BASKETBOL

Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncumuz Courtney Vandersloot Beşiktaş galibiyetini değerlendirdi

20 Mart 2023 Pazartesi 20:48

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 23. haftasında Beşiktaş’ı 90-72 mağlup ettiği müsabakanın ardından Başantrenörümüz Marina Maljkovic ve oyuncumuz Courtney Vandersloot yayıncı kuruluşa konuştu.
 
Maçla ilgili Marina Maljkovic, “İlk yarıya çok kötü başladık ama önümüzdeki periyotta 2 günde bir maçımız var.. Dolayısıyla bunlara takılı kalmayacağız. Ama ilk yarıda istediğimiz hiçbir şeyi yansıtamadık. İkinci yarıda işler hem hücumda hem savunmada daha iyi gitti. İstediklerimizi oyuna yansıtabildik. Daha verimliydik. Daha birçok maç var. Bazı hataların yapılması gerekmiyor. Bazıları olabilir ama bazılarını kabullenemiyoruz. Bunların üzerine çalışacağız.” değerlendirmesini yaptı.
 
Final Four değerlendirmesinde ise Maljkovic, “Final Four güzel bir başarı ama Final Four’a kalınca iş bitmiyor. Ciddi işler şimdi başlıyor. Önemli olan bundan sonrası.” ifadelerini kullandı.
 
Karşılaşmayı 12 asist, 19 sayıyla tamamlayan Courtney Vandersloot ise maçı, “İlk yarıda savunmada istediğimiz gibi bir performans veremedik, karşılarında duramadık. Evans da saha içi isabetler buldu, birçok üçlük yedik. İkinci yarıda gerekli değişiklikleri yapıp savunmada onları daha zora soktuğumuz noktalara getirdik ve bunun da karşılığını aldık.” sözleriyle değerlendirdi.
 
Maç takvimiyle ilgiliyse Vandersloot, “Çok sıkı bir fikstür var. Bizim de çok geniş bir kadromuz var. Benchten de yararlanabiliyoruz, yabancı sınırından dolayı saha dışında kalan oyuncular da var. hepimiz taze kalabiliyoruz. Mart ayı, özellikle sezon sonları hep böyle yoğun olur ama bu bölümü sakin geçmek için çok geniş bir kadromuz var.” şeklinde konuştu.