BASKETBOL

Kulübümüz ile Yükselen Çelik arasında yapılan “Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Forma Sırt Sponsorluğu”nun imza töreni gerçekleştirildi

11 Kasım 2022 Cuma 13:31

Kulübümüz, Kadın basketbolunun ülkemizdeki lokomotifi Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın “Forma Sırt Sponsorluğu” için Yükselen Çelik ile anlaşma imzaladı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza törenine Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş ve Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk konuşmacı olarak katıldı. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın Başantrenörü Marina Maljkovic, takım kaptanı Olcay Çakır Turgut ve oyuncumuz Emma Meesseman ile Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısının açılış konuşmasını Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan yaptı.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan: Yükselen Çelik’e ailemize hoş geldin diyor, Kulübümüze verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum

İş birliği anlaşmanın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Sevgili Barış Göktürk, değerli basın mensupları, ekranları başında bizleri izleyen kıymetli taraftarlarımız, çok değerli Kadın Basketbol Takımımız, herkesi sevgiyle selamlıyorum. Ülkemizdeki ve uluslararası arenadaki başarılarınızla kadın basketbolunun lokomotifi olmuş, Fenerbahçe Alagöz Kadın Basketbol Takımımızın Yükselen Çelik ile yaptığı “Forma Sırt Sponsorluğu” anlaşmasının imza töreni için bir aradayız. Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, hem ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde hem de Euroleague’de formasının sırtında Yükselen Çelik armasını bir sezon boyunca taşıyacak. Ailemize katılan iş ortaklarımız her geçen gün artıyor. Bu da büyük Fenerbahçe ailesinin genişlediği anlamına geliyor. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Bu sene ilk günden beri söylediğimiz gibi Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yarıştığımız her kulvarda hedeflerimiz çok yüksek. Cumhuriyetimizin 100. yılında hem Ligde hem de EuroLeague’de Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımızın bizleri gururlandıracağından eminiz. Yükselen Çelik’e ailemize hoş geldin diyor, Kulübümüze verdikleri destekten dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Anlaşmamızın her iki taraf için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş: Umarım uzun yıllar bu iş birliği devam eder ve birlikte nice başarılara imza atarız

Ardından söz alan Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş, “Değerli basın mensupları, Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Sevgili Barış Göktürk, Yükselen Çelik ailesinin saygıdeğer isimleri, ekranları başında bizleri izleyen değerli Fenerbahçeliler, Fenerbahçe Alagöz Kadın Basketbol Takımımızın çok değerli Başantrenörü, Genel Menajerimiz, kaptanımız Olcay ve Emma. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Öncelikle, büyük Fenerbahçe ailemize katılan Yükselen Çelik’e hoş geldiniz demek istiyorum. Kulübümüzün, Başkanımızın her daim önemini vurguladığı gibi bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılında alacağımız başarılar bizim için çok farklı bir öneme sahip olacaktır. Bu sebeple; bu özel senede yanımızda olan sponsorlarımızın desteği de bizim için çok kıymetli. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bizler üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz bu sene ligde resmi olarak 17. , sayılmayan şampiyonluklarımızla toplamda 20. şampiyonluğumuza ulaşmak ve çok istediğimiz EuroLeague kupasını müzemize getirmek olacaktır. Kadro planlamamızı da buna göre yaptık. Takım olarak bu inanç, umut ve güce sahip olduğumuzu düşünüyorum. Sezon, çok yoğun bir program ile başladı.  Bizim için zorlu ve uzun bir maraton olacak. Takımımız da şu an lige ve Euroleague’e alışma sürecinde. Sezon başında anlaşma sağladığımız değerli oyuncumuz Emma Meesseman aramıza yeni katıldı. Bugün de aramızda. Umuyorum ki hocamızın takdiri ile çok kısa zamanda parkelerde olacak ve çubuklu formamızın başarısı için  ter dökmeye başlayacak. Ocak ayında da yine yeni tarnsferimiz Breanna Steward’ın aramıza katılmasıyla birlikte takımımız tam kadro olarak güçlü adımlarla hedeflerine yürüyecek. Hocamız Marina Maljkovic nezdinde tüm takımımıza çok güveniyoruz.  Taraftarlarımızın da desteği ve inancı bizim için çok önemli.  İmkanı olan tüm taraftarlarımızı Türkiye’nin neresinde olursak olalım maçlarımıza bekliyoruz. Bugün burada olmamıza vesile olan, sezon sonu camiamızla kutlayacağımız başarılarımız için takımımıza destek olan Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Sn. Barış Göktürk nezdinde tüm Yükselen Çelik ailesine teşekkür ediyorum. İş birliğimizin; kulübümüz, camiamız ve sponsorumuz Yükselen Çelik adına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Umarım uzun yıllar bu iş birliği devam eder ve birlikte nice başarılara imza atarız. Herkesi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk: Yükselen ve Yükselen’in hamisi Göktürk Ailesi olarak Fenerbahçe’yle iş birliğimizi kadın basketbol ile başlatarak geliştirme arzusundayız

