BASKETBOL

ŞAMPİYON FENERBAHÇE

15 Mayıs 2019 Çarşamba 21:12

Kadınlar Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin final serisinde mücadele ettiği Çukurova Basketbol karşısında 3-1’lik üstünlük kurarak 2018-2019 sezonunun şampiyonu oldu. Sezonu çifte kupayla tamamlayan Potanın Kraliçeleri, Galatasaray’ı geride bırakarak ligdeki 14. şampiyonluğunu elde etti ve Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ‘en çok şampiyon olan takım’ unvanını da kazanmış oldu. Üst üste ikinci şampiyonluğunu kazanan Potanın Kraliçeleri, son dört sezonda üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyon Takımımıza madalyalarını TBF CEO’su Ömer Onan ile Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok sundu. Şampiyonluk kupasını da TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok takdim etti.

Kupayı Başkanımız Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyelerimize götüren Potanın Kraliçeleri, kupa coşkusunu taraftarlarımızla birlikte doyasıya yaşadı. Başkanımız ve Yöneticilerimiz de teknik heyet ve sporcularımızı şampiyonluktan ötürü tek tek tebrik etti.

Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen takım kaptanımız Birsel Vardarlı Demirmen’e ödülünü A Milli Kadın Takım Menajeri Yasemin Horasan takdim etti.

Final oynama başarısı gösteren Çukurova Basketbol’a da madalyaları ve ikincilik şiltini TBF Genel Sekreteri Serbülent Şengün ile TBF Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım verdi.

Valerie Garnier yönetimindeki Potanın Kraliçeleri parkeye; Birsel Vardarlı Demirmen, Kia Vaughn, Kelsey Plum, Tuğçe Canıtez ve Cecilia Zandalasini beşiyle çıktı.

Metro Enerji Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı; Başkanımız Ali Koç, Genel Sekreterimiz Sevil Zeynep Becan ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Mustafa Kemal Danabaş, Metin Sipahioğlu, İlker Dinçay, Simla Türker Bayazıt da izledi.

Hava atışıyla başlayan mücadelede ilk sayılar Çukurova Basketbol’dan gelirken; Fenerbahçemiz sayı üretmekte ve rakibin savunmasını kırmakta zorlandı(0-5). Potanın Kraliçeleri, Kelsey Plum ve Zandalasini’nin sayılarıyla konuk ekibe karşılık verirken; farkı da 1’e indirdi. Chealse Gray’in hücumun son saniyedeki basketine Tuğçe Canıtez’in üç sayılık isabetiyle cevap veren Sarı Lacivertliler, Zandalasini’nin basketiyle farkı tekrar bire indirdi ve televizyon molasına 9-10 geride girdi.  Moladan da 7-0’lık seriyle dönen Potanın Kraliçeleri,  Chelsea Gray’in sayılarına engel olamasa da Kaptan Birsel’in üst üste bulduğu üç sayılık basketlerle 24-16 öne geçti. Takımımız, ilk çeyreği Ayçe Cora’nın basketiyle 26-18 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe de iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçemiz, Kaptan Birsel’in sayısıyla farkı çift hanelere çıkardı(30-20). İki takımın da hücum ritmini kaybettiği dakikalar yaşansa da Takımımız, Kia Vaughn ve Cecilia Zandalasini ile sayılar üreterek farkı açmayı başardı(39-23). Çukurova Basketbol’un Kelsey Bone ve Şaziye Üner’in basketlerine engel olamayan Takımımız, Zandalasini’nin iki sayılık isabetiyle farkı tekrar 15 sayıya çıkardı. Çeyreğe Chelsea Gray’in iki sayılık basketi noktayı koysa da Potanın Kraliçeleri soyunma odasına 45-32 önde girdi.

İkinci yarıya Kaptan Birsel’in sayılarıyla başlayan Potanın Kraliçeleri, Chelsea Gray’in üçlüğüne Tuçe Canıtez ile karşılık verdi(52-37). Hem hücumda hem de savunmada istediği oyunu sergileyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, çeyreği 20 sayılık farkla 66-46 önde tamamlayarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti.

Dördüncü çeyreğe Kaptan Birsel ve Ayşe Cora’nın basketleriyle başlayan Potanın Kraliçeleri, Kiah Stokes’un turnikesiyle farkı tekrar 20 sayıya çıkardı(75-55). Son bölüme kadar rakibine üstünlük sağlamayı başaran Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, maçı 80-68; seriyi ise 3-1 kazanarak üst üste ikinci ve 14. şampiyonluğuna ulaştı.

Fenerbahçe: 80 - Çukurova Basketbol: 68

Salon: Metro Enerji
Hakemler: Mehmet Keseratar, Turgut Işık, Ozan Gönen
Fenerbahçe: Birsel Vardarlı Demirmen 18, Plum 14, Zandalasini 13, Tuğçe Canıtez 9, Vaughn 10, Ayşe Cora 8, Özge Yavaş, Stokes 8, Esra Ural Topuz, Merve Arı 
Çukurova Basketbol: Pelin Derya Bilgiç 6, Şaziye İvegin Üner 6, Gray 26, Gueye 4, Bone 11, Mestdagh, Meltem Avcı 2, Sevgi Uzun 11, Gökşen Fitik 2

1. Periyot: 26-18

2. Periyot: 45-32

3. Periyot: 66-46


Beş faulle çıkan: 36.46 Ayşe Cora (Fenerbahçe)
 
Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

Haberin diğer fotoğrafları

/

Basın Fotoğrafları