BASKETBOL

Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu'ndan açıklamalar

02 Haziran 2021 Çarşamba 11:49

Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Metin Sipahioğlu, Fenerbahçe Öznur Kablo Kadın Basketbol Takımımızın 2021-2022 sezonu kadro planlamaları hakkında resmi sitemize açıklamalarda bulundu:

"Fenerbahçe Öznur Kablo olarak 2021-2022 sezonu takım kadromuzu ve tüm transferlerimizi tamamladık. Hocamız ve takım menajerimiz ile koordineli bir şekilde süreci ilerlettik. Başkanımız da bizzat tüm transferleri takip etti ve gerektiğinde devreye girdi.

Bazı resmi işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz, sanıyorum 1-2 hafta içerisinde onlar da hallolur. Kulübümüz de genel kurulumuz sonrası kadın basketbol takımımızın yeni sezon kadrosu hakkında açıklamaları yapar.

Bildiğiniz üzere bu sezon tarihimizde ikinci defa Türkiye Ligi'ni namağlup şampiyon tamamlamayı başarmış, EuroLeague'de ise Final Four'da sezonun şampiyonu Ekaterinburg'a sadece 4 sayı ile elenerek 3. olmuştuk.

Bu doğrultuda; önümüzdeki sezon için oyuncu maaş bütçemiz olan 1.5 milyon doları en efektif şekilde kullanarak, kadromuzun genelini koruyup, gerekli gördüğümüz pozisyonlarda da yaptığımız değişikliklerle daha güçlü bir takım oluşturduğumuzu düşünüyoruz.

Kadromuzda 4’ü Türk olmak üzere 10 A takım oyuncusu yer alacak. Ayrıca altyapımızdan da 2 oyuncu şans bulacak.

Belki Ocak ayında 1-2 takviye veya değişiklik gerçekleştirilebilir. Bunun için de gerekli manevra alanlarını şimdiden planlayarak yaratmış durumdayız.

Hocamız Victor Lapena ile de 2 sezon daha sözleşmemiz var. Kendisinin önderliğinde önümüzdeki sezon, bu sezondan da daha başarılı sonuçlar alınacağına inancımız tam.

Tabii bütçemiz doğrultusunda bu sezondan daha güçlü bir kadro oluşturmak için bazı rasyonel hamleleri ve vedaları da gerçekleştirmek zorundaydık. Bu noktada duygusal olmaya lüksümüz yoktu. Takımımızdan ayrılan ve gelecek sezon bizimle olmayacak tüm arkadaşlara verdikleri katkılar için teşekkür eder, kariyerlerinde başarılar dileriz.

Umuyoruz bizim için bir sponsordan çok daha ötesi olan Öznur Kablo da son 2 sezon olduğu gibi önümüzdeki sezon da Kulübümüzün yanında olacaktır ve Fenerbahçe Öznur Kablo önümüzdeki sezon yarıştığı tüm kulvarlarda zirvede yer alacaktır.
"