Yükselen Çelik’i temsilen bir konuşma gerçekleştiren Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk ise “Sayın Genel Sekreter, Sayın Yönetim Kurulu Üyesi, Koç Marina Maljkovic, sevgili kaptan Olcay Çakır Turgut ve Emma Meesseman hepinize katılımlarınız için teşekkür ederiz. Bugün Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımının resmi sponsoru olarak Yükselen Çelik’i temsilen karşınızda bulunuyorum. Yükselen Çelik, 1954 yılından bu yana yaklaşık 70 yıldır Türk sanayisine hizmet etmiş bir grubun şu an vasıflı çelik sektöründeki öncü şirketlerinden biri. Borsa İstanbul’da işlem görüyoruz. Yıllık yaklaşık 100 Milyon dolar civarında satış geliri olan halka açık bir şirketiz. Yönetim Kurulu Başkanımız Yüksel Bey, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Bey ve ben, iyi birer Fenerbahçeliyiz. Yükselen ve Yükselen’in hamisi Göktürk Ailesi olarak Fenerbahçe’yle iş birliğimizi kadın basketbol ile başlatarak geliştirme arzusundayız. Fenerbahçe Spor Kulübü’ne maddi ve manevi katkıda bulunmak bizi onurlandırır. İnşallah iş birliğimiz ileride hem kadın basketbolda devam eder hem de başka alanlara yayılır. Biz, Fenerbahçe’yi çok seven ve Fenerbahçe’ye gönülden bağlı insanlarız. Göktürk topluluğunun vasıflı çelik sektöründeki güçlü markası Yükselen Çelik de bu sayede marka değerini pekiştirmek, bilinirliğini artırmayı hedefliyor. Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik faaliyetlerimiz kapsamında bir takım tesis, okul, kütüphane, burs projelerimiz bulunuyor. Bu, spor alanında ilk başlangıcımız ve Fenerbahçe olması tabii ki bizim için çok kıymetli ve kadın basketbol olması daha da kıymetli. Çünkü biz, Fenerbahçe Kadın Basketbolunun, muhtemelen Fenerbahçe’nin en başarılı şubesi olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ilk kadın basketbol takımı, 19 kez Türkiye Şampiyonu olmuş, 13 kez Türkiye Kupası kazanmış, 12 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürmüş, 2006 yılından bu yana kesintisiz EuroLeague’de oynuyor. 2011 yılından bu yana 8 kez Final-Four oynamış ve 4 kez kupayı kıl payı kaçırmış. Yeni açılan basketbol müzesinde de önemli başarılarıyla bütün Fenerbahçelileri gururlandıran bir takım. Biz de Fenerbahçe Kadın Basketbol ailesinin bir parçası olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz, çok mutluyuz. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Sekreter Burak Beye ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Beye çok teşekkür ederim. Fenerbahçemize ve kadın basketbol takımımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Açıklamaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş, takımımızın pek çok sponsorluk anlaşmasına imza atıyor olmasına ve bu sezonki Avrupa hedefine dair soruya şu cevabı verdi:
İki senedir sponsorlarımızın büyük bir ilgisi var. Fenerbahçe Kadın Basketbol Şubesinin tarihindeki en önemli sponsorluk anlaşmalarını yapıyoruz. Çok fedakar Fenerbahçeli dostlarımız var. Onlar şubemize çok büyük katkıda bulunuyorlar, destek veriyorlar. İnşallah bu katkılar ve destekler daha da büyüyerek devam edecek. Az önce Barış Beyin de ifade ettiği gibi bu şube hakikaten takım sporlarında belki de Türkiye’nin en başarılı şubesi, Fenerbahçe Kadın Basketbol Şubesi. 8 kere final oynadık. Türkiye Ligi’ne gelmiyorum, EuroLeague’i konuşacağım, zaten Türkiye Ligi’nde yaptıklarımız, başarılarımız ortada. EuroLeague’de 8 kere Final Four oynadık, 4 kere finalde mücadele ettik, maalesef avucumuz içindeki şampiyonluğu geçtiğimiz sezonda kaybettik. Ancak bunu da devamlı konuşmak istemiyoruz, buraya takılıp kalmak istemiyoruz. Biz, hedeflerimize odaklandık, konsantre olduk. Burada gördüğünüz ekibimizle -hocamız, oyuncularımız, değerli menajerimiz- bu camianın hak ettiği EuroLeague şampiyonluğunu bu camiaya getirmek başta Başkanımıza ve tüm Fenerbahçe ailesine hediye etmek bizim en büyük hedefimiz. İnşallah bunu başaracağız. Bu hedefi gerçekleştirecek tüm teknik, idari kadro ve oyuncu topluluğuna sahibiz. Buna da yürekten inanıyoruz.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve imzalı forma takdimi gerçekleştirildi.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan, Burak Saltık


Basın Fotoğrafları