BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen’in maç önü görüşleri

23 Kasım 2022 Çarşamba 18:51

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 10. hafta maçında İtalyan temsilcisi AX Armani Exchange Milano’ya konuk oluyor. Maç öncesi Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncumuz Metecan Birsen açıklamalarda bulundu.

İtalyan temsilcisinin kaliteli isimlerden kurulu ve güçlü oyun yapısına sahip olduğuna vurgu yapan Başantrenörümüz Dimitris Itoudis, “Kısa süre içerisinde Panathinaikos, Tofaş ve Monaco ile oynadık. Önemli bir seriden geçiyoruz ve yarın da Milano ile karşılaşacağız. Peş peşe oynanan bu maçlar herkesin çok ciddi efor gösterebilmesini gerektiriyor. Milano çok kaliteli bir takım ve bir mağlubiyetin ardından karşımıza çıkıyorlar. Ancak biz onların sahip oldukları kadro ve büyük tecrübesi olan, harika bir teknik ekiple birlikte büyük hedefler için oynayan bir takım olduklarını biliyoruz. Milano’nun son maçında nasıl oynadığını gördük ancak onların kaliteli kadroları ve güçlü oyun yapılarıyla birlikte bu ligde neler yapabileceklerinin farkındayız. Bu maça çok iyi motive olacağız. Rakibimize büyük saygı duyuyoruz. Biliyorsunuz, yaralı bir rakiple oynamak her zaman çok daha tehlikelidir. Bizim da farkındalığımız bu şekilde olacak. Biz dün akşam 30 dakika boyunca iyi bir maç çıkardık. Ancak kalan sürede neler olduğunu gördük. Konsantrasyonumuzu ve kararlılığımızı kaybedersek bundan sonra da yaşanabilecekleri görmüş olduk. Bu nedenle Monaco’daki son çeyrekten çıkaracağımız dersler bizim bu maça nasıl yaklaşımımız gerektiğini belirleyecek.” dedi.

Kazanmak için 40 dakika boyunca konsantre olmaları gerektiğine değinen Metecan Birsen ise “EuroLeague’de çift maç haftasındayız. Dün çok zorlu bir maçtan sonra İtalya’ya seyahat ettik. Güçlü bir takımla karşılaşacağımızı biliyoruz. Anadolu Efes’e karşı aldıkları sonuç onları mutlaka daha fazla motive edecektir. Milano takımına büyük saygı duyuyoruz. Biz iyi bir form durumu yakaladık, Monaco maçında da 30 dakika boyunca çok iyi basketbol sergiledik. Ancak son 10 dakikalık bölümden çıkarmamız gereken dersler olduğunu da biliyoruz. Kalan sürede maça hazırlanacak ve elbette dinlenmeye çalışacağız. Çok potansiyelli ve kesinlikle bu karşılaşmada reaksiyon göstermek için sahaya çıkacak bir rakibimiz olacak. Biz de bu maçtan galibiyetle ayrılmak için 40 dakika boyunca konsantre olmamız gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.