FUTBOL

Fenerbahçemizin ZTK Son 16 Turu’ndaki rakibi; Ümraniyespor

21 Aralık 2018 Cuma 11:13

Fenerbahçemizin Ziraat Türkiye Kupası  son 16 Turu’ndaki rakibi belli oldu. Takımımız seri başı olarak katıldığı kura çekiminde Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor ile eşleşti.

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu müsabakaları kura çekimi yapıldı. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi törenine Federasyon yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı. Kura çekiminde Kulübümüzü Futbol Takımımızın İdari Menajeri Volkan Ballı temsil etti.

5. Tur'u geçen 16 takımın katıldığı ve çift maç eleminasyon sisteminin uygulanacağı Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda ilk maçlar 15, 16 ve 17 Ocak 2019 tarihlerinde, rövanşlar ise 22, 23 ve 24 Ocak 2019 tarihlerinde oynanacak.

Volkan Ballı’dan kura değerlendirmesi

Futbol Takımımızın İdari Menajeri Volkan Ballı, kura çekiminin ardından FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Rakibe saygı duyduklarını belirten Ballı, “İstanbul dışına değil, Anadolu yakası dışına bile çıkmayacağız. Ümraniyespor bizim için kardeş kulüp. Takımımız Giresun’dan başarıyla döndü. Türkiye Kupası bizim için önemli bir hedef. Amacımız, ligde çok daha iyi yerlerde olmak ve Türkiye Kupası’nı kazanmak. Bütün çalışmalar bunun üzerinden yürüyecek. Rakibimize saygı duyuyoruz. Bizim için iyi bir kura oldu. Seyahat açısından da iyi oldu. Çok yakınız. Hayırlısı olsun. İnşallah bu turu da geçeceğiz" dedi.

Çalışmalara dikkat çeken İdari Menajerimiz Volkan Ballı, taraftarlara da teşekkür etti. "Takımda ciddi bir değişim var" diyen Volkan Ballı, "Takımın başına Ersun hocamız geldi. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Sayın Başkanımız da imza töreninde gerekli açıklamaları yaptı. Transfer çalışmaları da yürüyecektir. Kamp sürecini iyi tamamlayıp, hem lige hem de kupa maçına hazır olacağız. Başarılı olup, yolumuza devam etmek istiyoruz. Türkiye Kupası bizim için bu sene ciddi bir hedef. Avrupa Kupaları’na katılma anlamında da. Çok çalışacağız. Çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız. Başta hocayı ve takımımızı tebrik ediyorum. Rakibi çok ciddiye aldılar, tabi ki her maç mutlaka ciddiye alınmalı. Hakikaten zorlu günler geçiyor. Ligdeki durumumuz, sakatlıklar, cezalı oyuncular... Takım kurmakta bile güçlük çeken bir teknik heyetimiz var. Onlara da kolaylıklar diliyorum. Şunu görüyorum; herkes çok çalışıyor. Özellikle Ersun hoca, ekibi ve futbolcularımız. Ellerinden gelini yapıyorlar. Her şey daha iyi olacak. Bunun için hepimizin çok çok çalışması gerekiyor. Taraftarımız zaten gerekeni yapıyor. Dün gördünüz, Giresun’da bize ayrılan bölümü Ordu’dan, Rize’den Gümüşhane’den,Giresun’un içinden gelen taraftarlarımız doldurarak, müthiş destek verdiler. Yağmura rağmen desteklerini sürdürdüler. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Giresun halkına da teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi ağırladılar. bizim için güzel bir seyhatta oldu" açıklamasında bulundu.

Kupada eşleşmeler şu şekilde:
Aytemiz Alanyaspor - Kasımpaşa
Evkur Yeni Malatyaspor - Bodrumspor
Kayserispor - Akhisarspor
Ümraniyespor - Fenerbahçe
Trabzonspor  - Balıkesirspor
Boluspor - Galatasaray
Başakşehir - Hatayspor
Antalyaspor - Göztepe