanlarda çalışabilmek için 1 haftam vardı. Futbol bazen böyledir. Böyle bir stattan da 1 puan aldığınızda mutlu olmalısınız.” ifadelerini kullandı.
 
Hisleriyle ilgili soruyu ise Novak, “Hislerim %50-50. Gol attığımız için ve 1 puanla ayrıldığımız için mutluyum ama bu tarz hatalarla ilgili ileride daha dikkatli olmam gerekiyor. Ama futbol bu şekilde ve şu anda bunu değiştiremem.” şeklinde yanıtladı.