BASKETBOL

Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile basketbolcumuz Pierria Henry, Darüşşafaka galibiyetini değerlendirdi

24 Mayıs 2022 Salı 23:10

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final serisi ilk maçında karşılaştığı Darüşşafaka’yı 94-69 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti. Maçın ardından Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic ile basketbolcumuz Pierria Henry Fenerbahçe TV'ye açıklamalarda bulundu.
 
Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic maçla ilgili, “Tüm sene birinci olmak için çalıştık ki ev sahibi pozisyonunu kazanalım. Bu çok önemli. Oyuncularıma hep şunu söylüyorum; taraftar için ve taraftarla birlikte oynayın. En güzel bu şekilde olabiliyor. Ev sahibi avantajımızı kullandık. Savunma açısından odaklıydık. Önümüzde çok zor bir seri var. Darüşşafaka fiziksel bir takım, çok iyi antrenörleri var. Takımdaki herkes efor verdi, birlikte oynadı ve bir antrenörün görmek istediği en önemli şey budur. Ayrıca maçın son dakikalarında sadece Tük oyuncularla oynadık ve hepsi çok güzel şekilde oynadı.” şeklinde yorum yaptı.
 
Pierria Henry maçla ilgili, “Çok iyi oynadık. Ritmimiz iyiydi, Koçun maç planına da uyduk ev taraftarların verdiği enerjiyle maçın sonunu getirdik.” dedi.
 
Taraftarlarımızla olan diyaloğuyla ilgili Henry, “Sevgiyi paylaşmak istiyorum. Onların verdiği sevgiyi onlara geri vermek istiyorum. Sonuçta buraya gelmek, bizleri izlemek için para ve vakit harcıyorlar. O yüzden sarı mirasımızı devam ettirmek için bunları yapmak istiyorum." diye konuştu.
 
Darüşşafaka’yla oynayacağımız yarı final serisiyle ilgiliyse Pierria Henry, “Her maçı ciddiye almalıyız. Odaklanıp inancımızı kaybetmeden sıkı şekilde çalışıp yüreğimizle oynamalıyız.” değerlendirmesini yaptı.